În războaiele altora dăm mult și cerem puțin.


Ambasadorul Klemm: Contribuția României la NATO Resolute Support în Afganistan este mai mare decât cea a Angliei

România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan, contribuție care este mai mare ca cea a Angliei. Așa a declarat, luni, la Reșița, ambasadorul Statelor Unite la București, Hans Klemm.
„Rolul României este foarte, foarte, important, în acest moment. România este al patrulea contributor al misiunii NATO Resolute Support în Afganistan. Este o contribuție mai mare ca cea a Angliei, o misiune pe care SUA o apreciază foarte mult, unde soldații luptă împreună, încercând să aducă stabilitate în acea țară”, a spus Ambasadorul SUA în România, conform Agerpres.
Declarațiile au fost făcute la Reșița, la o întâlnire între Klemm cu președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, cu prefectul Matei Lupu și cu primarul Reșiței, Ioan Popa.
Spre deosebire de ISAF, misiunea Resolute Support din Afganistan este de natură non-combat (nu presupune angajarea în lupte contra insurgenților). RSM dispune de un cartier general la Kabul și 4 comandamente regionale la Mazar-e Sharif, Herat, Kandahar și Laghman. Activitățile de instruire, consiliere și asistență vizează 8 domenii prioritare: planificarea bugetară multianuală; transparența, asumarea răspunderii și supervizarea; controlul civil asupra instituțiilor afgane din domeniul securității; procesul de generare a forței; sustenabilitatea forțelor; planificarea politico-strategică, resurse și executarea sarcinilor; informații; comunicarea strategică. România a participat la RSM încă de la debutul său, iar în prezent dispune de un contingent de aprox. 650 militari, îndeosebi în Kandahar și la cartierul general de la Kabul, potrivit site-ului MAE.
Acest articol a fost publicat în ARMATA(Afganistan). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.