Respectul, suveranitatea si democratia, atribute pe care America nu le-a respectat si nu le va respecta niciodata.


In permanenta, aceste atribute vor fi analizate si tratate functie de punga cu dolari a SUA.

Urmaream saptamina trecuta cuvintarea de la Viena a Secretarului de Stat American Rex Tillerson, un diplomat intelligent, venit din lumea afacerilor mari, fost CEO al lui Exxon si plimbat pe la casele mari ale corporatiilor multinationale, in final devenit diplomat intr-o perioada in care America depinde de mintea glumeata a unui singur om, Donald Trump. In cuvintare, Tillerson spune la un moment dat : “Noi nu vom accepta niciodata ocupatia rusa impusa Crimeei si anexarea ei de catre statul rus…” si mai departe a intarit afirmatia sa, spunind:” Sanctiunile impuse Rusiei datorita anexarii Crimeei vor ramine valabile pina cind Rusia va returna complet controlul Peninsulei Crimeea catre Ucraina…”
Toate bune si frumoase pina aici, chiar daca nu imi dau seama daca Tillerson crede ceea ce spune si intelege ca aceste sanctiuni nu fac decit sa intareasca economia rusa si sa creeze departamente ale economiei care nu existau in trecut si sa poata derula un comert international cu produse pe care nu le realiza pina acum. Mai mult, aceste sanctiuni fac ca Rusia sa gaseasca si sa dezvolte alte piete, in special sud est asiatice, cu potential deosebit si sa creeze un comert prosper si in avantaj reciproc cu aceste economii.
Tillerson a rostit la Viena, un grup de cuvinte cu importanta strategica si care arata o totala lipsa de respect a americanilor fata de restul lumii si de relatiile cu cele mai multe state ale globului si anume: “Never accepted..” atunci cind este vorba de adjudecarea prin forta militara a unor teritorii. 
Acesta cuvintare a lui Tillerson a avut loc la numai citeva ore dupa ce Trump a anuntat la Washington, ca America recunoaste Ierusalimul ca fiind capitala Israelului si ca va muta ambasada SUA, de la Tel Aviv la Ierusalim. Declaratia lui Trump a aratat cum nu se poate mai bine, manifestarea imperialismului american in miscare. America a anuntat prin intermediul lui Trump, ca este o putere care se doreste imperiala si care recunoaste orase si capitale in coloniile sale, functie de interesul Americii. 
Si acum am citeva intrebari pertinente, pe care nimeni nu i le-a pus lui Tillerson si europenii nu au avut curajul sa se avinte intr-o astfel de actiune de aflarea realitatii impuse si dorite de americani, care nu are nici o legatura cu ceea ce se intimpla in realitate ci doar cu avantajele pe care le considera americanii ca fiind indreptatiti sa si le adjudece.
1. Cum a cistigat Israelul dreptul de proprietate asupra Estului Ierusalimului, West Bank si Inaltimilor Golan? Am sa raspund tot eu: Prin invazie militara, ocupare abuziva, colonizare si anexare,  incalcind toate legile internationale….. Am spus ceva gresit? As dori ca cineva sa ma contrazica, ca sa pot aduce dovezile in fiecare caz in parte….
Aceste terenuri au fost confiscate, dupa placul praduitorilor evrei dupa Razboiul de Sase Zile din 1967..
2. A fost Israel sanctionat de America sau aliatii ei, pentru aceste anexari ilegale de teritorii? Absolut deloc, ba din contra, gasca lui Kissinger si alti Jewmericani au aplaudat actiunile criminale ale statului evreu si anexarile dorite de ei….  Mai mult, SUA a decis sa ofere anual Israelului un ajutor militar de peste 7 miliarde de dolari, pentru a nu fi in pericol de a fi atacat..asta dupa ce a anexat prin forta teritorii… Pai, daca le-a anexat legal, de cine mai putea fi atacat Israelul, dragi americani corecti si in respect fata de legile internationale?
Netanyahu  a demonstrat inca odata ca atunci cind tratezi cu America si evreii doresc sa apere ceea ce ei considera ca li se cuvine, perseverenta va da roade, astfel ca dupa un timp al insistentelor, evreii au primit de la americani ceea ce doreau, americanii incalcind orice reguli internationale si favorizind un infractor international care a adus moartea in casele a sute de mii de oameni…in mod direct sau indirect.
Presedintele Putin poate fi numit, daca se doreste lucrul asta, ca fiind nationalist dar si patriot, iar anexarea Crimeei a fost realizarea acestui mandat al presedentiei sale. Pentru mai bine de doua secole, peninsula Crimeea a fost gazda Flotei Militare a Rusiei de la Marea Neagra si un punct tratat de rusi ca fiind de importanta strategica deosebita pentru securitatea tarii, mai ales in conditiile “anexarii” de catre NATO a tuturor statelor din estul Europei si venirea furibunda catre granite Rusiei.
 Liderul de la Kremilin nu va ceda niciodata Crimeea catre Kiev, absolut niciodata si va fi mai mult decit necesar ca americanii si occidentalii in general sa se obisnuiasca cu ideea si poate chiar mai mult… Dar, realitatea arata ca pentru SUA, niciodata nu a fost intradevar strategic arborarea steagului rus deasupra Crimeei, dar pentru liderul de la Kremlin acest aspect este unul mai mult decit vital.
Dar, pentru citi ani a fost Gaza, West Bank si Inaltimile Golan, teritoriul israelian si in ce baza au revendicat aceste teritorii? A fost dreptul lor, au acolo populatie majoritara care vorbeste ebraica? Exista vreo apropiere culturala si istorica a evreilor cu acele teritorii ocupate?
