Conexiunea dintre profeția mayașă și trezirea lui Kundalini


În multe religii se vorbește despre sfârșitul apocaliptic al timpului sau ziua judecății. Civilizația antică Maya a avut un calendar precis care a profețit că sfârșitul timpului ar fi în 2012 (Notă: civilizația maya a folosit același calendar ca și etiopienii, care în prezent spune că sunt în 2010 în loc de 2017). Ne imaginăm de obicei această apocalipsă a fi ceva fizic, ca o distrugere globală masivă. Poate că sfârșitul timpului descris în scripturile religioase nu ar trebui interpretat literal, ci mai degrabă ezoteric.

Pentru a înțelege ce semnificație esoterică se află în spatele sfârșitului timpului, trebuie să înțelegem ce este timpul. Ideea de timp cronologic constând într-un trecut infinit și viitor, este o construcție mentală iluzorie. Nu am negat existența timpului pe propriul nivel, dar există o realitate mai profundă substanțială dincolo de timpul cronologic. Este chiar actul gândirii, cel care provoacă iluzia timpului. Când ne gândim la ceva este întotdeauna ceva din trecut sau în viitor, deoarece gândirea este întotdeauna „despre”. Trecutul și viitorul nu au o realitate substanțială în afara minții noastre. Nu puteți respira aerul din trecut și nici nu puteți mânca un viitor măr, deoarece acestea nu există. Momentul prezent este tot ce există în realitate. Ieri a fost acum, așa este și acum și așa va fi și în 2020. Acest fapt este atât de simplu și evident încât avem tendința să îl uităm.

Acum înțelegem că timpul psihologic este o construcție mentală și acum ne putem uita la ceea ce a însemnat sfârșitul timpului pentru Mayași. Ființele umane moderne au fost pe pământ de acum aproximativ 200.000 de ani. Jocul colectiv pe care îl jucăm, numit cultura umană, tocmai a apărut cu aproximativ douăzeci de mii de ani în urmă. Înainte de cultură, am fost doar maimuțe goale bipede inteligente, care se plimbau pe suprafața pământului. Nașterea culturii a însemnat nașterea unor concepte umane cum ar fi posesia, granițele, națiunile, bogăția, ierarhia socială etc. Pentru a da un exemplu: înainte de cultură nu am avut încuietori pentru că nu aveam „lucrurile mele” sau „lucrurile tale”. Dezvoltarea culturii ne-a făcut mai multă identificare cu mintea.

Ceea ce vreau să spun cu ,,identificarea cu mintea” este că ne identificăm cu vocea din capul nostru. În scripturile religioase, acest salt în evoluție, care ne-a determinat să fim conștienți de sine și să ne identificăm cu mintea, este considerat a fi aruncarea din grădina Edenului. Adam și Eva au mâncat din pomul cunoașterii (corespunde capacităților intelectuale / identificării cu mintea) și au devenit conștienți de nuditatea lor (corespunde conștiinței de sine). Înainte de căderea omenirii, eram la fel de grațioși ca animalele; nu încă conștienți de sine, dar în perfectă armonie cu divinul. Această cădere corespunde cu starea colectivă a conștiinței pe care am trăit-o în timpul istoriei omenirii.

Ideea este că de la căderea omenirii am suferit de o halucinație lingvistică colectivă. Limba constă din cuvinte care sunt simboluri. Aceste cuvinte sunt pur și simplu abstracții ale lumii reale. Ceea ce vreau să spun prin lumea reală este lumea reală percepută în realitatea totdeauna prezentă care ne înconjoară, care este lipsită de etichete mentale. Cuvântul apă, care este pur și simplu un zgomot din gură, nu face să te uzi. Cuvântul / simbolul / abstracția / zgomotul din gură este întotdeauna ceva. De când limba a devenit o parte din noi, am împărțit realitatea în concepte și s-au născut trecutul și viitorul. Această etichetare mentală ne-a deconectat de la momentul prezent și ne-a conectat la o abstractizare sau substituire a realității; o așa-numită matrice. Această matrice este o hipnoză colectivă. Plantele medicinale, cum ar fi ciupercile de psilocibină și ayahuasca, au potențialul de a decongela programarea noastră culturală și ne trezesc din matrice.

Ceea ce au însemnat la Mayași sfârșitul timpului, este sfârșitul timpului cauzat de minte, ceea ce înseamnă trezirea din hipnoza colectivă de care suferim. Este trecerea atenției noastre de la a fi aproape complet absorbită de gândire, la percepția noastră senzorială directă în momentul prezent. Oamenii care experimentează această trezire se văd brusc dincolo de iluzia separării. În India, ei numesc lumea Maya, ceea ce înseamnă iluzie sau joc. Lumea este o imensă piesă cosmică sau dans al energiei, care se manifestă ca forme impermanente. Nu încearcă niciodată să ajungă undeva, pur și simplu este, ceea ce înseamnă că nu are nici un scop dincolo de sine. În starea noastră neabătută, simțul nostru de sine derivă din identificarea cu o anumită formă în cadrul acestei forme infinite de forme. A te trezi, înseamnă să te trezești din Maya și să înțelegi că definiția ta despre tine este arbitrară. Nu vă mai identificați doar cu această formă sau corp particular care există doar de la naștere la moarte, ci mai degrabă treziți-vă la faptul că adevăratul dvs. este întreaga țesătură a acestui univers jucăuș însuși.

