Roger Stone, omul care l-a făcut președinte pe Trump:


 Nixon aprecia poporul român fiindcă era independent și credea în propriul destin. Ce l-a apropiat de Ceaușescu

Roger Stone, omul care l-a făcut președinte pe Trump: Nixon aprecia poporul român fiindcă era independent și credea în propriul destin. Ce l-a apropiat de Ceaușescu

Roger Stone, un renumit consultant politic american care a lucrat cu patru președinți ai SUA, a venit câteva zile, într-o vizită privată, la București.

Actual consilier al președintelui Donald Trump, Roger Stone a acordat un interviu publicației Adevărul, printre subiectele abordate fiind și relațiile româno-americane din perioada Nixon. Fostul președinte al SUA a viziat de două ori România, iar Nicolae Ceaușescu i-a întors vizita în 1973.

„Da, mentorul meu, Richard Nixon, îl aprecia pe Ceaușescu ca lider. Aveau mari diferențe de opinie, dar îl considera un om puternic. Nixon aproba distanța impusă de Ceaușescu față de sovietici. Era o strategie a lui Nixon în încercarea de a-i îndeprta. De aceea a făcut tot ce a putut pentru a se împrieteni cu Ceaușescu. Nixon aprecia poporul român fiindcă era independent și credea în propriul destin.
Invazia din Cehoslovacia din 1968 l-a împins pe Ceaușescu în brațele lui Nixon. Nixon a vrut să creeze o prăpastie între chinezi și ruși și între ruși și români. A reușit în ambele aspecte.
Publicul de aici avea o părere foarte bună despre Nixon. Nixon era extrem de mulțumit. E ironic. Atât Nicox, cât și Ceaușescu, erau mari jucători de șah geopolitic pe scară internațională. Juca mereau șah geopolitc. Nu cred că a avut timp vreodată șah cu adevărat. Dar juca șah internațional. Mișca piesele pe tablă. China, Rusia, blocul sovietic, România. Ar fi bine să mai vedem asta azi. Ultimii președinți americani au fost mai puțin creativi în politica externă. Și mai puțin realiști în privința pericolului terorismului islamic și a musulmanilor radicali.
Donald Trump e o întoarcere la valorile impuse de Nixon. Cu alte cuvinte, în locul războiului preferăm negocierile.
Nixon avea origini sărace, tatăl său era fermier. Familia lui era foarte săracă. Nixon era disciplinat cu ce mânca. Nu tolera alcoolul”, a spus Stone pentru Adevărul.
Stone a lucrat pentru Nixon, Reagan, Bush și Trump.

Richard Nixon s-a aflat de două ori în România, a doua oară, pe 2 august 1969, în calitate de președinte al SUA. El a încercat s㠄dezghețe“ relațiile româno-americane, în condițiile în care România părea hotărâtă să iasă de sub conul de influență al URSS. Nixon a convins Congresul SUA să acorde României clauza națiunii celei mai favorizate, pe care nu o mai primise, până atunci, nici o altă țară comunistă.

Între 4-8 decembrie 1973, are loc vizita oficială în SUA a lui Nicolae Ceaușescu, unde are convorbiri cu președintele Richard Nixon.

 

Reclame
Acest articol a fost publicat în comunism. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.