Băncile naţionale capitaliste…..naţionalizează economiile capitaliste dezvoltate ! România este cu siguranţă naţionalizată, fără că românii să ştie.


Auzim şi citim zilnic în Media capitalistă, despre faptul că “socialismul criminal doreşte naţionalizarea şi deposedarea bogaţilor de bunurile care le aparţin celor bogati(care de fapt în cele mai multe cazuri fac obiectul unor fraude de proporţii), că socialismul doreşte egalizarea claselor şi sărăcia generalizată, că socialismul crează centralizare şi împiedică iniţiative private, că socialismul este răul care poate genera conflicte, de la cele comerciale şi pînă la cele militare, că socialismul generează lideri dictatoriali”, şi aşa mai departe. Aş putea să enumăr practic fără limita, toate elementele de propagandă ale disperării capitaliste, care au dus populaţia globului într-o sărăcie şi dezbinare de neimaginat în nici o perioada a istoriei globale. 
Dar, realitatea este că TOCMAI ACEST CAPITALISM ESTE PRODUCĂTORUL A TOT CE AM ENUMERAT MAI SUS. Capitalismul este cel care crează NAŢIONALIZAREA, prin intemediul băncilor naţionale atît din ţările dezvoltate, în special, cît şi din ţările în curs de dezvoltare şi subdezvoltate capitaliste. Capitalismul este cel care crează CENTRALIZARE, prin intermediul Wall Street-ului în America, Toronto Stock Echange în Canada, la Frankfurt, în Germania şi aşa mai departe, făcînd că printr-o singură lovitură de tasta de calculator să decidă soarta a zeci de mii de firme şi companii, care indiferent cît ar muncii şi produce, nu pot face faţă forţei care apasă această tasta. Capitalismul crează aplatizarea economică a societăţii şi crează o prăpastie economică şi socială enormă, distrugînd din temelii clasa de mijloc şi creînd o clasa enormă de săraci şi cîţiva bogaţi pe care nu îi mai putem vedea, ei nemaifiind în orizontul nostru. Capitalismul crează sisteme politice dictatoriale, atît înţările dezvoltate cît şi în ţările în curs de dezvoltare şi chiar în cele subdezvoltate, ba mai mult, acest capitalism, prin influenţă lui, crează lideri dictatoriali chiar în ţările socialiste sau comuniste. Capitalismul a creat şi crează conflicte comerciale şi le extind pînă la apariţia conflictelor militare, acest capitalism fiind generatorul a 99% din războaiele mondiale. 
Dar să le luăm pe rînd în mai multe episoade, pentru a lămurii forţă distructivă enormă a acestui capitalism şi modul cum noi devenim din ce în ce mai săraci fără să ne dăm seama că cineva a nationalziat economia in care traim, DAR nu în interesul nostru ci al unui grup de mizerii din finanţele mondiale capitaliste. 
Cifrele pe care vi le voi elibera mai jos, va vor pune pe gînduri iar logica creării lor va fi de natură să va facă “pielea de găină” raportat la ceea ce va veni. Nimeni, absolut nimeni nu discuta despre faptul că băncile naţionale capitaliste au naţionalizat economiile lor, la toate nivelele de dezvoltare economică din ţările respective. 
Băncile centrale capitaliste DEŢIN ÎN ACEST MOMENT PESTE 20% DIN DATORIA GUVERNELOR ŢĂRILOR CĂRORA LE APARŢIN. Cum este posibil ca un procent de această mărime din datoria guvernamentală să fie deţinut de băncile centrale? Ne întrebăm firesc: Şi, atunci cine conduce şi ce înseamnă guvernul capitalist în faţă băncilor centrale? Mergem mai departe şi intrînd în sectorul privat, ne întrebăm: Cît deţin băncile centrale din acest sector, legat de datoriile corporaţiilor şi companiilor? Veţi vedea că cifrele sînt ameţitoare şi scîrba faţă de acest sistem va fi la paroxism. 
