Miliardarii din tehnologie finanțează în mod secret un plan pentru a scoate rasa umană din Matrice


Pe marginea sud-vestică a lacului Titicaca – Peru, există o poartă veche înaltă de 23 de picioare cunoscută sub numele de Aramu Muru. Locuitorii din zonă o numesc „Puerta de hayu Marca„, poarta de acces în tărâmurile zeilor și vieții nemuritoare. De-a lungul istoriei lor, localnicii au descris că oameni dispar și apar prin această poartă.

În 1998, Jerry Wills a pretins că un extraterestru umanoid, înalt blond numit Zo, l-a contactat și l-a învățat cum să acceseze Aramu Muru și să intre „într-un alt univers”. Wills a susținut că Zo îi ilustra faptul că universul nostru este o simulare experimentală în universul speciei sale. Ei au construit-o pentru a înțelege propria lor realitate, care ea însăși este îmbrăcată într-un univers mai mare. În anul următor, în 1999, blockbuster-ul science-fiction „The Matrix” a ieșit și pentru totdeauna a înoculat în subconștientul nostru colectiv ideea că existența (realitatea) noastră este o simulare creată de o rasă mai avansată de ființe.

Câțiva ani după lansarea lui The Matrix, filosoful Nick Bostrom a publicat Argumentul Simulării, o lucrare concisă intitulată „Trăiești într-o simulare de calculator”? A prezentat o trilemă, o defalcare matematică a motivului pentru care cel puțin unul din trei scenarii provocatoare trebuie să fie adevărat.

1)    Este foarte probabil ca specia umană să dispară înainte de a ajunge la o etapă „postumană”;

2)    Orice civilizație postumană este extrem de puțin probabil să ruleze un număr semnificativ de simulări ale istoriei lor evolutive (sau variații ale acesteia);

3)    Cu siguranță, trăim într-o simulare de calculator. Rezultă că, credința că există o șansă semnificativă că vom deveni într-o zi postumani este falsă, dacă nu trăim în prezent într-o simulare.

„Civilizația post-umană” la care se referă Bostrom definește o perioadă de timp după care oamenii au fuzionat cu tehnologia. Aceasta este uneori menționată ca post-singularitate, singularitatea descriind denumirea futuristă a lui Ray Kurzweil a unei societăți în care oamenii sunt post-biologici, trăind sinergic cu inteligența artificială. Argumentul Simulării presupune dezvoltarea acestei civilizații post-umane, moment în care statul lui Bostrom este locuit de oameni avansați sau Inteligența Artificială, care ar putea dezvolta simulări ale trecutului în același mod în care oamenii de știință actuali creează medii de testare; Unele dintre simulări ar putea fi, de asemenea, din motive de divertisment, în același mod în care oamenii creează în prezent jocuri video și filme.

În ultimii ani, au apărut o serie de figuri de vârf care afirmă convingerea că trăim într-o simulare. Principalul dintre ei este magnatul hightech Elon Musk, care a afirmat că jocul „No-Man’s Sky” a confirmat convingerea că într-o zi simulările ar aproxima realitatea atât de cuprinzător încât ar fi imposibil de distins de realitate. Aparent, el stătea într-o cadă fierbinte cu prietenii când s-a transformat în cele din urmă.

Musk este CEO-ul și creierul din spatele TeslaSpaceXNeuralink și OpenAI.

În ultimii ani, el și-a exprimat planurile îndrăznețe pentru companiile sale, despre care crede că vor avansa rasa umană: cu Tesla, vrea să introducă o infrastructură de transport care nu se bazează pe arderea hidrocarburilor; cu SpaceX, vrea să ajute migrația treptată extraplanetară a umanității pe Marte; și cuNeuralink și OpenAI, dorește să faciliteze fuziunea omenirii cu o tehnologie avansată de computer. Când a fost întrebat dacă oamenii trăiesc în interiorul unei simulări de computer, Musk a făcut anul trecut titluri, spunând că el crede că șansele sunt una în miliarde, ceea ce înseamnă că nu suntem.

