Capitalism – Imperialism – Falsă Democraţie, o tripletă a unui sistem nefuncţional pornit din “dezvoltata şi civilizata” America.


 Mai poate renunţa America la caracterul ei imperialist?

America are probleme deosebit de grave, legate de atitudinea boşorogilor răzbunători din Congresul American, care cred că ştiu totul şi chiar şi ceea ce avem noi nevoie şi cum avem nevoie. Ba, mai mult, zăcînd de zeci de ani pe acele scaune, ei au început în stil psihopatic, să creadă că nimeni nu poate găsi soluţiile pe care le pun ei în scenă, dar uită că americanii duc o viaţă din ce în ce mai grea şi lipsită de orizont, din cauza lor, a acestor boşorogi atotştiutori şi dornici ai războiului. 
De ce acţiunile acestor mamuţi ai politicii americane din Congres, sînt sau trebuie să fie în vizorul comunităţii internaţionale: În primul rînd pentru faptul că fundamental, ei acţionează în totală lipsa de respect faţă de legile internaţionale. În al doilea rînd, pentru că ei arată o aroganţă prin intermediul căreia ei pedepsesc străinii care a nu se supun legilor americane în afară teritoriul şi jursdictiei Statelor Unite. Este ca şi cum Parlamentul german ar adopta o lege pentru a pedepsi americanii pentru unele critici aduse Germaniei, aceşti americani fiind în America…Asta se întîmplă cu aşa zişii legiutori americani, foarte des. Nu ar fi ceva inadmisibil pentru Germania, iar americanii ar face o gălăgie de nedescris?
 