Fără a discuta de criza economică sau Recesiunea economică, marile bănci centrale capitaliste, ACHIZIŢIONEAZĂ CU MULT PESTE 200 DE MILIARDE DE DOLARI PE LUNA DIN DATORIILE GUVERNELOR CAPITALISTE ŞI DATORIILE CORPORAŢIILOR ŞI COMPANIILOR CAPITALISTE, IAR ACESTE BĂNCI SE NUMESC BCE, BANK OF JAPAN ŞI REZERVELE FEDERALE, ÎN PRINCIPAL….. 
În America, rezervele federale au în proprietate peste 14% din datoria guvernului american şi cu mult peste 28% din datoria privată a Americii, cifre care sînt enorme şi creşterea lor lunară, arată faptul că în CAPITALISM, este posibil că băncile naţionale să NAŢIONALIZEZE economiile acestor ţări si sa facă din noi sclavii sistemului bancar şi ai unui grup de jewmericani pe care nu i-am văzut si nu îi vom vedea vreodată, ei punînd în faţă un grup de măscărici politici, care se maimuţăresc şi dau legi care să creeze confuzie şi să ducă la continuarea politicii de naţionalizare a economiilor de către băncile naţionale.
 
Să nu uităm că Rezervele Federale, banca centrală a Americii, este privata şi la îndemîna familiei Rothschild, deci americani sînt şi vor fi sclavii acestei familii despre care nu mai este cazul să intru în amamunt. 
Balanţă financiară a BCE depăşeşte cu mult 35%. Deci peste 35% din datoria UE este în posesia BCE. 
În Japonia, situaţia este chiar mai critică, peste 70% (aţi citit bine!), peste 70% din datoria guvernului nipon este în posesia bănci centrale japoneze. Mai mult, greu de imaginat, banca centrală a Japoniei, este în acest moment printre primii 10 acţionari, care deţin peste 90% din indicatorul economic naţional Nikkei(stocuri)…
Cum este posibil ca bancile nationale capitaliste sa cumpere si sa detina stocuri pe piata libera, influentind major mersul economic al societatii, dupa care liderii capitalisti perversi sa promoveze ideea de “free market” si mecanismele asa zis dominatoare ale pietei capitaliste de “cerere si oferta”, care de fapt nici nu mai exista, ele fiind controlate in totalitate de bancile centrale in cirdasie cu guvernele capitaliste….??? 
BCE deţine peste 9,2% din bondurile corporatiste ale corporaţiilor europene, puse pe piaţa bondurilor şi PESTE 10% DIN DATORIILE ŢĂRILOR EUROPENE, DENUMITE ÎN BĂTAIE DE JOC, SUVERANE. Numai Bank of England deţine în acest moment peste 30% din datoriile guvernului UK. Acest lucru înseamnă un proces de naţionalizare de proporţii la nivelul pieţei secundare capitaliste. 
Banca Naţională a Japoniei, va deveni cu siguranţă deţinătorul celor mai multe acţiuni ale indicatorului economic naţional Nikkei, ea deţinînd şi peste 60% din ETF(Exchange Trade Funds) în Japonia, deci domină autoritar economia Japoniei. 
Este incredibil, cum liderii capitalişti de o perversitate ieşită din comun, pot discuta despre iniţiative private, despre guverne care încurajează sectorul privat, despre guverne care trebuie să impună presiune economică şi austeritate popoarelor şi în general presiunea enormă pe care o pun aceste guverne capitaliste pe bugetele de familie, lăsîndu-ne să înţelegem că există şi ieşire din această criză economică care se amplifică pe zi ce trece şi se găsesc mereu alte scuze şi mecanisme care să ne scoată în stradă, fără să vedem de fapt că economiile noastre sînt naţionalizate de nişte psihopaţi…, iar noi ieşim în stradă şi demonstrăm împotriva unor guverne marionetă, care de fapt nu există decît pentru a împrumuta, mai mult sau mai puţin, banii tipăriţi de băncile centrale, pe care apoi îi aruncă pe piaţă funcţie de nivelul de linişte şi ignoranţa al străzii. 
