Autoritățile bulgare au retras de pe piață înghețată și maioneză făcute cu o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil, importată din Germania


Autoritățile bulgare au retras de pe piață înghețată și maioneză făcute cu o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil, importată din Germania

Autoritățile bulgare au retras în zece zile de pe piață înghețată și maioneză făcute cu o tonă de pudră de ouă contaminată cu fipronil, importată din Germania, a anunțat marți agenția pentru securitate alimentară, relatează AFP.
Această acțiune crește la cel puțin 18 numărul țărilor afectate de utilizarea în ferme avicole a fipronilului, un insecticid interzis să fie folosit în UE asupra animalelor destinate lanțului alimentar.
Agenția bulgară a precizat că a fost informată, pe 18 august, de către autoritățile germane, de existența unui prim lot suspect de 500 de kilograme, folosit deja în producția de înghețată și maioneză.
Aceste produse au fost retrase din rețeaua de distribuție.
Un al doilea lot, tot de 500 de kilograme de pudră de ouă contaminată, a fost descoperit marți, dintre care 93 de kilograme au fost utilizate în producția de înghețată, care a fost de asemenea retrasă de pe piață.
Doi olandezi au fost încarcerați în Olanda, acuzați că au încorporat în mod fraudulos fipronil în produse de dezinfecție, cauzând contaminarea a milioane de ouă în Europa și provocând un scandal sanitar major în Europa.
 https://www.activenews.ro
Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(scandaluri). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: