Sorin Ovidiu Vântu: Când vei ajunge tu la putere, generație, partenerul strategic pe care trebuie să-l atragi este China.


Vei avea accesul la o piață de un miliard și jumătate de oameni, dându-ți astfel posibilitatea să refaci cu adevărat economia țării

În aceste zile se află pe ultima sută de metri în Parlamentul României proiectul prin care țara noastră va cumpăra din SUA șapte sisteme de rachete Patriot, pentru care România va plăti aproximativ patru miliarde de euro.
Într-un articol publicat pe blogul său, Sorin Ovidiu Vântu, scrie despre relațiile politice pe care România le-a avut din 1990 și până în prezent, prezentând apropierea de SUA drept o mare eroare deoarece „clasa politică de la acea vreme n-a înțeles că marile puteri occidentale nu-și doreau o țară puternică în coasta Rusiei, de teamă că reacția Moscovei s-ar putea lăsa cu mari pagube financiare în trezoreriile burdușite ale Germanei, Franței, Angliei…”
În continuare, omul de afaceri le transmite un mesaj tinerilor care vor veni la putere și care ar trebui să aleagă ca partener strategic China deoarece „apropierea de chinezi te va scoate de sub tutela păguboasă a SUA și UE și-ți va garanta securitatea din partea rușilor”.
„O țară de talia României nu are cum supraviețui în afara unui bloc economic. Alegerea firească pentru România anilor ‘90 a fost blocul economic european, datorită unor valori culturale comune și a locației geografice. Pentru a avea acces în acest bloc, țara noastră, printr-o politică de subordonare totală, și-a atras ca aliat politic principal SUA. Din nefericire, clasa politică de la acea vreme n-a înțeles că marile puteri occidentale nu-și doreau o țară puternică în coasta Rusiei, de teamă că reacția Moscovei s-ar putea lăsa cu mari pagube financiare în trezoreriile burdușite ale Germanei, Franței, Angliei…
Așa se face că, printr-o politică extrem de sofisticată și agresivă, s-a transformat măgărușul robust și plin de sănătate care era România, într-o gloabă costelivă care abia se mai ține pe picioare. Evident că în elaborarea strategiilor de stolerie, băieții ăia s-au bazat atât pe prostia politicienilor cât și pe prostia plină de entuziasm a poporului român. Când vei ajunge tu la putere, generație, partenerul strategic pe care trebuie să-l atragi este China. Americanii vor fi din ce în ce mai izolați, germanii vor fi talonați îndeaproape de englezi (primele doua războaie mondiale i-au învățat pe englezi să fie extrem de atenți la mișcările nemților și să-și lase toate opțiunile deschise), iar rușii se vor teme și atunci de forța colosală a Chinei, cu mult mai mult decât de americani, pe care mai mult îi disprețuiesc decât îi urăsc.
Deci, generație, apropierea de chinezi te va scoate de sub tutela păguboasă a SUA și UE și-ți va garanta securitatea din partea rușilor. Peste toate astea, îți va asigura accesul la o piață de un miliard și jumătate de oameni, dându-ți astfel posibilitatea să refaci cu adevărat economia românească și, drept consecință, bunăstarea copiilor tăi. China este cea care îți va aduce cu adevărat securitate și prosperitate. Baftă pentru atunci!”, a scris SOV pe blogul său.
Acest articol a fost publicat în EDITORIALE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.