O formidabilă cască militară – menită să intre în dotarea faimoaselor trupe SAS – rezistă fără probleme la foc, șrapnele și gloanțele armelor AK47!


În cadrul (și spre folosul) celebrelor trupe de comando SAS (Special Air Service) sunt testate unele dintre cele mai performante căști anti-glonț, între cele utilizate de către diferitele forțe armate ale lumii. Aspectul acestor căști amintește, într-o oarecare măsură, de personajul Boba Fett, vânătorul de recompense din „Star Wars”. Dotările noii căști, destinată să fie utilizată pe parcursul operațiunilor periculoase înglobează, într-adevăr, tehnologii demne, mai degrabă, de dotarea cyoborgilor și altor personaje războinice din filmele SF.

Pe cât este de sofisticată, ca aspect și ca dotări, noua cască destinată să intre în dotarea faimoaselor trupe SAS, pe atât de lung este numele complet al acesteia: Devtac Ronin Kevlar Level IIIA Tactical Ballistic Helmet. „Casca tactică balistică” este, spre deosebire de căștile militare clasice, capabilă să reziste nu numai gloanțelor ieșite de pe țeava armei de asalt AK47 (cea mai cunoscută și utilizată pușcă de asalt din lume), ci și focului ori șrapnelului. Ea oferă, astfel, o protecție perfectă contra celor mai frecvenți factori distructivi de pe câmpul de luptă.

b

e

d

Pentru a oferi protecție contra temperaturilor extreme, noua cască cu protecție facială testată de către cei de la SAS încorporează un sistem de aer condiționat. Este dotată, de asemenea, cu un sistem de detecție. Complexul element de protecție a capului încorporează senzori care captează semnalele emise de către alte căști, în vederea localizării soldaților inamici. Dispune și de un dispozitiv de vedere în infraroșu, precum și de un sistem de localizare prin GPS. Noua cască este rodul unei activități de cercetare care a durat ani de zile.

Utilizată deja, de către forțele speciale, noua cască poate realiza, după cum se observă, mult mai mult decât o simplă stopare a gloanțelor. Este echipată cu cea mai recentă tehnologie de comunicații și îl va ajuta pe soldat să-și localizeze inamicul, indiferent de circumstanțe, pentru îndeplinirea cu succes a celor mai îndrăznețe și primejdioase misiuni de luptă.

c

f

Surse: http://www.dailymail.co.uk, special-ops.org

Autor: Tomi Tohaneanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în STIINTA-TEHNOLOGIE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s