Studiu: Creierul femeii este mult mai activ decât cel al bărbatului


Cel mai mare studiu al imagisticii creierului realizat până în prezent identifică diferențele specifice ale creierului între femei si bărbați, potrivit unui nou raport publicat în Journal of Alzheimer’s Disease. Studiul cuprinde 46.034 imagini tomografie computerizate ale creierului uman. Imaginile SPECT urmăresc activitatea în creier prin înregistrarea circulației sângelui în anumite zone, atât în momentul în care subiecții execută diferite sarcini, cât și când sunt în repaus. Imaginile au provenit de la 119 voluntari sănătoși, precum și de la 26.683 de pacienți care suferă de o serie de probleme psihiatrice, inclusiv tulburarea bipolară, schizofrenia / tulburările psihotice, tulburările de dispoziție, traumatismele cerebrale și ADHD.

În urma cercetărilor s-a dovedit faptul că reprezentantele sexului frumos au un creier mult mai activ decât cel al bărbaților. Cortexul pre-frontal, care este locul responsabil de controlul focalizării și a impulsului, a fost o regiune în care femeile au manifestat o activitate mai mare. Acest lucru poate fi explicat prin capacitatea doamnelor și a domnișoarelor de a avea o empatie mai pronunțată și o intuiție mult mai bună decât a bărbaților.

De asemenea, din cauza activității mai intense, femeile au mai multe șanse de a dezvolta Alzheimer, depresie și stări de anxietate decât bărbații. Studiul, pentru a fi clar, nu spune nimic despre inteligența relativă a celor două genuri, ci doar despre faptul că femeile au creierul mult mai activ.

sursa: https://www.sciencedaily.com/releases/2017/08/170807120521.htm

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Acest articol a fost publicat în DESCOPERIRI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.