Mulţi mă întreba: Dar ce este greşit cu acest mecanism prin care băncile centrale naţionalizează economiile? Una peste alta, nu numai faptul că băncile centrale generează o debalansare de proporţii şi crează o economie de tip “zombie”, care difuzează confuzie financiara si economica, valorificată de un grup, în cadrul societăţii, dar ceea ce este foarte important, este faptul că prin apariţia masivă în ecuaţia economică naţională a acestor bănci centrale, este foarte clar că ele reglează după placul unui grup, aşa zis capitalist, viteza de mişcare a banilor în societate, crează dependenţa de datorii, duce la investiţii total eronate şi pe sectoare ale economiei unde nu este cazul, dar unde statul capitalist împrumută şi investeşte, fără să ţină cont că banii vor trebui plătiţi cu dobîndă către aceste bănci capitaliste, de către plătitorii de taxe(aşa cum se întîmplă acum cu nebunia investiţiilor în infrastructură, unde eficienta multor investiţii se apropie de zero, dar guvernele capitaliste continuă şi furatul devine sport naţional arbitrat de băncile naţionale). 
Mulţi economişti de duzină, capitalişti, spun că procesul a dus la o inflaţie mică, dar eu am explicat in articolele precedente că însăşi formula de calcul a inflaţiei este una pe care o doresc EI şi care nu reflectă nici pe departe “optimismul” nostru cînd intrăm în magazine ca în muzee, fără sa ne putem apropia de vreun produs datorită preţurilor enorme. Vedem cu ochiul liber că din an în an , taxele cresc si ne gîndim că aceste guverne au nevoie de taxe pentru a acoperii cheltuielile comunitare, dar la final de an fiscal, ne uităm pe ecrane şi vedem că aceste datorii ale guvernelor faţă de băncile naţionale, cresc, cresc şi iar cresc si ne gîndim: Dar, noi pentru ce am plătit taxe şi cît de gospodari sînt cei ce ne conduc, din moment ce cresc taxele pe fondul creşterii incredibile a datoriilor? 
Guvernele capitaliste se îndatorează din ce în ce mai mult, iar tipărirea banilor de către băncile centrale şi aruncarea lor în direcţia guvernelor şi marilor corporaţii duce inevitabil la o alocare total eronată de capital. În consecinţă, productivitatea suferă enorm şi practice, creşterea ei nu mai există, salariile reale scad şi puterea de cumpărare a populaţiei este în cadere liberă, ducînd costul vieţii şi nivelul datoriilor pe gospodărie, la nivele incredibile, ducînd raportul dintre datoria naţională faţă de PIB, la procente devastatoare. De aceea sistemul capitalist a dus raportul dintre datorie şi PIB, la nivel mondial, la peste 325%, după cum arată un studiu al BIS, şi el creşte continuu, nimeni neştiind pînă unde se vor putea tipării bani şi pînă cînd oameni vor rezista cu frimituri în farfurii, lăsînd pe cei ce îi subjuga din industria financiară mondială să huzurească în paradisurile financiare. 
Datoriile sînt transferate generaţiilor viitoare, pentru care noi am luptat că să trăiască mai bine, dar după cum vedem, ele sînt sortite sărăciei lucii. Cum vor fi plătite aceste datorii de generaţiile viitoare? Prin intermediul unei inflaţii massive, prin generarea artificială a unor crize financiare de proporţii sau printr-un şomaj de un nivel incredibil de ridicat. Aceste bănci naţionale, au creat o bombă care cu siguranţă va exploda, indiferent cît timp va dura, explozia este garantată. 