Cel mai puternic argument pentru noi, probabil, fiind într-o simulare, cred că este următorul: acum 40 de ani am avut Pong – două dreptunghiuri și un punct„, a spus Musk. „Aici am fost. Acum, 40 de ani mai târziu, avem simulări 3D realiste, cu milioane de oameni care joacă simultan și se îmbogățesc în fiecare an. Și în curând vom avea realitatea virtuală, vom avea o realitate mărită. Dacă vă asumați orice rată de îmbunătățire, atunci jocurile vor deveni indiscutabil o realitate, doar de nedisimulat. ”

Aici, Musk se referă la creșterea exponențială a tehnologiei, la înclinarea spre teoria Singularității. Dacă în 40 de ani am trecut de la un pong bidimensional la vârful realității augmentate (mărite) și virtuale, imaginați-vă unde vom fi în alte patruzeci sau o sută sau 400 de ani. Cu condiția ca rasa umană să supraviețuiască, se poate presupune că noi vom atinge capacitatea de a produce simulări cu ființe simțitoare. Deja, Departamentul Apărării a creat Simularea Lumii Senzitive, o oglindă sintetică reală a lumii reale, cu o calibrare automată continuă în ceea ce privește informațiile actuale din lumea reală, cum ar fi evenimente majore, sondaje de opinie, statistici demografice, rapoarte economice și schimbări ale tendințelor, potrivit unui document în lucru privind sistemul.

În ultimii ani, alți oameni de știință au efectuat cercetări și chiar experimentări în încercarea de a arăta dovezi reale despre Simulare. Capete mari s-au întors anul trecut, când fizicianul S. James Gate a anunțat că a găsit un cod de computer ciudat în cercetarea sa privind teoria stringului. Legat de ecuațiile pe care le folosim pentru a descrie universul nostru, spune el, este un bloc de coduri de corecție binară, de corecție a erorilor https://www.scientificamerican.com/article/are-we-living-in-a-computer-simulation/

O echipă de fizicieni germani au propus, de asemenea, să demonstreze că constrângerile numerice pe care le vedem în universul nostru sunt în concordanță cu tipurile de limitări pe care le-am vedea într-un univers simulat. Acești fizicieni au invocat o abordare non-perturbativă, cunoscută sub numele de cromodinamică cuantică a structurilor, pentru a încerca să descopere dacă există o rețea subtilă a continuumului spațiu / timp. Până în prezent, eforturile lor au recreat o regiune minusculă a universului cunoscut, un firav colț care nu este decât câteva femtometre. Dar acest colț simulează rețeaua ipotetică a rețelei universale și căutarea lor pentru o reținere fizică corespunzătoare, a dat naștere unei limite superioare teoretice a particulelor de energie înaltă cunoscute sub numele de Greisen-Zatsepin-Kuzminsau GZK întrerupte. Cu alte cuvinte, există aspecte ale universului nostru care arată și se comportă ca o forță de simulare https://phys.org/news/2012-10-real-physicists-method-universe-simulation.html

Cu vestea că există doi miliardari anonimi din tehnologie care lucrează la un proiect secret pentru a ne scoate din Matrix, este greu să știm dacă ar trebui să râdem sau să țipăm în groază. Discuția despre simulare este o mare distracție epistemologică și distracție metafizică de cea mai înaltă ordine, dar putem vorbi cu anxietate în ceea ce privește fuzionarea realității noastre cu mașinile sau o singularitate existențială subiacentă. A fost chiar pusă ca o soluție la Paradoxul Fermi. De ce nu am întâlnit extratereștrii? Ei bine, pentru că trăim într-o lume pe care ei au construit-o.

Pământul nostru este izolat într-un gol cosmic atât de vast încât ar fi nevoie sistemului nostru de o călătorie în adâncul Spațiului de 81.000 de ani, pentru a ajunge la cea mai apropiată stea – într-o galaxie de sute de miliarde, care ea însăși este una din sute de miliarde. Gândul că toate 1 și 0 sunt redate de un microprocesor futurist este filozofic sexy, dar, poate sociologic inert.

Există îngrijorare în legătură cu realitatea produsă într-o societate obsedată de plăcere simulată și experiența mediată nu este cu totul surprinzătoare. Este expresia ultimă, deși poate accidentală, de rezistență la o cultură înmugurită în consumism și creștere artificială.

Sursa: http://www.stillnessinthestorm.com

https://burebista2012.blogspot.ro

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA( elita). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.