S-a vandut santierul naval Mangalia la olandezi | pentru ce au muncit si rabdat oamenii in comunism? Ca sa pierdem chiar tot?


Cel mai mare constructor naval olandez a preluat și șantierul din Mangalia

Cel mai mare constructor de nave olandez a preluat șantierul naval Mangalia, după ce a încheiat un contract cu Daewoo. Damen Group deține, astfel, pachetul majoritar de acțiuni. Constructorul olandez are deja șantierul naval din Galați, iar anul trecut a fost anunțat inițial ca posibil beneficiar al unui contract cu MApN pentru patru corvete multifuncționale, informează tvr.ro
Constructorul olandez a preluat șantierul din Mangalia, care are o suprafață de aproape 1 milion de metri pătrați. Docurile au o lățime între 48 – 60 de metri și permit construcția celor mai mari nave.
Șantierul naval a trecut printr-o perioadă de criză. În ultimii opt ani, a acumulat pierderi de aproape trei miliarde de lei, lucrările au fost puține și mii de angajați și-au dat demisia.
Sindicaliștii spun că vor cere noi locuri de muncă și salarii mai bune.
Damen deține deja șantierul naval din Galați. Acolo ar fi trebuit construite 4 corvete pentru Forțele Navale Române. Contractul de 1,6 miliarde de euro fusese atribuit anul trecut, în timpul guvernării tehnocrate. După alegeri, noua putere a hotărât să redeschidă competiția pentru cele 4 nave.
Damen are, în total, în lume, 32 de șantiere și peste 9000 de angajați.
Constructorul olnadez a livrat 6000 de vase militare și civile în 100 de țări.
Acest articol a fost publicat în DISTRUGERI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la S-a vandut santierul naval Mangalia la olandezi | pentru ce au muncit si rabdat oamenii in comunism? Ca sa pierdem chiar tot?

  1. Catalin Didica zice:

    MOARTE GUVERNANTILOR

    Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.