Generalul care a distrus la Revoluție peste 500.000 de cărți rare și manuscrise unicat numit de Firea la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică


Multe documente au fost distruse la revolutie, documente care aratau ca nu Ceausescu a chinuit poporul ci F.M.I. Documente care aratau cum a fost tradat Ceausescu si cine din Securitate asuprea populatia, fara ca Ceausescu sa fie informat. Toata lumea stie ca toti care au scris scrisori catre Ceausescu, prin care isi spuneau oful, in care cereau sa li se rezolve anumite probleme, chiar legate de familia fugita in strainatate, atata timp cat au ajuns la Ceausescu au fost rezolvate favorabil catre solicitanti. In schimb, in clipa cand s-a decis inlaturarea lui Ceausescu, la mijlocul anilor 80, tradatorii au deviat informatiile catre Ceausescu si au inceput sa subjuge populatia, ca oamenii sa prinda ura pe Ceausescu si sa il dea jos, la un moment dat.

Multe documente despre care au vorbit oameni care au fost asasinati prin diferite “accidente” dupa revolutie, au spus ca multe intreruperi de curent, ratii alimentare, persecutii, erau facute fara acordul lui Ceausescu, dimpotriva el ordona ca populatia sa aiba tot ce trebuie, de aceea si vizita alimentarile si magazinele, pietele in orase, se asigura constant la tradatori precum Iliescu s.a.

Pe langa asta, multi directori de fabrici si prefecti, primari ai oraselor, ii dadeau rapoarte umflate ca sa fie promovati in functii. Ceausescu nu era prost, ii banuia pe multi, de aceea trimitea supracontroale, dar chiar si asa infiltratia imperialista i-a dejucat planurile de a-si cladi o relatie cu poporul prin intermediarii acestia, pusi in functii, care urmareau in primul rand binele personal si nu comun, apoi tradarea.

Ceausescu si-a luat cei mai bun economisti pe langa el care ii calculau la orice ora, ratele si dobanzile catre FMI. Ministrul economiei din vremea sa, declarase accidental la un post tv, ca Ceausescu nu dormea noaptea cu gandul la hotii din F.M.I. care mareau ratele si dobanzile de la o ora la alta si care acceptau plata doar in valuta, stiind ca Ceausescu nu are de unde sa faca rost de valuta in propria lui tara. Astfel a trebuit sa faca multe exporturi pentru a face rost de valuta, a trebuit sa construiasca in alte tari, precum Africa, Orientul Mijlociu, facand rost de o suma imposibil de platit. Nicicand nu mai reusise o tara asa o performanta. F.M.I-ul facuse orice ca Ceausescu sa nu poata plati datoria si sa cedeze resursele catre straini, practic sa tradeze tara si sa o lase pe mana capitalistilor. Performanta de a plati datoriile intr-un ritm atat de alert cum impusese F-M-I-ul doar pentru Romania, a uimit intreaga  planeta. Niciand, nu reusise nimeni sa restituie banii la termenul limita, cu o industrie uriasa construita in spate. Aceasta minune i-a deranjat atat de mult pe imperialistii invidiosi pe Ceausescu, ca reusise cu banii de la ei sa creeze o tara atat de puternica, reusise si sa achite datoria, chiar si cu superdobanzile si cu rapiditatea impusa de ei, caci razbunarea a venit dupa revolutie: au daramat si distrus tot, sa nu mai vada nicio industrie in picioare, sa nu cumva sa devina Romania o superputere mondiala, prospera, care putea sa aduca prosperitatea si in lumea asa-numita a 3-a , de catre ei.

Faptul ca a daramat case si imobile si a construit blocuri noi s-a datorat cutremurului din 77, care distrusese atat de mult si atat de multe vieti si familii, incat a ordonat ca toate cartierele vechi si darapanate din Bucuresti si din tara, toate mahalalele sa dispara, mai ales din orase si a dat acces romanului, catre un nou sistem de a convietui la comun, poate nu cel mai bun, dar la standardele anilor respectivi, din intreaga Europa.

Mai mult de atat, s-a tot dezinformat de 26 de ani, ca a fost ateu si ca a daramat biserici. Nu uitati ca foarte multe biserici au fost mutate pe sine din calea bulevardelor si constructiilor civile, lucru care costa enorm de mult si a fost facut cu aprobarea lui, caci nicio cladire nu aparea decat printr-un plan prezentat anterior, machetat. In plus Ceausescu a fost crestin, o confirma atat oamenii care au lucrat la el, cat si calugari si popi nenumarati. Insa bisericile care au fost daramate intr-adevar cu permisiunea lui, purtau insemne masonice, iar el stia cat de periculoasa este masoneria, ne-a si avertizat cu pretul vietii intr-un speech de-al lui despre acest aspect.

Iata ce articol a publicat presa azi:

Gabriela Firea, primarul Capitalei, l-a numit marți pe generalul Mircea Teodor Mureşan ca reprezentant al comunităţii, la Autoritatea Teritorială de Ordine Publică.

Fost rector al Universității Naționale de Apărare, generalul Mircea Mureșan a comandat, în decembrie 1989, regimentul de tancuri care a distrus Biblioteca Centrală Universitară.

Mureșan a fost acuzat de procurorul Dan Voinea, fost şef al Parchetelor Militare, că a distrus în decembrie 89 Biblioteca Centrală Universitară.

Iată ce declara Voinea pentru revista Historia: “Cei care au tras la Revoluţie o duc bine mersi astăzi. Uitaţi-vă la generalul Mircea Teodor Mureşan. La Revoluţie a fost cel care a comandat tancurile ce au tras asupra Bibliotecii Centrale Universitare din Bucureşti.”

Potrivit jurnaliștilor de la Evenimentul zilei, generalul cu patru stele, Mircea Mureșan, a fost decorat de Ion Iliescu pentru meritele din timpul Revoluției, când era căpitan de tancuri. În decembrie 1989, Mureșan comanda regimentul de tancuri din Pantelimon, aflat în poziții de luptă în Piața Palatului, care a contribuit la distrugerea BCU.

Clădirea a fost incendiată de proiectilele trase de militarii din Piața Palatului, în schimbul de focuri cu așa-zișii teroriști, fiind arse complet peste 500.000 de cărți rare și manuscrise unicat.

http://www.flux24.ro/generalul-care-a-distrus-la-revolutie-peste-500-000-de-carti-rare-si-manuscrise-unicat-numit-de-firea-la-autoritatea-teritoriala-de-ordine-publica/

https://www.cocoon.ro

Acest articol a fost publicat în REVOLUTIA ROMANA, SOCIALISM. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.