Vom mânca „Frankenfish”! Somonul modificat genetic a ajuns pe piață în Canada


Vom mânca „Frankenfish”! Somonul modificat genetic a ajuns pe piață în Canada

Deși extrem de controversat, somonul modificat genetic a ajuns pe piața pentru consum în Canada. Organizațiile ecologiste au cerut supermarketurilor să retragă de la vânzare aceste produse în lipsa etichetării obligatorii, relatează France Presse, conform Agerpres.
„Primul animal modificat genetic ajunge pe piață și consumatorii din Canada vor deveni, fără să vrea, primii cobai”, a declarat luni Thibault Rehn, de la organizația Vigilance OGM.
Vineri, compania americană AquaBounty Technologies a anunțat vânzarea a ”aproximativ cinci tone de file de somon” modificat genetic pe piața canadiană, după ce a obținut în luna mai undă verde din partea autorităților de sănătate din această țară.
Ministerul Sănătății și Agenția canadiană pentru siguranța alimentelor au estimat în primăvară că acest somon este la fel de sănătos și hrănitor pentru oameni și animale ca și somonul convențional.
Somonul modificat genetic crescut de AquaBounty conține o genă a unui hormon de creștere, care îi permite să crească mai repede decât ceilalți somoni. El poate ajunge la dimensiunea de adult după 16-18 luni, în loc de 30 de luni necesare somonului de Atlantic din care provine.
Organizațiile de consumatori și ecologiștii încearcă să convingă marii retaileri să refuze comercializarea de somon modificat genetic.
În 2015,după ani de controverse, somonul modificat genetic de către compania AquaBounty a primit aprobarea Food and Drug Administration (FDA) din SUA pentru a fi comercializat drept aliment.
Denumit și „Frankenfish” acesta a fost primul animal modificat genetic pentru care a fost acordată autorizația de comercializare pentru consumul uman. Decizia a venit la 20 de ani după solicitarea companiei AquaBounty, FDA considerând că este susținută de argumente științifice solide și verificări comprehensive
Reclame
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(pericol). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: