Legile lu Olguţa şi legile lui Newton


Legile lui Newton

 

Einstein spunea că cel mai inteligent  om a fost Newton, Isaac Newton. Cine a fost  individul? A fost un tip care în toată cariera lui a dat câteva legi. Spre surprinderea multora, nu a fost nici secretar de Liceu la Zimnicea, nici primar la Craiova şi nici şef de Consiliu Judeţean la Teleorman, a fost un simplu fizician. Şi totuşi a dat câteva  legi pe care nu le-a mai modificat până acum cu Ordonanţă de Urgenţă nici el, şi nici un alt guvern, nici chiar opoziţia. De ce ? Pentru că spre deosebire de actualii dătători de legi el le-a dat cu cap, argumentat şi de necontestat, el nu a urmărit nici voturi nici umplerea bugetului şi nici ca să obţină fonduri europene. Fraieru. Dacă era din Teleorman şi dădea şi el legi pe sub mustaţă, şi azi trăiau urmaşii lui din banii făcuţi de el, dar aşa, a murit sărac.

Perseverare Diabolicum

Cine a crezut că după ordonanţa privind modificarea pensiilor militare Olguţa intră în vacanţă, s-a înşelat.  Asta e soarta vuvuzelelor, să fie folosite până crapă. Aşa că doamna Vasilescu merge înainte cu o râvnă demnă de o cauză mai bună. După ce a nenorocit viitorul armatei făcând din cariera militară ultima opţiune a tinerilor prin prisma predictibilităţii şi siguranţei, modificând o lege pe care tot propriul partid o dăduse şi o susţinuse spunând că repară o nedreptate făcută militarilor, Vasileasca mai dă odată cu mucii în fasolea PSD anunţând că intenţionează să mai modifice o lege dată tot de PSD tot sub titlu reparatoriu. Vă  mai amintiţi celebra lege 329 a lui Boc din 2009 care interzicea pensionarilor să lucreze în instituţiilor de stat ? Vă mai amintiţi cât a ţipat USL, PSD şi cum plângeau tovarăşii pe umărul oamenilor văduviţi de serviciu la stat? Vă mai amintiţi că în Octombrie 2014, PSD-ul dădea legea 134/2014 prin care anula articolele 17-26 din legea lui Boc ? Ei bine, Olguţa a ajuns la concluzia că Boc a avut dreptate iar ei au fost proşti. Eu ştiam că ei sunt proşti şi fără să se revină la legea asta, aşa cum au fost proşti toţi cei care au votat cu PSD-ul în 2012,  şi înainte, şi după, aşa cum au fost proşti cam toţi românii care au votat indiferent cu cine, dar şi cei care nu au votat. Din zi în zi ne dăm seama cât de proşti suntem şi constatăm că numărul proştilor creşte rapid şi fără limite, tinzând spre infinit, aşa cum spunea tot Einstein.

Deci doamna Olguţa şi  partidul domniei sale vor să ia din nou posibilitatea unor oameni care au fost angajaţi pe baza unor examene, concursuri, să mai lucreze. Probabil a constatat domnia sa că instanţele nu au ce face şi s-a gândit să le dea de lucru, pentru că va urma un nou val de procese şi chiar dacă instanţele din România vor face sluj, fie şi doar pentru că magistraţii nu au fost incluşi Ordonanţa de modificare a pensiilor deşi ei sunt cei care au pensiile cele mai mari şi chiar din Sistemul Naţional de Pensii, reclamanţii vor câştiga sigur la CEDO.

Interesantă  este similitudinea promovării noii ordonanţe cu cea dinainte. Ordonanţa privind modificarea pensiilor militare a fost dată în urma afişării unei pensii de 34000 dată în sistemul magistraţilor. Deci unul face, altul trage. Ei bine, metoda se repetă. Doamna Carmen Dan printr-un abuz a pensionat şi a doua zi încadrat ca civil. Este vorba de Comisarul-sef de la Slatina, Popescu Alina, care  a fost încadrată  la 12 ianuarie la MAI, pe funcţia de Consilier al Ministrului, a “lucrat” 6 luni, cât a fost nevoie pentru a putea primi pensie şi a-şi alege salariul din ultimele 6 luni,  apoi s-a pensionat la 44 de ani  şi reîncadrat a doua zi tot la MI, consilier al  doamnei Carmen Dan, având o pensie  de zece mii de lei dar şi salariu încă atâta.  Doamna Carmen Dan nici usturoi nu a mâncat nici gura nu îi miroase şi nici nu este cercetată de cineva. Poate domnul Dragnea o mai cercetează din când în când. Ei bine, de supărare că totul a fost dat pe Coarnă, pardon goarnă, doamnele Olguţa şi Carmen s-au gândit să se răzbune şi să îi pedepsească din nou pe militari şi poliţişti luând-le dreptul de a mai munci la stat. La fel ca şi în cazul pensiei de 34000, este prezentat pe post un caz “drept exemplu” practic un abuz al politicienilor, care să culeagă sufragiile presei aservite şi prostimii care nu gândeşte, pentru a se pedepsi sau beli o întreagă categorie de oameni care nu au nici o legătură cu cazul prezentat. Bineînţeles că nu doamna Alina Popescu va plânge, pentru că domnia sa are deja o pensie de 10000 de lei  pe care nu i-o ia nimeni, graţie celor 6 luni lucrate la minister, dar cei care au ieşit din armată  după 1994 pentru că România se angajase să micşoreze armata până a ajuns unde e azi, cu o pensie de 1700- 2000 lei, riscă să îşi piardă  serviciul câştigat în baza unor concursuri şi a competenţei, nu aduşi pe sub mână. Aceşti oameni şi-au făcut nişte calcule, au împrumuturi la bănci contractate în baza unui salariu pe care acuma îl pierd pentru că Olguţa are sarcină să lovească în armată până  nu mai rămâne nimic din ea, din armată.  Asta în timp ce mai marii ţării merg la Mărăşeşti şi se bat cu cărămida în piept lângă mormântul altor militari care au crezut că jertfa lor va face din România o ţară liberă şi că nepoţii lor vor trăi mai bine. S-AU PĂCĂLIT ŞI EI CUM NE-AM PĂCĂLIT ŞI NOI DE ATÂTEA ORI. Bine că ei măcar nu au cum să vadă.