Cu numai citeva saptamini in urma, cind Coreea de Nord a lansat si testat o racheta intercontinentala, sfatuitorul din taina pe probleme de securitate nationala, Gen. McMaster, declara ca Trump “este dedicat unei totale denuclearizari a peninsulei coreene..”. In mod pervers, americanii sint dedicati unei sarcini pe care nu au cum sa o realizeze vreodata, pentru ca ei insusi nu vor retrage armele nucleare detinute si amplasate strategic in Coreea de Sud si in zona. 
Pe de alta parte, Kim nu va face niciodata acest pas, deja declarind ca optiune nucleara nu intra in discutie cu SUA…Kim stie ca Saddam Hussein, care nu a avut arme nucleare dar prezenta lor a fost trimbitata de America, prin raspindacii lui Bush, Collin Powel si Condolenza Rice, a fost spinzurat dupa atacul american asupra Irakului. Kim stie ca Gaddafi a fost ucis cu singe rece tot de americani, dupa ce aceasi americani au invitat intreg vestul sa participle la bombardarea Libiei, pentru ca acest Gaddafi avea… arme de distrugere in masa si el, ceea ce a fost o alta minciuna, iar in final, europenii trebuie sa sufere migratii de proportii ale populatiei africane si orientale, iar Trump nu doreste sa primeasca nici unul dintre ei, ba mai mult, pune si sanctiuni si interdictii de calatorie din aceste tari catre SUA…..Corect? Nu prea cred… 
Kim stie ca in momentul cind a depus armele nucleare, el si sistemul lui nu vor mai exista si tara lui va fi in paragina ca si celelalte atacate de americani si evident va fi impinsa a imprumuta bani de la americani si a cumpara toate gunoaiele lor militare si a plati dobinzi in cadrul unei economii falimentare, asa cum au lasat americanii de fiecare data pe unde au trecut. Americanii vor trebui sa se obisnuiasca cu Kim si mai mult, vor trebui sa recunoasca Coreea de Nord ca forta nucleara, asa cum a facut-o si cu Pakistan…
Mergem mai departe si avem in vedere China, care s-a autoproclamat proprietara peste Marea Chinei de Sud, unde a si construit aeroporturi militare in mijlocul marii si au creat un complex militar puternic care sa controleze intreaga zona maritima, insulele devenind baze militare chineze. 
America nu a tolerat nici aceasta anexare a unui teritoriu, care l-ar fi dorit dar s-a trezit cam tirziu si a pierdut totul, chinezii stiind ca americanii vor face pasul inevitabil. Va putea SUA sa puna sanctiuni chinezilor, care platesc facturile de consum amaritilor de americani si care umplu magazinele americane in totalitate, cu marfuri ieftine, facind ca puterea politica din SUA sa nu cada datorita dezechilibrelor in preturi generate de deciziile economice favorabile unui grup de infractori din finante si ale corporatistilor americani…..
China a anexat Marea Chinei de Sud si a militarizat-o fara a avea parte de sanctiuni ale SUA… Acesta zona este vitala Chinei dar sub nici o forma vitala SUA. Pe de alta parte, Vietnamul, Malaezia, Singapore, Brunei, Filipine si Taiwan, doresc si ele sa aiba controlul asupra Marii Chinei de Sud, insa chienzii stiu ca acestia sint sau pot fi oricind lacheii americanilor si ar putea pierde din mina situatia….
Va risca America un razboi cu China, pentru a face pe plac liderilor acestor tari sud est asiatice? Greu de crezut, dar posibil sa le bage in linia intiia a conflictului pentru a le distruge si pe ele…
De ce ar devenii lupta acestor state mici asiatice, o lupta a SUA?
Interesul Chinei este similar cu cel al SUA in Caraibe, unde americanii, in 1823 au aplicat Doctrina Monroe, care in principiu se definea ca o decizie a SUA ca nimeni sa nu se introduca in zona lor de influenta politica si economica si nici ei nu se vor implica in teritoriile sau zonele de influenta ale altor puteri, iar omenirea la acel moment a respectat Doctrina Monroe americana si interesele specifice americanilor in zona Caraibiana si a Golfului Mexic, dar…se pare ca acum Doctrina Monroe s-a actualizat si este valabila numai pentru SUA, care poate face ce doreste, poate influenta pe cine doreste si poate anexa sub o forma sau alta, dar in special financiar si economic, orice zona dorita… 
China va controla in continuare si pentru totdeauna Marea Chinei de Sud, in timp ce America va pierde din aliatii vestici si teritoriile vestice sub “ocupare” financiara si economica din Europa.
Ceea ce este interesant, este faptul ca din Crimeea, Orientul Mijlociu, Marea Chinei de Sud si pina in Peninsula Coreeana, exista natiuni care doresc din ce in ce mai mult sa se sacrifice si sa isi ia cele mai ridicate grade de risc, deoarece considera interesele lor cu mult mai mari decit ale SUA… 
America trebuie sa coboare cu picioarele pe pamint (pentru a nu se numii Jewmerica) si sa defineasca un nou consens national legat de ceea ce este vital si ceea ce nu este vital pentru americani, findca pentru zeci de ani, au dorit sa isi adjudece totul si aidoma lui Hitler, au creat un spatiu vital lor din ce in ce mai mare pe glob, chiar condusi de holocaustii lui Hitler. 
America trebuie sa defineasca pentru ce este normal si eficient sa lupte si pentru ce nu este. America nu isi poate permite un razboi in acest moment, mai ales pentru a sustine ideile unei elite care se afla foarte aproape de lada de gunoi a istoriei. America trebuie sa renunte la “red lines” si sa inlocuiasca Doctrina Monroe cu respectul fata de alte tari si sisteme politice si cu solicitarea respectului si nu compensatiilor teritoriale stupide…. 
Adrian Cosereanu
Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.