Chiar şi pe timpul glumeţului marioneta Obama, accentul IMPERIALIST al Americii a fost evidenţiat legat de sistemul de taxare. Chiar bosorogul militar războinic, John McCain, a susţinut pe timpul parodiei Obama, o lege care a căzut în cele din urmă, dar care cerea fiecărei companii americane să colecteze taxa pe vînzări conform legislaţiei statului American respective unde activeaza si sa o inainteze IRS(Agenţia de Colectarea Taxelor Americană) …în fiecare luna ! Asta ar fi distrus din start micile afaceri cu cheltuieli suplimentare pentru contabilitate si taxe care nu le mai permitea dezvoltarea lor, în plus, puteau apărea penalizări care ar fi putut duce aceste mici afaceri, la faliment. 
Apoi a venit FATCA( Foreign Account Tax Compliance Act), care a fost destinată…distrugerii afacerilor mici americane care prin activitatea lor doreau să crească pe scenă internaţională. Aceşti mamuţi imperialişti americani presupuneau că un american care a avut un cont bancar în afară SUA, înseamnă că ascunde banii de autorităţile fiscale americane. Congresul American nu credea în proprii cetăţeni, care ar fi trebuit să plătească taxe, astfel că acest Congres a impus penalizări dure oricărei instituţii financiare străine care nu a raportat oficialităţilor din SUA ce mişcări a făcut fiecare american în afară ţării lui fiind “ancorat” cu un cont la una dintre aceste instituţii financiare. 
Un American nu poate deschide un birou în afară SUA, findca nici o instituţie financiară nu va accepta un cont de afaceri pentru acest american, indiferent cît de legal ar fi acest om de afaceri şi activităţile desfăşurate de el, deoarece dacă aceste instittuii financiare din afară nu raportează americanilor mişcările banilor din contul cetatenului respectiv, bunurile din SUA ale acelei instituţii financiare vor fi confiscate şi insititutia financiară respectiva ar fi penalizată de americani. Riscul pare să fie prea mare aşa că nici un cetăţean american sau cu dublă cetăţenie nu poate deschide un cont la bănci în Europa sau Asia, reducînd astfel capacitatea de expansiune a economiei americane. 
Mai mult, în acest moment se discuta de sancţiuni economice împotriva Rusiei, care nu înseamnă nici mai mult nici mai puţin decît un război comercial. Din nou, Congresul American a adoptat o poziţie imperialistă şi va pedepsi orice companie străină care are sediul în SUA şi desfăşoară afaceri în SUA, dar în plus, are afaceri în derulare cu …Rusia. Nu înseamnă asta imperialism şi terorism economic promovat de SUA? 
Acest aspect este dincolo de idea de război commercial, este un tip de război economic “en gros”, pe care omenirea l-a întîlnit şi în anii 30 şi care a declanşat sub o formă sau altă cel de Al Doilea Război Mondial. 
Europa ameninţă în mod voalat America cu contramăsuri comerciale în cazul în care SUA aplică sancţiunile convenite în Congres cu numai cîteva zile în urmă, împotriva Rusiei, care ar putea lovi puternic din punct de vedere commercial companiile germane, franceze, austriece si nu numai. Dictarea de către Congresul American a unor pedepse pentru companiile non americane pentru că fac comerţ cu Rusia, este o violare grosolană a legilor internaţionale şi o ingerinţă în capacitatea de derulare a afacerilor unei companii străine care activează şi în America, însă derulează acte comerciale şi cu Rusia. 
Sub nici o formă legală, Congresul American nu poate penalzia o companie străină deoarece ea face comerţ şi cu o altă ţară, dar uite că în America “democrată şi dezvoltată”, se poate….
Congresul SUA, mergînd mult prea departe şi în mod despotic, imperialist în relaţiile internaţionale. Acesta este un război economic general, generat de SUA şi care poate duce la următoarea criză monetară internationala, de proporţii cu mult mai mari decît cea începută în 1931, cînd o decizie a Franţei a făcut posibil acest lucru. 
Rusia a reacţionat cu expulzarea de la 1 Septembrie 2017, a unui număr de 755 de diplomaţi americani acreditaţi la Moscova, ca răspuns la sancţiunile dictate împotriva Rusiei. Dar Rusia cu siguranţă are în vedere alte măsuri de retorsiune diplomatică în relaţia cu SUA. 
Congresul American violează în mod regulat legile internaţionale şi, din păcate, refuză să se supună oricărui tribunal internaţional. Congresul American arată totală ignoranţa chiar faţă de ceea ce a însemnat Revoluţia Americană. Nici o naţiune nu poate sancţiona, conform Legii Jurisdicţiei Teritoriale, nici o altă ţară în afara jurisdicţiei ei şi în consecinţă, cererea nejustificată că alte ţări să se supună legii dictate de Congresul American, reprezintă IMPERIALISM. America încalcă în fiecare minut drepturile omului. 
Ce înseamnă SUVERANITATE TERITORIALĂ în opinia americanilor? În realitate, suvernaitatea teritorială înseamnă un exerciţiu de suveranitate la care sînt supuşi toţi cetăţenii în interiorul graniţelor unui stat, ceea ce înseamnă că este total neconstituţional pentru America să impună orice obligaţie cuiva din afară teritoriului American, pentru a se supune legilor SUA in relatia cu alte state si entitati de afaceri din alte state. 
Congresul a încercat să învingă Constituţia legat de detinutii de la Guantanamo Bay, argumentînd că ei nu au fost în interiorul jurisdicţiei SUA… De aceea ei au păstrat deţinuţii în Cuba, pentru a le refuza drepturile omului statutate în America. Congresul American acţionează ca un dictator internaţional refuzînd drepturile omului oricînd este necesar pentru că acest organism malefic să îşi menţină puterea. Este clar atît din FATCA, cît şi din sancţiunile dictate împotriva Rusiei, pedepsind entităţi comerciale din afara jurisdicţiei SUA, pentru că se opun deciziilor Congresului American…dar deocamdată nu există tribunal internaţional care să vadă acest lucru… 
Fără discuţie că boşorogii războinici din Congres, de tipul Lindsey Graham şi John McCain, nu doresc să se supună restricţiilor constituţionale, ei susţinînd întotdeauna, ca şi clanul Bush, orice refuz al drepturilor omului pentru oricine îndrăzneşte să pună probleme guvernului SUA sau care trimite un dolar unei organizaţii cu care aceşti boşorogi nu agreează, considerînd imediat act terorist…. 
 
Acelaşi Congres promovează idea că Rusia şi China violează drepturile omului, dar acest organism terorist internaţional nici nu ţine cont de drepturile omului şi îşi bate joc de o serie întreagă de naţiuni suverane. Acelaşi Congres şi Trump, discuta de China ca fiind manipulatoare de moneda, dar Wall Street ul manipulează împreună cu LIBOR, atit dolarul american, în avantajul economiei SUA, cît şi alte monede internaţionale dupa interesele americane. Dar dacă cineva îşi apreciază sau depreciază moneda altfel decît le place americanilor, înseamnă că este manipulator de moneda şi trebuie pedepsit şi impuse sancţiuni împotriva acelei ţări…. 
Avocaţii care activează ca membri ai Congresului SUA, sînt aceia care nu şi-au găsit locul în profesia lor şi s-au refugiat în politică, creînd legi după rezultatul oferit de boşorogii războinici, arătînd la ce nivel scăzut sînt… 
Bun venit în ţară tiraniei şi imperialismului…America, care subminează sute de ani de muncă pentru realizarea unei legislaţii internaţionale !  Ce s-ar întîmplă dacă fiecare ţară ar avea aceleaşi drepturi pe arena legală internaţională, la fel ca drepturile însuşite illegal de Congresul SUA? 
Adrian Coşereanu 
Acest articol a fost publicat în S.U.A.. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.