Cine poate explica de unde atâta înverşunare a Olguţei împotriva militarilor? Ce i-au făcut militarii Olguţei de dă în ei mai rău decât în câinii comunitari ? Apropo, doamna Olguţa, am observat că adăpostul pentru câini de la Breasta e gol, nu mai are obiectul muncii, aţi reuşit să omorâţi toţi câinii. Ce faceţi, nu îl transformaţi în adăpost pentru pensionarii militari? Că şi aşa cartierul chinezesc   proiectat pe pământul armatei  bate pasul pe loc. Ce ziceţi, nu e bună idea?

Cu viaţa de câine sunt obişnuiţi, să le fure alţii din farfurie sunt învăţaţi, să doamnă în vânt şi ploaie pe camp ce să mai vorbesc.

Atenţie la Newton

Bun. O să mă întrebaţi ce legătură este între Einstein, Newton şi Olguţa sau  politicieni. Aparent nici una, intelectual ZERO. Nu poate fi pus nici un semn matematic între cei doi savanţi şi politicienii noştri, poate cel mult al infinitului, pentru că asta ar reprezenta distanţa dintre unii şi alţii. Şi totuşi există o legătură. Una din legile lui Newton este Legea Atracţiei Universale descoperită de acesta după ce i-a căzut un măr în cap. Între noi fie spus, politicienilor noştri le tot cad în (pe)  cap tot felul de dovleci, bombe, dosare, unii din ei sunt chiar ei căzuţi în cap şi degeaba, nu se mişcă nici un neuron. Ei bine de la un măr Newton a decoperit că Pământul fiind cel mai mare obiect  din sistemul său inerţial atrage tot ce e în atmosferă cu o forţă care diferă în funţie de masa obiectului respectiv. Dar viteza şi efectele căderii mai depind şi de înălţimea de la care  este atras  obiectul. Deci Doamna Vasilescu, cu cât mai mare şi mai rotundă vă daţi şi cu cât mai sus “zburaţi” cu atât mai dureroasă şi mai  dezastruoasă va fi căderea. Aşa spune Newton şi nu cred că veţi îndrăzni să daţi o OUG să îi modificaţi legea.

O altă  lege a aceluiaşi Newton este Legea întâi a mecanicii, care se referă la interacţiunea dintre două corpuri. I se mai spune şi principiul inerţiei. A constat băiatul ăla, Newton că un obiect rămâne inert atâta timp cât asupra lui nu acţionează altă forţă, sau suma forţelor care acţionează este nulă, adică se anulează reciproc, dar când este “agresat”  trecem la a doua lege a Mecanicii care spune că o forţă care acţionează asupra unui corp îi imprimă acestuia o acceleraţie, proporţională cu forţa şi invers proporţională cu masacorpului. Nu vă mai dau şi formula matematică pentru că am constatat că nu staţi bine cu adunarea, nici cu analiza efectelor actului de guvernare asupra votantului, dar să vă mai încarc şi cu analiza matematică. Deci doamna Vasilescu, închipuiţi-vă că sunteţi o biluţă mică mică, de mărimea celor pe care le face Dragnea la şedinţele PSD şi mergând orbeşte sau luată de vânturile şi aerele de partid, vă loviţi de o bilă format din 120000 de pensionari. Cred că totuşi e nevoie să vă dau formula lui Isaac, pentru că altfel nu aveţi cum să calculaţi efectul. E treaba dumneavoastră dacă o aplicaţi singură sau apelaţi la o variantă ajutătoare. Iată formula, vă rog calculaţi: f =m x a.

Acestea fiind spuse doamnă Vasilescu, eu, băiat cuminte, nu vă doresc”multă căldură” ca alţii, eu  vă doresc răcoare  şi aveţi grijă la Legile lui Newton, că acesta a ieşit de mult din sistem pe cale naturală, nu mai aveţi ce să îi faceţi, nu aveţi ce să îi mai tăiaţi, îl cam doare în dudă de ordonanţe. În curând aşa o să îl doară şi pe Dragnea. Pricepeţi ce vreau să zic nu ? Hai că aţi făcut filologia, va pricepeţi la limbi străine iar eu am vorbit şi româneşte.

A, să nu uit, aveţi grijă şi la pendulul lui Newton,(sper să nu vă gândiţi la ce cred eu) am spus pendulul, nu pendula. Are un principiu de funcţionare pe care privindu-l poţi învaţa prima lege a politicii.

http://www.avocatnet.ro/content/articles/id_38909/Bugetarii-pot-sa-cumuleze-din-nou-pensia-cu-salariul-Noile-reguli-se-aplica-deja.html

http://www.ziare.com/pensii-speciale/politie/aberatia-zilei-ciocoi-vechi-si-noi-la-ministerul-de-interne-pensionati-cu-pensii-uriase-si-reangajati-imediat-1475711

http://www.evenimentdeolt.ro/eveniment-new/eveniment/comisarul–ef-alina-popescu-de-la-ipj-olt–consilier-al-ministrului-afacerilor-interne-02e92d2f2a4f445686a4961233bb53b6

http://www.in-cuiul-catarii.info

Acest articol a fost publicat în POLITICA(analiza). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.