Declarații uluitoare făcute de Tokes: Acum e momentul autonomiei teritoriale și al independenței totale a Ardealului și a Partiumului!


Unitatea militară secuiască înființată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu

Laszlo Tokes, europarlamentar FIDESZ, a vorbit la Școala de Vară ”Tusvanyos”, ce a avut loc la Băile Tușnad (Harghita) în urmă cu o săptămână, despre „genocidul maghiarilor din Transilvania început odată cu Trianonul”, scrie Gândul.
Tokes i-a atacat și pe cei de la UDMR, formațiune acuzată că a ”contribuit atât la împuținarea maghiarilor din Ardeal, care sunt acum sub 1.300.000, cât și la colonizarea din ultimii 25 de ani a Secuimii”.

Într-un discrus în fața a 1.000 de oameni, Tokes n-a mai solicitat premierului Orban „protectorat pentru Transilvania”, ci a decretat: ”Nu mai avem la dispoziție încă 25 de ani să așteptăm, timpul nostru e acum, acum trebuie să acționăm. Nu mai e timp de incertitudini, de oportunism politic, de speech-uri care vor doar îndobitocirea poporului, care ne pot fi fatale. Acum e momentul autonomiei și al independenței, doar independența națională totală poate aduce înălțarea pentru maghiarime! Autonomia teritorială a Ardealului și a Partiumului trebuie să se înfăptuiască, iar unitatea militară secuiască înființată în timpul lui Bela Kun trebuie să ne fie exemplu, la nevoie! Și trebuie să spunem răspicat acest lucru și în Parlamentul European, și în toate capitalele europene!”.
 
Partium era constituit inițial din comitatele Maramureș, Solnocul Interior, Crasna, Bihor, Țara Chioarului, Banatul de Severin și Zarandul de est. Aceste teritorii erau conduse de Principatul Transilvaniei, dar nu aparțineau oficial acestuia. Astăzi, denumirea de Partium se referă la teritorii din actualele județe Arad, Bihor, Caraș-Severin, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș din România; din județul Hajdu-Bihar din Ungaria; și din regiunea Transcarpatia din Ucraina.
Anunțuri
Acest articol a fost publicat în UNGURI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Declarații uluitoare făcute de Tokes: Acum e momentul autonomiei teritoriale și al independenței totale a Ardealului și a Partiumului!

  1. simona zice:

    Ma ,dar de ce nu vor ei Moldova sau partea sudica a tarii? Si-a pus Ungaria in cap ca cu bogatiile minerale din partea vestica o sa-si plateasca datoriile externe? Se inseala ca doar nu crede ca cei care le-au acaparat de la noi o sa le dea lor asa de dorul lelii .Noi cetatenii romani ai acestei zone (a Banatului) si cand zic asta spun romani ,sarbi ,maghiari, svabi,,tigani,ucrainieni, slovaci ,bulgari am inteles demult ca nimeni nu ne vrea binele si ca doar politicul incurca lucrurile ,noi ne intelegem bine intre noi ,si chiar de-a lungul vremurilor am facut casatorii mixte intre noi ca cu greu mai poti spune in sangele meu curge sange doar de roman .Politicul a destabilizat tara si acum scot capul tradatorii ,care uita ca la recesamantul din 2000 s-au declarat secui doar 500 de persoane restul au zis ca-s maghiari .Deci cum au reusit in 17 ani 500 de persoane sa se inmulteasca in asa hal ca sa aibe cea mai mica pretentie la o bucatica din Romania ?Au luat cumva vreo masura organele abilitate? A deschis cumva gura PSD-ul ? Nu fratilor politicului ii place ,de cate ori vreun tampitel atata apele in Transilvania aia de la Bucuresti tac indiferent care-s la putere si pe la spate pun de vreo taxa noua sau o lege tampita care sa-mi fie cu iertare ne arde si pe noi dar dupa cum se vede ii baga si pe ei la racoare.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s