Oamenii erau mai inteligenți în urmă cu 200 de ani decât suntem noi astăzi. Care sunt principalii vinovați de acest declin?


Deși se spune că tehnologia ne-a făcut mai inteligenți și ne-a ușurat viețile, un studiu extrem de controversat arată contrariul. Potrivit unei echipe de cercetători ai Universității din Bruxelles, oamenii sunt astăzi mai puțininteligenți decât strămoșii lor din vremurile victoriene. Cercetările susțin că, până acum 180 de ani, mai mulți oameni aveau un IQ ridicat față de zilele actuale, cauza fiind selecția naturală care favoriza „supraviețuirea celor mai puternici și inteligenți oameni”.

„Tendința micro-evolutivă de milenii care favorizează creșterea capacității cognitive generale a GCA nu numai că a încetat, dar a fost și inversată în rândul populațiilor europene urmașe ale celor din secolul al XIX-lea. În acele vremuri persoanele inteligente, cu carte, aveau familii numeroase. Astăzi, acestea aleg o viață solitară sau să facă parte din familii mici. Selecția este cheia. Când trebuie să-ți folosești inteligența pentru a supraviețui, atunci instinctul omului de a se înmulți crește. Acum oamenii inteligenți au alte preocupări, nu trebuie să se mai gândească la supraviețuire, ci la carieră, vacanțe, bani„, a declarat Michael Woodley de la Universitatea Liberă din Bruxelles, pentru The Times.

În concluzie, dacă oamenii de astăzi ar fi lipsiți peste noapte de tehnologie, ei ar fi mult mai puțin capabili să facă față unei vieți simple în care ar trebui să își câștige existența fără calculatoare, telefon, sau alte aparate sofisticate, ar fi mult mai puțin capabili să trăiască în armonie cu natura…

sursa: http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-4706512/Victorians-smarter-class-2017-claims-study.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în DIVERSE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.