Întotdeauna am spus că aceste guverne capitaliste nu generează “bani productivi”, iar soluţia pe care am văzut-o de fiecare dată în intervenţiile mele, este crearea unui puternic sector productiv de stat, cu banii împrumutaţi de guvernele capitaliste de la băncile naţionale, în primul rînd ca o concurenţă la un sector privat care în acest moment trăieşte din contracte cu statul şi din aceste contracte se îmbogăţesc marile corporaţii şi mizeriile din finanţele capitalste in loc ca acest sector privat sa concureze in interiorul lui, iar în aldoilea rînd, pentru ca statul să îşi ia o responsabilitate în faţă tineretului, care nu se poate angaja în sectorul privat, pentru că “nu are experienţă”. Şi atunci ce facem cu aceşti tineri? Îi lăsăm cîţiva ani după facultate sau colegiu, să stea acasă, pentru a pierde şi cunostiintele acumulate, fără a mai discuta de lipsa de experienţă sau îi putem angrena în structuri productive ale guvernului, după care sa fie furnizaţi sectorului privat contra cost, datorită cîştigului de experienţă şi al unui stagiu în producţie de cîţiva ani în care au putut să îşi pună în evidenţă sis a isi dezvolte cunostiintele acumulate în şcoală? 
Tipărirea de bani continuă nebuneşte, iar puţini dintre noi se gîndesc dacă sau nu ar trebui să îi mai plătim înapoi de acolo de unde sînt tipăriţi. 
Pe de altă parte, uşurinţă şi inconştienţă cu care sectorul de stat împrumută în capitalism, orice sume şi pe orice termene, arată prioritatea şi prevalenţa sectorului public faţă de sectorul privat. Şi atunci, despre ce economie capitalistă discutăm? NU, DISCUTĂM FOARTE CLAR DE NAŢIONALIZARE ŞI DE CÎRDĂŞIA DINTRE GUVERN ŞI BANCA NAŢIONALĂ! 
Datorită faptului că băncile naţionale nu dau niciodată faliment, aceste bănci doar transferă dezechilibrele lor financiare către băncile comerciale mici(care la rîndul lor, pentru a există şi fura si ele, trebuie să jefuiască clienţii lor), către afaceri şi către familii, ale căror bugete de familie încep sa nu mai poată acoperii necesităţile zilnice, multe familii muncind zi lumina toată luna, pentru că la sfîrşitul lunii să fie datori…băncilor. 
Băncile centrale pot tipării oricîţi bani doresc, iar guvernele pot beneficia de ei, dar cei care suferă din acest process şi transfer, sîntem noi, cei mulţi, datorită generării permanente a crizelor financiare prin intermediul unor politici monetare deliberat lejere, pentru ca mizeriile din finanţele capitaliste să beneficieze de aşa zisele “boomu-uri”. 
Nu este de mirare faptul că, cheltuielile guvernamentale în cadrul OECD, raportate la PIB, sînt de peste 40% în cele mai multe cazuri şi în creştere exponenţială. 
Ce înseamnă acest lucru? Faptul că MONETIZAREA ECONOMIILOR NAŢIONALE CAPITALISTE ESTE UN SISTEM PERFECT DE NAŢIONALIZARE A ACESTOR ECONOMII, TRANSFERÎND TOATE RISCURILE CHELTUIELILOR IRATIONALE SI DEZECHILIBRELE FINANCIARE CREATE VOLUNTAR, CĂTRE CONTRIBUABILI, CĂTRE CEI CE PLĂTESC TAXE. Acesta este sistemul capitalist în “grandoarea” lui…. Atîta timp cît guvernele capitaliste şi băncile centrale, taxează tot ceea ce este productiv şi subvenţionează tot ce este neproductiv, impactul cu puterea de cumpărare şi distrugerea bogăţiei de ansamblu a societăţii este exponenţial… 
Guvernele capitaliste au tot interesul să cheltuie iresponsabil, pentru a se menţine la putere, pentru a marii birocraţia, pentru a creşte şi împuternicii un aparat represiv şi a menţine în final controlul prin forţă asupra celor ce plătesc taxe… Ce “frumos” sună acest capitalism ! 
