Buzzer, postul de radio din Rusia care emite încă din anii 70 sunete misterioase, aparent fără nicio noimă


Nu departe de orașul St Petersburg poate fi găsită o poartă de fier dreptunghiulară în spatele căreia se ascund secrete militare. Dincolo de barele ruginite se află o colecție de turnuri radio, clădiri abandonate și linii de putere mărginite de un zid de piatră. Această locație sinistră este centrul unui mister de mai bine de 40 de ani. Aici este locul unui post de radio, „MDZhB” sau Buzzer, pe care nimeni nu a pretins vreodată că îl deține. Douăzeci și patru de ore pe zi, șapte zile pe săptămână, în ultimele patrudecenii, postul de radio emite un zgomot ciudat. O dată sau de două ori pe săptămână, un bărbat sau o femeie vin în fața microfonului și citesc câteva fraze în limba rusă care par să nu aibă o noimă. Potrivit celor de la BBC, oricine, oriunde în lume poate asculta, acest post de radio, dacă deține un aparat care recepționează semnale în banda de frecvență de 4625 kHz.

Se pare că frecvența aparține armatei rusești, deși nu au recunoscut niciodată acest lucru. Primul semnal a început să fie difuzat prin anii 1970, când comunismul se afla în declin în Rusia. Ce este și mai bizar, după prăbușirea Uniunii Sovietice, în loc să se oprească, activitatea postului a crescut brusc. Bâzâitul pare a fi generat manual, difuzorul care creează zgomotul fiind amplasat constant lângă un microfon.

The-Buzzer-LocationBuzzer-STPetersburg

Stația transmite un sunet care durează aproximativ 0,8 secunde, după care este întrerupt pentru 1 la 1,3 secunde și apoi repetat de la 21 și până la 34 de ori pe minut. Se știe că, de la 7:00 la 7:50 GMT, stația transmite cu consum redus de energie. Probabil atunci are loc întreținerea transmițătorului. Există foarte multe speculații cu privire la întrebuințarea radioului, de la comunicații cu ființe extraterestre și până la o numărătoare inversă care să anunțe izbucnirea unui război nuclear.

sursa: http://www.bbc.com/future/story/20170801-the-ghostly-radio-station-that-no-one-claims-to-run

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în MISTERE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s