Atenție! Sarea de mare din întreaga lume este contaminată cu plastic


Sarea de mare din întreaga lume a fost contaminată de poluarea plastică, sporind temerilor experților că plasticul devine omniprezent în mediul înconjurător și că își găsește drum în corpul nostru prin intermediul sării pe care o consumăm zilnic. Cei de la The Guardian notează că în Marea Britanie, Franța și Spania, precum și în China sau SUA s-au găsit particule mici de plastic în sarea marină.

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, până la 12,7 milioane de tone de material plastic intră în oceanele lumii în fiecare an. Pentru a înțelege ce înseamnă asta, imaginați-vă că în fiecare minut camion plin cu deșeuri din plastic este deversat în oceanele lumii.

„Materialele din plastic sunt omniprezente: în aer, apă, fructele de mare pe care le consumăm, berea pe care o bem, sarea pe care o folosim – plasticul este peste tot”, a declarat Sherri Mason, profesor la Universitatea de Stat din New York.

Mason a colaborat cu cercetătorii de la Universitatea din Minnesota pentru a examina microplasticele din sare, bere şi apa potabilă. Cercetătorii au analizat 12 tipuri diferite de sare, inclusiv 10 tipuri de sare de mare, cumpărate de la magazinele alimentare din SUA și din întreaga lume.Potrivit cercetărilor, americanii ar putea ingera peste 660 de particule de plastic în fiecare an, dacă vor urma recomandările oficialilor din domeniul sănătăţii să mănânce câte 2,3 grame de sare pe zi. Cu toate acestea, majoritatea americanilor ar putea înghiți mult mai mult, deoarece oficialiide peste ocean cred ca 90% dintre americani mănâncă mult mai multă sare, chiar prea multă.

sursa: https://www.theguardian.com/environment/2017/sep/08/sea-salt-around-world-contaminated-by-plastic-studies?utm_source=pocket&utm_medium=email&utm_campaign=pockethits
traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(sare). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.