Iată unde învață milionarii: Institutul Le Rosey, cea mai scumpă școală din lume. Ce învață copiii de 113.000 de dolari, cât este taxa pe an…


Institutul Le Rosey, cunoscut și sub numele de „Școala Regilor”, este cea mai scumpă școală privată din lum. Un an aici îi costă pe părinți 113.000 de dolari, potrivit CNBC. Școala elvețiană se află sub conducerea unei singure familii, din 1880 și chiar până în prezent. Printre elevii care au trecut pragul prestigioasei instituții se numără regele Fuad al II-lea al Egiptului, Julian Casablancas sau prințul Albert al II-lea al Belgiei.

Le Rosey are 2 programe pentru elevii săi. Unul de vară, în care tinerii învață despre viața marină, iau lecții de înot, învață să practice scubba diving și să navigheze, și un program de iarnă, în care pe lângă cursuri sunt duși în stațiuni de lux pentru a schia și a învăța să supraviețuiască în condiții extreme.

Școala începe în fiecare zi la ora 7 dimineața cu luarea micului dejun în comun. Lecțiile încep la orele 8:00 și țin până la 13:30. După aceea elevii au o binemeritată pauză pentru a lua prânzul și a se odihni. Între orele 16.00 și 19.00 toți cursanții sunt liberi și se pot juca, plimba și socializa. La ora 19:30 copiii iau cină, iar temele și le fac între orele 20:00 și 21:00.

Le-Rosey-A4BM19_3177555c

sursa: https://brightside.me/wonder-curiosities/take-a-look-at-life-inside-the-worlds-most-expensive-school-351610/

sursa: http://www.telegraph.co.uk/education/educationnews/11369567/Inside-the-most-expensive-boarding-school-in-the-world.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

rosey_3177008b

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s