După noi, potopul: Noi suntem generațiile care ne-am trădat strămoșii, prin vânzarea unei treimi din pământul țării!


În viața unui popor se succed generații și generații, precum în viața unei familii. Unele generații construiesc, altele apără ce-au acumulat strămoșii, altele otrăvesc fântânile și vând toate acumulările străbunilor.

În decursul ultimilor 2000 de ani Europa nu a mai cunoscut un popor care să-și vândă o treime din pământ pe timp de pace. Suntem unici în această privință și înspăimântăm de-a dreptul alte popoare vecine din Uniunea Europeană. Dacă în ultimele două milenii am avut generații statornice care s-au încăpățânat să apere acest pământ, generațiile de după 1990 sunt complet dezrădăcinate de glia acestei țări din punct de vedere sufletesc și fizic.

Noi suntem generațiile care am creat cel mai mare val de emigrație pe timp de pace din Uniunea Europeană, ceea ce dovedește un atașament foarte redus față de glia strămoșească. Noi suntem generațiile care am înstrăinat peste o treime din pământul acestui neam și, în consecință, noi vom fi generațiile blestemate de către copiii, nepoții și strănepoții noștri.

După noi, potopul este deviza generațiilor noastre de după 1990!

Noi suntem generațiile care nu prea mai avem nimic scump pe lume. Ne părăsim cu ușurință familiile, pământul și mormintele strămoșilor. Un popor construit de așa generații nu are cum să supraviețuiască mai mult de 10-20 de ani pe harta istoriei. Istoria omenirii nu poate suporta un astfel de popor și îl va rade rapid de fața pământului.

Din punct de vedere fizic, pe trendul actual de vânzare al pământului către străini, în maxim 8 ani (2025) românii vor vinde ultima palmă de pământ din cele 15 milioane de ha de terenuri agricole. Nu este evident nici o tragedie, pământul țării nu se mută în alte zări, ci se schimbă doar stăpânii, slugile și limba vorbită pe aceste plaiuri.

Civilizațiile se nasc, trăiesc și mor. Așa este și cu popoarele. Un popor care nu-și cunoaște istoria, care nu o respectă, este condamnat de aceasta să dispară fără urmă. Urma trecerii acestui popor prin istorie va fi damnată de către vecini și ștearsă de pe fața pământului, pentru că un astfel de popor nu merită să lase urme!!!

Citește mai mult aici: Romanianoastra.info

Avram Fițiu

Secretar General, Federația Națională de Agricultură Ecologică

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în PAMANT - PADURI - RESURSE NATURALE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la După noi, potopul: Noi suntem generațiile care ne-am trădat strămoșii, prin vânzarea unei treimi din pământul țării!

  1. florinsuciu63 zice:

    Criminal si de neinchipuit chiar si pentru acesti nemernici de comunisto-securisti-tradatori! Oricum o mare nationalizare-rascumparare a tuturor furturilor-vanzarilor pe doi lei este mandatara!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.