Schimbare de paradigmă? Emiliana Coștiug, liderul medicilor de familie din Cluj:


Nici noi nu recomandăm obligativitatea vaccinării. Trebuie să facem un parteneriat societate, medici, părinți

Schimbare de paradigmă? Emiliana Coștiug, liderul medicilor de familie din Cluj: Nici noi nu recomandăm obligativitatea vaccinării. Trebuie să facem un parteneriat societate, medici, părinți

Joi, la Cluj Napoca, a avut loc o dezbatere publică cu privire la Legea vaccinării obligatorii, eveniment la care au luat parte o parte din membrii comisiei de Sănătate din Senat, și medici și părinți.
„Cum ne veți forța să ne vaccinăm cu niște produse farmaceutice care nu sunt sigure? Ne legați?” a întrebat unul dintre părinții prezenții în sală.
„Doamnă, toată medicina este o analiză a riscurilor, ce anume să ne asumăm, ce expui, ce câștigi și ce pierzi…”, a răspuns Laszlo Attila, președintele Comisiei de Sănătate din Senat.
„Da, dar dumneata nu poți să decizi ce eu pot să-mi asum sau nu”, a fost replica unei alte mămici.
Un părinte, de data asta un tătic, a declarat că i se pare scandalos ca Ministerul Sănătății să se folosească de moartea celor 34 de copii ai epidemiei de rujeolă pentru a impune vaccinarea obligatorie în România. O anchetă a ActiveNewsa arătat că majoritatea acestor copii sufereau și de alte afecțiuni grave care le-au cauzat moartea, iar unii erau nevaccinabili.
„Mi se pare scandalos că politicienii să se folosească de moartea a 34 de persoane, majoritatea copii pentru a impune cu forță obliogativitatea legii vaccinării în România. Ministerul Sănătății a recunoscut că 10 au murit din cauza condițiilor intraspitalicești”, a spus bărbatul.
Președinta Societății Medicilor de Familie din Cluj, Emilia Coștiug, a declarat că breasla pe care o reprezintă nu este de acord cu obligativitatea vaccinării.
„Nici noi nu recomandăm obligativitatea vaccinării. Trebuie să facem un parteneriat societate, medici, părinți astfel încât să luăm cea mai bună decizie”, a spus ea.
Cristina Grigore, președintele Fundației Părinți din România a considerat că este importantă informarea: „Este foarte important să înțelegem că o să fie destul de greu să îi convingem pe părinții care refuză să își vaccineze copilul, cu argumente, și atunci trebuie să facem mai bine partea de informare”.
ActiveNews a relatat și despre cazul Asociației Medicilor de Familie Mureș, care a publicat pe siteul său un articol critic la adresa legii vaccinării, retras ulterior.
Legea vaccinării se află în procedură parlamentară în Senat, după ce a trecut prin dezbaterea mai multor comisii. Parlamentarii au depus mai multe amendamente la proiectul trimis de Guvern, despre care puteți citi AICI.
Reclame
Acest articol a fost publicat în VACCIN. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.