„O mare de drone”. Aeronavele fără pilot vor avea liber să zboare deasupra orașelor din Marea Britanie. În ce scop vor autoritățile să le folosească?


Flote de drone civile ar putea zbura în numai doi ani de zile deasupra marilor orașe din Marea Britanie, furnizând, printre altele, consumabile medicale de urgență pacienților la care, din cauza traficului îngreunat, serviciile de urgență terestre nu pot ajunge la timp. Autoritățile din Regatul Unit ii roagă pe cetățeni să ajute prin sugestii cum ar putea dronele să le îmbunătățească viața și să se compleze cu realitățile urbane, notează cei de la The Telegraph. Cinci orașe din insulă vor fi alese pentru a găzdui primele dronporturi care vor deveni operaționale din 2019. Din aceste puncte, dispozitive moderne vor putea decola pentru a interveni în salvarea de vieți umane ori de câte ori situația o va impune sau pentru observarea ambuteiajelor ori pentru a face inspecția clădirilor cu multe etaje pentru a identifica posibili infractori sau incendii.

Autoritățile londoneze sunt optimiste și speră ca proiectul implementat în Marea Britanie să fie un succes și totodată să deschide o oportunitate și pentru alte state ale lumii în a folosii dronele nu doar în scopuri militare sau de divertisment, ci și în scopuri civile. Departamentul pentru Transporturi a declarat că va adopta o nouă lege specială pentru ca aceste dispozitive să poată fi folosite într-un cadru cât mai legal, mai ales că de multe ori vor fi nevoite să se deplaseze pe deasupra proprietăților private

Este encesară o lege nouă, echilibrată, pentru a permite dronelor și piloților de la sol care le vor dirija să le poată folosi în condiții de siguranță și în mod responsabil. Dronele au un mare potențial și dorim să facem tot posibilul pentru a valorifica beneficiile acestei tehnologii pe măsură ce aceasta se dezvoltă”, a declarat Baroneasa Sugg, ministrul aviației.

Aeronavele fără pilot sunt deja folosite pentru a transporta stocuri de sânge și medicamente către clinici și spitale de la distanță aflate în unele părți ale Africii unde infrastructura rutieră este precară. De asemenea și gigantul retailer Amazon a promis deja să revoluționeze modul de livrare a produselor comandate pe platformă cu propria sa flotă de drone.

sursa: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/11/27/drones-tackle-traffic-deliver-medical-supplies-uk-cities/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro

Acest articol a fost publicat în EUROPA(Anglia). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.