Presa din America anunță că trupele americane se pregătesc de război în Europa de Est


După mai mult de un deceniu de luptă contra insurgenților islamici din Irak și Afganistan, armata SUA  trebuie să adapteze pentru a putea răspunde posibilelor amenințări ale Rusiei în Europa de Est.

Pentru asta, trebuie făcute modificări. Sute de tancuri și vehicule armate, având culoarea nisipului, care au intervenit în Orientul Mijlociu, trebuie să fie revopsite în culoare verde închis (kaki),  specific reliefului european, scrie New York Times.

De asemenea, militarii obișnuiți să opereze din baze mari și securizate, în Irak și Afganistan, trebuie acum să se antreneze camuflați și să se împartă în grupuri mai mici, pentru a evita drone sofisticate de supraveghere.

Un alt lucru de care va trebui să fie luat în vedere este că trupele americane nu vor mai avea cale liberă în aer sau acces prioritar pe teren, așa cum o făceau pe văile din Irak și în munții din Afganistan. În Europa, granițele contează în toate chestiunile militare. De exemplu, un convoi al armatei americane, care transporta muniție din Germania în România, a fost reținut la granița austriacă mai multe zile din cauza restricțiilor impuse convoaielor militare în timpul orelor aglomerate ale vacanței de vară.

Între NATO și Rusia au existat în ultimii ani șicane între trupe aero sau maritime, în multe zone fierbinți, cum sunt Marea Neagră, Ucraina zona Țărilor Baltice.

Cele două forțe militare recurg destul de des la exerciții militare de amploare la care participă zeci de mii de soldați.
Reclame
Acest articol a fost publicat în EUROPA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.