De ce cred adepții teoriei Pământului PLAT că eclipsele solare dovedesc faptul că ei au dreptate?


Pe măsură ce feed-ul de știri despre „marea” eclipsă solară care a cuprins America și despre cum Donald Trump s-a uitat la Soare fără ochelari de protecție scade, pe internet au început să apară dezbaterile legate de faptul că eclipsele solare sunt o dovadă a faptului că trăim pe o planetă plată!!!

Rapperul B.o.B, cunoscut ca adept al acestei teorii a postat sarcastic pe pagina sa de Twitter: „Este atât de uimitor și de frumos cum Luna nu este vizibilă înainte și după o eclipsă totală a Soarelui”.

Adepții teoriei Pământului cred că lumea în care trăim este în formă de puc de hochei, cu o cupolă deasupra acestuia, care include atmosfera noastră, soarele, luna, stelele etc. În unele cazuri, adepții cred că marginile acestei lumi, a pucului de hochei, este un perete de gheață care ar fi Antarctica.

Eclipsele solare dovedesc că Pământul este neted?

Există două probleme-cheie pe care adepții Pământului plat le iau în discuție pentru a susține că Pământul este într-adevăr o întindere plată și atât. Una o reprezintă modul de deplasare a eclipsei de la vest la est, iar cealalta este dimensiunea umbrei lunii pe Pământ.

Primul argument este faptul că dacă Pământul se rotește de la vest la est, umbra trecând de-a lungul suprafeței Pământului ar trebui să treacă de la Est la Vest, la fel cum soarele se mișcă peste cer. Potrivit NASA, Luna se deplasează spre est, pe măsură ce orbitează în jurul Pământul cu aproximativ 3.400 km/h. Acest lucru este comparat cu Pământul care se rotește spre est la 1670 km/h la ecuator. Acest lucru înseamnă  că umbra lunii se va deplasa de la vest la est la 1730 km/h la ecuator.

Cel de-al doilea argument este că umbra pe care Luna o aruncă pe Pământ trebuie să fie mai mare decât Luna în sine. Mai jos, puteți vedea o demonstrație exactă a modului în care Soarele aruncă umbra lunii pe Pământ.

solar-eclipse-shadow-1200x625

Notă finală: Că teoria pământului plat este o prostie de Ev Mediu este dincolo de orice semn de întrebare pentru un om cât de cât educat și informat. Cum se explică atunci nebunia conspiraționistă potrivit căreia s-ar ascunde adevărul despre Pământul Plat și cum de această teorie ridicolă are atâția adepți? Probabil că nimeni nu are răspunsuri complete la această enigmă…

sursa: https://www.forbes.com/sites/trevornace/2017/08/22/flat-earthers-declare-solar-eclipse-just-proved-earth-flat/

sursa: http://www.iflscience.com/editors-blog/flatearthers-think-the-solar-eclipse-proved-them-right-0/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la De ce cred adepții teoriei Pământului PLAT că eclipsele solare dovedesc faptul că ei au dreptate?

  1. George zice:

    Mare bou este BoB asta ,el nu observa ca atunci cand privești o eclipsă de Soare, Luna apare neagră adică este un corp fără lumina proprie aceasta acoperind Soarele. Deci este un prim indiciu al formei SFERICE a Pământului.El la fel ca ceilalți membrii flat Earth Society sunt niste idioți fără să aibe argumente in cea ce priveste teoria lor.Mai bine își punea numele BOUL B.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.