PUII AMERICANI DAȚI CU CLORINĂ sunt Prea grași ca să stea în picioare și carnea lor putrezește în timp ce sunt vii


Nota redacției: Cerem de urgență ca orice carne de Pui (mai ales Pieptul Dezosat etc…) sau alt tip de carne vândut în România să aibă proveniența și tot lanțul de prelucrare cu tot cu substanțele folosite în această prelucrare.

PUII AMERICANI DAȚI CU CLORINĂ sunt Prea grași ca să stea în picioare și carnea lor putrezește în timp ce sunt vii

Puii americani sunt prea grași ca să mai poată sta în picioare si carnea lor putrezește pe ei în timp ce aceștia încă sunt în viață: – scrie Daily Mail

Acesta e MOTIVUL REAL pentru care acești „FrankenPui” din America trebuie sa fie spălați cu clor (toxic pentru organism), ca să fie bine dezinfectați

Practicile agricole din SUA au fost expuse de ziarele britaniuce înainte de un posibil acord comercial SUA-UK dpost-Brexit

Posibilitatea ca puii americani să fie vânduți în Marea Britanie au stârnit un val uriaș de proteste în Regatul Unit

Fermierii Britanici care au avertizat primii împotriva acestor infracțiuni, au dezvăluit oroarea deplină a vieții puiilor în SUA

Păsările sunt înghesuite în depozite și sunt atât de grele încât se prăbușesc sub greutate lor

Perspectivelor ca puii de găină dați cu clor din Statele Unite să apară la vânzare în magazine britanice într-o afacere post-Brexit, care a avut loc săptămâna trecută, a provocat un șoc exploziv în centrul Guvernului Britanic.

Dar, dincolo de politică, s-a aflat ăntre timp de ce pasărea americană are nevoie de un tratament chimic atât de drastic și care sunt condițiile îngrozitoare la fermele în care sunt crescuți acești pui.


Ambalat în: Puii de la ferma din Carolina de Nord condusă de Craig Watts. El spune că carnea lor va putrezi din cauza condițiilor în care sunt crescuți.


Acum, fermierii care au informat presa britanică au dezvăluit oroarea deplină a suferinței în ziarul Daily Mail de duminică, inclusiv cum: Zeci de mii de păsări de tip „Frankenstein” de dimensiuni uriașe sunt înghesuite în depozite mari.

Puii, care cântăresc până la 9 lb, adesea se răsucesc și cad sub greutatea lor și trebuie să trăiască fără lumina naturală a soarelui.

Puii mor frecvent inainte de a ajunge la maturitate si multi cad pe jos acoperiti în propriile fecalele, transformand depozitele intr-un loc de viata, care duce la boală.

Spre deosebire de Marea Britanie și Europa, nu există cerințe minime de spațiu pentru puii de reproducție în SUA. De asemenea, America nu are nici o regulă care să reglementeze nivelurile de iluminare în hale și, în mod crucial, fermele sale nu au un nivel maxim permis de amoniac, ceea ce indică cât de mult este prezentă urina și materia fecală în aceste spații. Aceasta înseamnă că nu există nici o limită pentru cât de mult se pot strica puii în interiorul halelor.

Nu există o cerință legală de a spăla puii americani în clor sau în alte dezinfectanți, dar 97% din păsările lor sunt curățate în acest fel după sacrificare.

Posibilitatea ca puii americani să fie vânduți în Marea Britanie după o tranzacție comercială SUA-UK după Brexit a declanșat un șir uriaș de certuri în cabinet, secretarul de mediu Michael Gove vorbind împotriva acestei măsuri, în timp ce secretarul de comerț Liam Fox a insistat că carnea clătită cu clor este sigură.

Dr. Fox, care s-a întâlnit săptămâna trecută cu politicieni și oameni de afaceri de vârf din SUA, a declanșat furia publicului britanic și a altor miniștri, după ce a semnalat că el va fi în favoarea eliminării interdicției UE de a importa carne de pui din SUA, dacă s-ar dovedi că acest lucru ar fi o barieră în calea asigurării unei relații comerciale post-Brexit cu SUA.

Furora a expus cât de dificilă va fi pentru Marea Britanie încheie rapid noi negocieri cu puterile străine odată ce Marea Britanie părăsește UE-ul în 2019. Acum avertizorii au oferit o percepție îngrijorătoare în legătură cu industria păsărilor a afacere de 70 de miliarde de lire sterline, controlată de marile companii agricole. Aceste firme care fac lobby pentru a-și vinde carnea în Marea Britanie.

Fermierul din Carolina de Nord, Craig Watts, în vârstă de 51 de ani, a declarat pentru MoS: „Păsările sunt prea grele pentru a rămâne în picioare, deoarece au fost crescute pentru carnea de la piept și pentru nimic altceva și pentru a-și petrece viața ghemuiți pe jos. E ca și cum două scobitori scapă dintr-un strugure.

„Ei își petrec 95% din timpul lor așezat pe jos pe un așternut, format dintr-un amestec de așchii de pin și materii fecale generate de această adevărată turmă de pui dar generate și de turmele anterioare”.

El a spus că 1.000 din cele 30.000 de pui pe care le-a crescut la fiecare șase săptămâni ar muri înainte să ajungă la maturitate. Mulți sunt infectați pe partea inferioară a pieptului, din cauza contactului cu așternutul.

El a adăugat: „Carnea lor va putrezi și, atunci când îi înghesuiți atât de strâns, ei vor merge peste alte păsări dacă vor să ajungă la mâncare și le vor zgâria pe ceilalte și le vor provoca o rănire care apoi se va infecta. Este groaznic.’

Dl Watts, un tată căsătorit de trei ani, a renunțat la afacerea cu păsări de curte acum doi ani, pentru că a fost dezgustat de practicile din domeniu.

Aproape toți agricultorii americani de pui au contracte cu producătorii mari care le furnizează puii, hrana pentru animale și echipamentele. Firmele mari dictează ceea ce pot face fermierii și fermierii sunt plătiți în funcție de un „sistem de turnee”, care agită fermierii unul împotriva celuilalt. Fermierul care produce cea mai mare cantitate de carne cu cea mai mică cantitate de hrană câștigă aceste „turnee” organziate de Marile Multinaționale.

În timp ce un agricultor mai puțin eficient va avea banii tăiați din salariul de bază.

Criticii declară că acest sistem încurajează practicile neigienice, deoarece îi obligă pe fermierii de păsări să-și taie cheltuileile și spațiul în ceea ce privește bunăstarea animalelor pentru a-și maximiza veniturile pe efective. Companiile care lucrează cu fermierii pentru a îmbunătăți standardele spun că mulți fermieri sunt prea speriați să se exprime, din teamă că li se vor termina contractele pe care le au cu Multinaționalele.

Un fermier, John – nu e numele său real – face parte în prezent dintr-un proces acționat de către fermierii de pui împotriva unor mari companii americane de păsări de curte.

El a spus că fermierii câștigă între 9.000 și 30.000 de lire sterline pe an, chiar dacă lucrează zilnic 16 ore pe zi.

(FLUIERUL)

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s