Acestea sunt casele viitorului. Sunt extensibile și vor putea fi instalate acolo unde e nevoie, în doar câteva minute!


În viitor, casele vor putea fi instalate, cu un efort minim și într-un timp incredibil de scurt, acolo unde dorește proprietarul, fără alte complicații, fiind locuințe gata de utilizat. Potrivit inhabitat.com, o companie (intitulată Ten Fold Engineering) care își are sediul în Regatul Unit, oferă structuri „pliante” prevăzute cu funcția de „auto-desfășurare”, care se deschid, în același fel ca și piesele de mobilier extensibile, pentru a deveni clădiri confortabile și încăpătoare, în mai puțin de 10 minute. Acestea pot fi suficient de vaste pentru a putea adăposti clinici medicale sau hoteluri.

Structurile concepute pentru a fi oricând gata de utilizare (construire) ne oferă o perspectivă interesantă asupra viitorului construcțiilor. Sunt, practic, clădiri care pot fi desfășurate sau pliate în doar câteva minute, de către orice persoană adultă, fără a fi necesare cunoștințe de specialitate.

7

5

Ele pot fi mutate și personalizate cu ușurință, pentru a se potrivi diferitelor cerințe. Aceste structuri extensibile se pot transforma în orice fel de clădire: de la clădiri spațioase de birouri, până la supermarket-uri mobile sau cabane. Opțiunile pentru adăposturile de acest tip sunt foarte numeroase.

6

4

Originalele structuri pot fi transportate cu ajutorul un camion obișnuit și pot fi desfăcute în doar opt-zece minute. Mai repede, chiar, decât cele mai multe dintre corturi! Compania producătoare susține că adăposturile extensibile sunt complet echipate și că pot fi stivuite, la nevoie, unul peste altul. Pentru o asemenea construcție nu este necesar niciun fel de fundație iar producătorul susține că structurile pot fi desfășurate și pe terenuri înclinate sau accidentate. Componentele sunt modulare, fiind posibil aproape orice aranjament de panouri.

3

2

Originalele structuri produse de către compania britanică pot fi echipate lejer și în scopul de a fi instalate în zonele izolate, unde lipsesc utilitățile. Ele pot fi prevăzute cu spații în care să fie montate dispozitive pentru valorificarea energiei solare sau pentru stocarea apelor pluviale. Casele de acest tip sunt durabile, au o durată lungă de viață și, probabil, se comportă destul de bine și în caz de seism. Un mare avantaj îl oferă posibilitatea de a fi demontate (și remontate) oricând (și oriunde), precum și faptul că pot fi instalate fără a fi necesare costisitoarele autorizații de construire.

1
https://player.vimeo.com/video/193884074

Sursa: inhabitat.com

Text: Tomi Tohaneanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în CONSTRUCTII. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.