Performanțe îndoielnice ale rachetelor pentru care România plătește 3,9 miliarde de dolari.


 Ce s-a întâmplat în Serbia și primul război din Golf

Performanțe îndoielnice ale rachetelor pentru care România plătește 3,9 miliarde de dolari. Ce s-a întâmplat în Serbia și primul război din Golf

Departamentul de Stat al SUA a aprobat posibila vânzare a sistemului defensiv de rachete Patriot către România, inclusiv suport tehnic și echipamente, costul estimativ fiind de 3,9 miliarde de dolari.

Defense Security Cooperation Agency spune că România va utiliza sistemul de rachete Patriot pentru a întări apărarea propriul teritoriu și a preveni amenințările regionale.

Jurnalistul Patrick André de Hillerin a postat pe Facebook un text în care prezintă performanțele rachetelor Patriot.

„Până în 1998, România folosea un sistem de rachete sol-aer produs de ruși. S-125 Neva/Pechora. Cu doar 8 ani mai vechi, din punct de vedere al concepției, decât sistemul american Patriot. Totuși, depășit, chiar dacă a cunoscut îmbunătățiri, unele făcute chiar în țări membre NATO, precum Polonia.

Dar chiar și așa, învechit, pe 27 martie 1999, armata sârbă a folosit exact sistemul S-125 Neva atunci când a doborât un avion invizibil american, F-117 Nighthawk.

Sistemul S-125 Neva a reușit să pună la pământul sârb nu doar un F-117, ci și un F-16, tot în timpul conflictului din Kosovo. Dar și rachetele Patriot americane folosite în timpul operațiunii Iraqi Freedom, din 2003, au performanțe similare. Astfel, o baterie Patriot a luat la țintă un F-16CJ Fighting Falcon al forțelor aeriene americane, confundând-ul cu o rachetă irakiană, iar pe 2 aprilie 2003 a reușit, totuși, să doboare un F/A-18 Hornet al forțelor navale americane, ucigându-l pe locotenetul Nathan D. White, pilotul avionului.
Despre slabele performanțe din timpul primului război din Golf nu prea are rost să vorbim. pentru fiecare rachetă lansată de irakieni, sistemul Patriot lansa patru rachete ca să aibă vreo șansă de succes. Chiar și așa, rata de succes a fost de 70% în Israel și de doar 40% în Arabia Saudită. O rachetă Scud irakiană ca a trecut fără probleme de sistemul Patriot a omorât 28 de soldați americani într-o cazarmă din Dahran.
Mă rog, povești. Povești pentru care noi ar trebui să plătim 3.900.000.000 de dolari”, a scris Patrick André de Hillerin.
Doar 13 țări au sistemul Patriot: SUA, Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia, Israel, Kuwait, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Japonia, Coreea de Sud.

În prezent, pentru apărăre antiaeriană, armata română se bazează pe rachetele americane și sovietice care datează din perioada războiului din Vietnam.
Reclame
Acest articol a fost publicat în ARMATA(arme). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.