Guvernele capitaliste, mereu găsesc un vinovat în afara lor. Dar cine a scăzut dobînzile nejustificat, de la 10% la mai puţin de 1%, în cadrul unor economii falimentare, pe care le-a dus în abisul economic, în favoarea unei găşti de infractori financiari? Băncile centrale şi guvernele capitaliste, ar fi răspunsul, fără discuţie. Pe cine putem învinovăţii pentru riscul financiar extrem luat, atunci cînd bombă va exploda? Pe noi înşine, pentru că am acceptat aceste mizerii din băncile centrale capitaliste, am acceptat o otravă a imprumuturilor care a fost ambalată în poleială lucioasă… Cine a crescut permanent şi iresponsabil volumul de bani de pe piaţă, venind mereu cu ideea de a credita iresponsabil şi impune o represiune financiară, prevalîndu-se de faptul că “economiile din bănci sînt prea mari şi trebuiesc introduse în circuitul financiar al societăţii”, în timp ce ei(bancherii şi îmbogăţiţii de la guvernele capitaliste, îşi depuneau banii înparadisurile financiare) huzureau? Cine poate fi învinovăţit? Evident BĂNCILE centrale care au împrumutat iresponsabil şi au promovat deregularizarea lor… 
Banii pot fi tipăriţi în valori incomensurabile de către băncile centrale, dar ei nu ne-au convins pe noi, pe cei de jos, NICIODATĂ, absolute niciodata, de faptul că aceşti bani sînt valoroşi, că preţurile şi cantitatea de bani pe care ei ne-au impus-o este corectă. Este ceea ce circul sindicatelor capitaliste face şi anume, cere permanent o creştere a salariilor nominale ale angajaţilor, care este modalitatea cea mai uşoara de contracarat de către patronat, guvern şi bănci, pentru că ei măresc salariile crescînd de mai multe ori preţurile pe piaţă şi în acest fel, nimeni din acest lagăr capitalist nu se întreabă: Cum se face că am demonstrat pentru creşterea salariilor, ele au crescut, iar noi trăim din ce în ce mai rău? Problema majoră este că nu creşterea salariilor poate duce la prosperitate, aşa cum a infectat sistemul capitalist popoare întregi, ci valoarea banilor poate sa ne ducă la prosperitate. Ar fi cu mult mai bine sa cîştigăm acelaşi salariu si sa putem cumpăra mai mult, decît să ni se crească salariile şi să putem cumpără mai puţin…. 
Guvernele capitaliste promovează un nivel scăzut al investiţiilor reale, gîndite şi în final, o productivitate din ce în ce mai mică. Este vorba, fără discuţie de Represiune Financiară! 
Cetăţenii vor încerca să scape de ea, însă atitudinile vor fi diferite, dar absolut toate vor fi îndreptate către scăderea dinamicii, ceea ce va face că acest capitalism al dinamicii îndreptate către profitul unui grup, să cadă si sa se îndrepte către lada de gunoi a istoriei…. 
Creşterea preţurilor şi inflaţia la nivelul bunurilor NU este o reflecţie a prosperităţii economice, sub nici o formă. Va fi extreme de interesant cînd băncile centrale se vor opri din circuitul lor nebunesc, fie datorită lipsei de încredere reciproca, ori lipsei de lichidităţi, iar în final pieţele vor cădea datorită supraevaluării lor artificiale. Mulţi dintre noi vor spune că acest lucru s-a întîmplat datorită speculanţilor de pe piaţă si nu datorită băncilor centrale, în rol de speculanţi dominanţi la nivelul societăţii capitaliste. Poziţia noastră va fi foarte importantă şi la fel modul cum gîndim şi dorim un alt sistem, care să fie al celor ce muncesc si nu al speculanţilor, în special al băncilor naţionale speculante, care induc indubitabil NAŢIONALIZAREA economiilor capitaliste. 
Adrian Coşereanu 
Acest articol a fost publicat în ECONOMIE-FINANCIAR ( international). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.