Oamenii cu adevărat fericiți se îmbracă modest: concluzia psihologilor


Fericirea este întotdeauna tăcută şi simplă. Ea nu atrage atenţie prin lipsă de modestie sau laudă exagerată. În acest sens, venim cu o statistică anuală a ONU, care ne prezintă starea fericirii la nivel mondial.

Încă din 2011, în fiecare an se iniţiază studii privind nivelul de fericire a oamenilor, la scară globală. Da, e un adevăr absolut!

Savanţii, în colaborare cu psihologi au elaborat tehnologii strategice, care definesc situaţia psihologică a oamenilor, în raport cu condiţiile lor de viaţă, referindu-se ulterior la legătura dintre rezultatele investigaţiilor şi propriile presupuneri teoretice.

Astfel, în anul 2017 s-a elaborat următorul Top a 10 ţări, ai căror cetăţeni, se bucură de o prosperitate spirituală deosebită. Acestea sunt:

1. Norvegia;

2. Danemarca;

3. Islanda;

4. Elveţia;

5. Finlanda;

6. Olanda;

7. Canada;

8. Noua Zeelandă;

9. Australia;

10. Suedia

Aceste ţări continuă să-şi păstreze locul în cadrul acestui top mai bine de 10 ani.

Haideţi să analizăm motivul acestui fenomen. Dincolo de starea economică progresistă, de condiţiile de viaţă şi de sistemul politic, cu adevărat calitativ, savanţii au mai menţionat şi un alt lucru comun pentru toate aceste state. Cetăţenii acestor ţări preferă vestimentaţia simplă, lipsită de fast. Luxul este privit ca ceva absolut nepotrivit pentru rutina zilnică a acestor oameni.

Ţările care reprezintă monopolurile mondiale ale industriei modei, precum sunt Franţa, Italia şi Spania se află la sfârşitul listei din cele 157 de ţări analizate, în acest context.

Deşi la prima vedere pare că acest factor ar fi secundar şi incapabil să explice lipsa de fericire a oamenilor, greşim. Vestimentaţia reflectă atitudinea generală a societăţii asupra valorilor materiale.

Cetăţenii ţărilor din topul de mai sus au acceptat ideea că detaliul vestimentar nu este, nici într-un caz, o premisă a fericirii sau a sănătăţii psihologice. El este doar o stare efemeră. În schimb, ei atrag o atenţie deosebită altor lucruri, care sunt mult mai utile pentru lumea lor interioară.

Voi ce credeţi despre asta? Care este influenţa vestimentaţiei noastre zilnice asupra stării noastre spirituale?

http://psihologiadeazi.ro/o

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.