Canadienii ascund o descoperire uriașă: Romanii au ajuns în America de Nord cu mai mult de 1.000 de ani înaintea lui Columb. Iată dovezile:


Cu toate că și până acum dovezile istorice au arătat că Cristofor Columb nu a fost primul european care a ajuns în America de Nord, că cei care i-au luat-o înainte cu mult au fost Vikingii, istoria oficială se încăpățânează să rămână neschimbată, în virtutea unor interese care nu servesc adevărul și interesul public… Mai nou, grație istoricului Jovan Hutton Pulitzer, aflăm că guvernul canadian ascunde o altă descoperire care, potrivit acestuia, ar trebui să fie “ca un foc de armă care trebuie auzit în toată lumea. Ne schimbă întreaga istorie.”, conform thechronicleherald.ca

Astfel, în apele de lângă Oak Island (Canada), într-o epavă eșuată, s-a descoperit o sabie romană, un fluier ce i-a aparținut unui legionar roman, monede cartagineze, un fragment de scut roman și o sculptură de cap roman, toate acestea dovedind că Imperiul Roman a ajuns în această zonă cu mai mult de 1.000 de ani înaintea lui Cristofor Columb.

În plus, echipa condusă de Jovan Hutton Pulitzer a descoperit pe insulă morminte antice vechi de 1.900 de ani – movile specifice înhumării din Europa și nu nativilor americani –  și pietre inscripționate cu cuvinte dintr-o limbă antică, înrudită cu cea a Levantului. (Historia.ro)

oak island

sabie romana 2

Cu toate că epava de lângă insulă, cu certitudine romană (în opinia lui Pulitzer), este o provocare pentru arheologi, guvernul canadian interzice cercetarea ei, deși o astfel de descoperire poate fi una dintre cele mai importante de pe continentul nord american. În pofida evidențelor, rezistența sistemului la schimbarea istoriei oficiale este mai mare decât ne-am închipui.

Privind din perspectiva acestei descoperiri, călătoria epică în jurul lumii a dobrogeanului Aeticus Donares, în secolul al V-lea e.n., lucru consemnat în lucrarea Cosmographia scrisă de călugărul benedictin Ieronim în jurul anului 763 d.H. în Freising – Bavaria, nu mai pare atât de greu de crezut. Dacă Vikingii și Romanii au ajuns cu mult timp înaintea lui Columb pe continentul American, e posibil ca și alții să o fi făcut…

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în ISTORIE UNIVERSALA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.