Legătura dintre vikingi și islam. Cuvintele Ali și Allah descoperite în mai multe morminte ale vikingilor din Suedia


Cercetătorii din Suedia au descoperit faptul că Vikingii au brodat cuvântul „Allah” și „Ali” în hainele lor funerare, ridicând întrebări despre legăturile dintre lumea islamică și scandinavi. Ar putea indică faptul că unii vikingi erau convertiți la islam? Potrivit BBC News costumele care conțin cuvintele „Allah” și „Ali” au fost descoperite în câteva zeci de mormintele ale vikingilor din seoclele al-IX-lea și al-X-lea.

Descoperirea a fost făcută de arheologul Annika Larsson de la Universitatea Uppsala, în timp ce reexamina resturile de costume găsite în criptele funerare excavate în Birka și Gamla Uppsala din Suedia la sfârșitul secolului al XIX-lea și mijlocul secolului al XX-lea. Aceasta a devenit interesată de fragmentele uitate de arheologi după ce a realizat că materialul provenea din Asia Centrală, Persia și China. Larsson spune că desenele geometrice sunt mici, nu mai mari de 1,5 cm, nu seamănă cu nimic pe care l-a întâlnit anterior în Scandinavia. Larsson și-a dat seama ulterior că nu avea în față niște modele geometrice ale vikingilor, ci simboluri arabe.

_98248263_1

„N-am putut să le înțeleg și apoi mi-am amintit am văzut modele similare: în Spania, pe textilele maurice. Pe aceste costume erau la fel două cuvinte, simboluri, care continuau să se repete. Unul dintre acestea a fost identificat cu ajutorul unui coleg iranian. A fost numele „Ali” – al patrulea calif al islamului. Dar ce reprezenta simbolul de lângă Ali era mai greu de descifrat. Pentru a debloca puzzle-ul, am lărgit simbolurile și le-am examinat din toate unghiurile, inclusiv din spate. Așa am descoperit că al doilea cuvânt inscripționat este cuvântul Allah”, a declarat Larsson.

Larsson a găsit până acum aceste nume pe cel puțin 10 din cele aproape 100 de piese vestimentare pe care le-a examinat. Noua descoperire ridică acum întrebări fascinante despre ocupanții mormântului.

„Posibilitatea ca unii dintre cei din morminte să fie musulmani nu poate fi complet exclusă. Știm din alte săpături de morminte care aparțineau vikingilor faptul că analiza ADN-ului a arătat că unii dintre cei îngropați în acestea provin din locuri precum Persia, unde Islamul era dominant. Cu toate acestea, este mai probabil ca aceste descoperiri să arate că obiceiurile de înmormântare ale vikingilor au fost influențate de idei islamice, cum ar fi viața eternă într-un paradis în care ajunge sufletul omului”, a declarat Annika Larsson.

_98248265_2

sursa: http://www.bbc.com/news/world-europe-41567391

sursa: http://www.ancient-origins.net/news-history-archaeology/researchers-discover-allah-inscribed-vikings-burial-costumes-008954

traducre și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.r

Reclame
Acest articol a fost publicat în ISTORIE UNIVERSALA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Legătura dintre vikingi și islam. Cuvintele Ali și Allah descoperite în mai multe morminte ale vikingilor din Suedia

  1. simona zice:

    Frans g Benngtsson in Vikingii arata ca-n deplasarile lor atat pe mari dar si la gurile de varsare ale fluvilor vikingii i-au intalnit pe musulmani si de cele mai multe ori au devenit garzile de corp ale mai marilor acestora.Si da nu puteai sa faci serviciul asta fara sa treci la islam ,dar nu va lasati influentati caci acestia aveau de ales galerele sau aceasta slujba de altfel foarte bine platita ,cu contracte intre 3 si 10 ani ,recunoscanduli-se astfel superioritatea in lupta ,dar ei n-au renuntat niciodata la miedul lor si nici nu s-a pus problema odata intorsi acasa sa practice religia musulmana .Si din secerisurile (prada) lor atat din Europa cat si de pe coastele Africii ,Asiei sigur au venit cu tot felul de obiecte de obicei furate .

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.