SONDAJ ÎNGRIJORĂTOR: 62% dintre români nu ar vrea să lupte într-un război pentru a-și apăra țara


Ba romanii sunt patrioti si daca ar fi sa lupte in primul rind ar da foc la toata clasa politica, exact cum au facut cind au venit comunistii. Toti boierii, si toti inavutitii au fost omoriti si alungati….azi, cu  ce e diferit de atunci? 

Una dintre cele mai mari companii de sondare din lume, Gallup International, a făcut un sondaj[1] la nivel european pentru a vedea câți dintre cetățenii fiecărui stat ar merge la război în eventualitatea în care ar trebui să-și apere țara. Românii nu prea se înghesuie să lupte pentru țară. Conform sondajului, doar 38% dintre cei intervievați ar pune mâna pe arme dacă România ar fi sub asediu.


Printre țările cu cei mai mulți patrioți cetățeni se numără Turcia cu 73% și Ucraina cu 62%, urmate de Suedia, Grecia și Polonia cu 55%, 54% respectiv 47%.

Ce s-a întâmplat cu noi în ultimul secol?

În 2018 se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire. Peste câteva luni vom sărbători nașterea României așa cum o știm noi astăzi și totuși nu se simte în aer mirosul sărbătorii. Nu vorbim aici de planuri cincinale și proiecte de țară, de monumente și serbări, ci de ceea ce simt oamenii. De 27 de ani ni se repetă că nu e bine să ne mai gândim la România ca stat ci să ne gândim la România ca parte din ceva mai mare, ca parte din Uniunea Europeană.

Practic, de 27 de ani ei ne conving că este bine și că trebuie să acceptăm să fim colonie. Să uităm cine am fost și mai ales cine vrem să fim. Servim zilnic propaganda pe care ne-o explică Liiceanu, Pleșu, Patapievici și epigonii lor, ca apoi tot ei să ne scoată la tablă și să ne explice că nu suntem suficient de europeni și că deși facem parte din Uniune e mai mult așa o concesie din partea lor, că noi nu merităm să fim aici.

Acești profeți falși uită că și ei vor fi scoși la tablă și judecați de generațiile următoare. Că sinecurile din prezent îți oferă doar titluri și recunoaștere vremelnică dar istoria te judecă și este necruțătoare. Trădătorii de neam și țară se bucură atunci când statul este condus de străini pentru că ei tot ce trebuie să facă este să plece fruntea primii iar cuceritorii îi vor folosi pentru că este mereu nevoie de idioți utili pentru a conduce un teritoriu ocupat. Ce uită ei este că stăpânii vin și pleacă, dar trădarea lor rămâne, iar conștiința națională nu se șterge în câțiva ani și nici nu are dileme, fie ele noi sau vechi.

Românii de astăzi nu sunt mai puțin patrioți ca cei de acum 100 de ani, sunt doar victime ale îndoctrinării. România pierde zilnic zeci de oameni care pleacă să lucreze afară, dar prea puțini pleacă acolo cu gândul de a rămâne. Acum, la 100 de ani de la Marea Unire, trebuie să fim mai uniți ca oricând. Trebuie să avem încredere în noi și-ai noștri, pentru că România s-a clădit ”prin noi înșine”.

[1] http://brilliantmaps.com/europe-fight-war/

Autor: Alexandru David

https://gandeste.org/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în ROMANIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SONDAJ ÎNGRIJORĂTOR: 62% dintre români nu ar vrea să lupte într-un război pentru a-și apăra țara

  1. simona zice:

    Pai pt ce sa luptam , mai are Romania vreo bogatie a ei?Ne-ati vandut si pamantul de sub picioare ,ne-ati trimis sclavi in toata lumea ,si acum ca vezi Doamne nu se plac americanii cu rusii sa murim noi .Pas .Ne-au mai bagat in razboaiele lor sute de ani ,ar fi timpul sa si le duca singuri si pe teritoriul lor .Si cereti sa vedeti ultimul recesamant dar nici ala nu s-a facut exact (.au inebunit-o pe mama sa spuna ca sora mea se intoarce acasa ,NU se intoarce ,cum nu se vor intoarce 99% dintre cei plecati ).Predominam cei nascuti in anii 67-78,pe noi nu ne inrolati ,apoi pensionarii ,ceva tineret care o s-o ieie la fuga peste granite .Si uram clasei politice si specialilor ca tot se vorbeste despre ei zilele astea sa lupte cu onoare si mandrie pt tara .Daca vor murii le vom trage un mansoleu mare si urat asa cum au facut si ei pt inaintasii nostri si o sa facem exact acelasi lucru care l-au facut ei pt bunicii nostri cand au luptat in al doilea razbel mondial .Ma dar de pace si intelegere n-ati auzit !?Diplomatia e o injurie pt toata clasa politica ?Un conducator bun e acela care mentine pacea pt poporul lui si nicidecum sa -i vare pe gat un razboi care nu-i al nostru .Deci nu ajung 30 de miliarde ca le cumparam armele (nu pot spune unde ni le vom baga)acum daca tot ne luam jucarii sa ne si jucam ?

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s