Acest adevăr este chiar ascuns în cuvântul uni-versUni înseamnă una/unu sau singular și vers este o parte dintr-o melodie. Prin urmare, universul are un caracter muzical sau poetic. Sunteți de fapt energia primordială a universului care se exprimă în moduri tot mai complexe. La suprafață, într-adevăr, se pare că separarea dintre voi și restul lumii există pentru că suntem separați de spațiu, dar adânc în interiorul tuturor este un unic proces. În același mod în care un val este ceea ce face întregul ocean în acel loc special, tu ești ceea ce face întregul univers aici și acum. În plus, cel trezit a depășit iluzia morții. Dacă identitatea dvs. cu o anumită formă a dispărut, atunci moartea nu este sfârșitul, ci mai degrabă o tranziție. Într-adevăr, forme fizice apar și mor în mod continuu, dar există ceva care durează și nu este legat de legea impermanenței. Această esență neîntreruptă veșnică, care stă la baza tuturor formelor, este conștiința voastră. Fiecare formă care apare în această lume fizică devine apoi o deschidere prin care neforma poate să se simtă singură.

De ce dintr-o dată persoane din întreaga lume experimentează această trezire a conștiinței? Multe scripturi antice se referă la o energie esențială, latentă în corpul nostru, numită energiaKundalini. Această energie este o energie latentă care se află la baza coloanei vertebrale. Această energie este, de obicei descrisă ca un șarpe și este energia noastră sexuală. Acest șarpe energetic se poate spirala atât în sus, cât și în jos. În ce direcție se mișcă depinde de tine. Scăderea constantă a energiei tale sexuale prin orgasm cu ejaculare îți diminuează energia sexuală și sporește șarpele în jos. Cu toate acestea, dacă ne valorificăm energia sexuală și o transmutăm în principal prin meditație, această energie latentă se trezește și se spiralează în sus prin coloana vertebrală până când ajunge la cea mai înaltă chakră (sahashrara chakra).

O persoană a cărei energie kundalini s-a trezit atinge această stare superioară a conștiinței, care se numește iluminare și care rupe vraja care este aruncată asupra psihicului colectiv al omenirii. Mulți indivizi se confruntă acum cu această trezire a kundalini, deoarece această trezire se produce nu numai la nivel individual, ci și pe scară mai largă. Mulți oameni spun că Kundalini pământesc se trezește ca urmare a unei treziri mai mari cauzată probabil de sistemul nostru solar sau chiar de soarele central în jurul căruia orbitează soarele nostru. Suntem cu toții înzestrați cu o rețea energetică care ne afectează pe toți.

Pentru a supraviețui ca o specie, trebuie să facem saltul cuantic în conștiință și să mergem dincolo de minte. Această nouă stare de conștiință întruchipează o frecvență vibrațională mai ridicată. Odată ce ați ajuns la această frecvență vibrațională, veți putea vedea că universul are grijă de el însuși. În mod natural, totul se încadrează perfect într-un loc neasistat de minte sau de efortul tău. Veți simți un sentiment de greutate, pentru că nu mai sunteți cei care vă împing în jurul corpului, ci mai degrabă fluxul universal sau Tao care ghidează tot ceea ce există cu har egal. Tot ce a mai rămas este să stați în interior și să urmăriți modul în care se desfășoară realitatea. Veți găsi echilibrul perfect între a face și a nu face, ceea ce se numește wu-wei în filosofia antică chineză.

A fi în această stare de conștiință înseamnă a fuziona cu divinul. Toate granițele se topesc, pentru că în lumea reală nu există limite. Cum poate fi limită? Tot ceea ce coexistă în acest univers – o așa-zisă interdependență reciprocă. Nimic nu există doar prin el însuși. Apa nu curge să se hidrateze, lumina nu strălucește să se lumineze singură, alimentele nu cresc să se îngrijească singure. Celebrul simbol yin-yang există doar datorită contrastului. Ambele polarități sunt aspecte diferite ale aceluiași proces. A merge dincolo de ambele polarități înseamnă a depăși conștiința dualității (minții) și a intra în conștiința singularității (inimii).

Multă pace și iubire!

Deniz Ozdemir / http://in5d.com

https://burebista2012.blogspot.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA(timpul). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.