Descoperire: În momentul în care ne mișcăm ochii, ni se mișcă și timpanele. Oamenii de știință sunt intrigați


Deși nu multă lume știe, în momentul în care ne mișcăm ochii, ni se mișcă în mod coordonat și timpanele. Această descoperire bizară a fost confirmată atât la oameni cât și la maimuțe, însăcercetătorii nu sunt siguri de ce se întâmplă acest lucru. Studiul, condus de o echipă de neurologi de la Universitatea Duke, a fost creat pentru a investiga modul în care creierul nostru coordonează contribuția celor două simțuri.

„Creierul nostru pare că dorește să potrivească ceea ce vedem și ceea ce auzim în funcție de locul în care ne îndreptăm privirea. Această coordonare fascinantă este de fapt o descoperire relativ nouă, despre care știm foarte puține lucruri. Cercetările sunt de abia la început, însă cu siguranța vom desluși modul în care are loc. Am descoperit că timpanul se mișcă atunci când ochii se mișcă, chiar și în absența oricărui sunet extern provenit din acea direcție. Faptul că aceste mișcări de timpane codifică informații spațiale despre mișcările ochilor înseamnă că acestea pot fi utile pentru a ajuta creierul nostru să îmbine spațiul vizual și cel auditiv”, spune autorul principal al studiul, neurobiologul Jennifer Groh de la Universitatea Duke

Pentru acest prim studiu, echipa a recrutat 16 voluntari care au fost puși să stea într-o cameră întunecată și să urmărească luminile unor LED-uri pe măsură ce aceastea se deplasau pe perete. Pentru a observa coordonarea ochi, timpan, cercetătorii au plantat în urechile participanților mici microfoane care au putut capta și cea mai mică vibrație a timpanelor. Mai exact, atunci când ochii se mișcau într-o parte, ambele timpane vibrau simultan, oprindu-se doar după ce ochii rămâneau nemișcați privind acel led proiectat într-un anumit loc fix de pe perete.

sursa: http://www.sciencealert.com/eye-movements-cause-vibrations-eardrums-hearing-weird-brain

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 http://www.cunoastelumea.ro
Acest articol a fost publicat în SANATATE(medicina). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.