Erdogan scoate pe piață primele moschei GONFLABILE


Le da idei si la altii..

Președintele turc Erdogan, care nu își ascunde ambițiile de a deveni noul lider al lumii musulmane, manifestă calități și în domeniul marketingului.
Imaginația islamiștilor pare să nu aibă limite: Turcia a început să comercializeze moschei gonflabile, numai bune pentru îngenuncheat credincioșii aflați în vilegiatură, relatează site-ul algerian K-Direct, potrivit evz.ro
Primele moschei gonflabile de fabricație turcească au apărut deja pe plajele din Algeria.
Sursa citată notează că acestea sunt instalate de salafiști peste tot, fără vreo autorizație, pentru a le reaminti algerienilor că și în vacanță au îndatoriri ca musulmani.
În pofida eșecurilor diplomației turce din ultimul an, care au adus izolarea țării pe scena internațională, construcția de moschei in diverse colțuri ale lumii  a luat avânt, regimul de la Ankara încercând să susțină un islam moderat.
Fostul premier turc Ahmet Davutoglu, arhitectul politicii așa-zis „neo-otomane” îmbrățișate de Turcia în anii 2000, susținea  că islamul promovat de Turcia reprezintă un „antidot” contra celui al Statului Islamic.
„Ankara pășește, uneori, pe coji de ouă” în cazul acestor proiecte privind ridicarea moscheilor,  nota ziarul Les Echos, anul trecut, dând ca exemplu situația din România, unde populația este divizată în privința planurilor de construcție, la București, a celei mai mari moschei din Europa. Mulți ar putea considera acest lucru surprinzător, dar, în definitiv, președintele turc a uimit în 2014 o lume întreagă atunci când a declarat că America nu a fost descoperită de Cristofor Columb, în 1492, ci de musulmani, cu 300 de ani mai devreme, scria Les Echos.
Erdogan scoate pe piață primele moschei GONFLABILE
Acest articol a fost publicat în RELIGIE(islam). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.