Prejudiciu de 114 milioane euro, niciun vinovat.


Dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța: Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, Nicușor Constantinescu, 3 ani de închisoare cu suspendare, Cristian Borcea, achitat

Prejudiciu de 114 milioane euro, niciun vinovat. Dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța: Radu Mazăre, condamnat la 4 ani de închisoare cu suspendare, Nicușor Constantinescu, 3 ani de închisoare cu suspendare, Cristian Borcea, achitat

Fostul primar din Constanța Radu Mazăre a fost condamnat, luni, de magistrații Curții de Apel București la patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a primit trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje din Constanța, proces început în urmă cu nouă ani. Omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, judecat și el în acest dosar, a fost achitat.

Magistrații Curții de Apel București au pronunțat decizia în acest dosar luni, după opt amânări.

Fostul primar al Constanței Radu Mazăre a primit o pedeapsă de patru ani de închisoare cu suspendare, iar fostul președinte al Consiliului Județean Constanța Nicușor Constantinescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

De asemenea, fostul șef al Direcției de Administrație Publică Constanța Constantin Racu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, aceeași condamnare fiind dispusă și în cazul unui alt inculpat în dosar, Dragoș Săvulescu, fost acționar al echipei de fotbal Dinamo București.

La trei ani de închisoare cu suspendare au fost condamnați și fostul șef al Direcției Patrimoniu din Primăria Constanța Ramona Dospinescu, fostul șef al Direcției Tehnic- Investiții Ion Marica, fostul consilier juridic Cristian Talpău și Nora Chirca, tot consilier juridic. Trei ani cu suspendare a primit și Georgică Giurgiucanu, fost lider al PSD Constanța și asociat cu Borcea și Săvulescu într-o societate comercială.

În acest dosar, omul de afaceri Cristian Borcea, fost acționar al clubului Dinamo, a fost achitat.

Magistrații au decis, de asemenea, achitarea lui Aurel Jean Andrei, notar public și soțul președintelui Tribunalului București Laura Andrei, a lui Bogdan Ghițulescu, consilier juridic, și a lui Dan Miron, fost consilier local.

De altfel, magistrații au decis achitarea în cazul a 26 de inculpați în acest dosar – actuali sau foști angajați ai Primăriei Constanța și ai Consiliului Județean Constanța, precum și în cazul unor notari, între care: Mircea Răsvan Tudorache, Paraschiva Barbu, Alexandru Șerban Octavian, Niculae Nejloveanu, Sergiu Mihai Ceacireanu, Gabriel Bogdan Sandu, Daniel Ene, Cristina Budei, Viorel Pană, Mihai Camboianu, Gheorghe Valentin Ionescu, Ruxandra Darie, Carmen Puscași, Andrei Sozanschi, Grațiela Rusu, Radu Gabriela, Claudia Cealera,Luminita Călătoru, Alin Horațiu Dima și Silvia Stanciu.

Magistrații Curții de Apel București nu au dispus despăgubiri civile în acest caz, deși prejudiciul este de 114 milioane de euro, potrivit DNA.

Instanța a încheiat în 7 aprilie dezbaterile în dosarul retrocedării plajelor din Constanța, care se judecă de aproape nouă ani la Curtea de Apel București.
Fostul primar Radu Mazăre a fost trimis în judecată de DNA în 28 octombrie 2008, alături de 36 de persoane, între care foști și actuali funcționari din Primăria Constanța și Oficiul de Cadastru, mandatari și notari publici, în dosarul privind atribuirea nelegală a unor întinse suprafețe de teren intravilan din municipiul Constanța, Mamaia, plajă și faleză.

Prejudiciul în această cauză a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezintă prejudiciu în dauna statului și 36,16 milioane de euro prejudiciu în dauna municipiului Constanța.

 http://www.activenews.ro/
Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA-JUSTITIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Prejudiciu de 114 milioane euro, niciun vinovat.

  1. florinsuciu63 zice:

    Putregaiul din cele patru palate pute din ce in ce mai tare! Nu se pot aresta, nu se pot acuza reciproc pentru simplul motiv ca mafia celor 40,000 fr famigli de hoti si talhari din tara au furat din fiecare leut al statului roamn si din fircare centimetru patrat de pamant, apa, paduri, zacaminte si tot ce misca in tara asta!! ion iliescu si adunatura de nemernici FSN-isti, cei mai mari criminali al tuturor timpurilor acestu popor!!!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: