100 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. EPOCA DE AUR chiar a fost chiar de aur în opinia celor mai mulți români. SONDAJ: 40% dintre români consideră că Epoca Ceaușescu a fost cea mai bună din istoria României.


Daca sondajul e de 40% e clar ca e mult mai mult. Posibil 75%

Pe 26 ianuarie 2018, Nicolae Ceaușescu ( 26 Ianuarie 1918 – 25 Decembrie 1989), ar fi împlinit 100 de ani. Ce cred românii despre el la 28 de ani după ce a fost împușcat ca un câine în Ziua De Crăciun de puciștii moscoviți conduși de Ion Iliescu? SONDAJ – 40% dintre români consideră că Epoca Ceaușescu a fost cea mai bună din istoria României.

EPOCA DE AUR chiar a fost de aur în opinia celor ai multor români. SONDAJ – 40% dintre români consideră că perioada comunistă a fost cea mai bună din istoria României.

În opinia dvs. care a fost cea mai bună perioadă a României, perioada în care România s-a dezvoltat și populația a dus-o bine?

Perioada antebelică – 4%

Perioada interbelică – 11%

Perioada comunistă – 40%

Perioada de după revoluția din 1989 – 25%

Nu știu/Nu răspund – 21%

40% dintre români consideră că perioada comunistă a fost cea mai bună din istoria României moderne. Procentul nostalgicilor este totuși în scădere față de anii precedenți, când aproape jumătate dintre români considerau perioada comunistă una bună. Datele sunt cuprinse într-un sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, pentru STIRIPESURSE.RO, în perioada 3-10 ianuarie. Cercetarea sociologică a fost realizată prin interviuri față în față, la domiciului respondenților.

Care sunt argumentele nostalgicilor după Epoca Ceaușescu?

Opinii – Ceausescu ne-a lasat mostenire un stat la cheie: fara datorii, cu o industrie puternica, o agricultura irigata si intensiva. Noi in douazeci de ani am pierdut totul, inclusiv independenta statului

Acum se vede clar cata dreptate avea Ceausescu cand a fortat industrializarea Romaniei chiar cu sacrificarea bunastarii populatiei si chiar cu sacrificarea propriei vieti si cat de iresponsabili au fost cei care timp de 20 de ani au deschis larg portile capitalurilor straine.

Bancile si multinationalele urmand logica profitului maxim nu au dat Romaniei decat locuri de munca prost platite, expatrierea integrala a profiturilor, sugrumarea concurentei autohtone, transformarea tarii intr-o piata de desfacere.N-am invatat nimic din lectiile istoriei.Capitalurile straine nu vin intr-o tara subdezvoltata sa o dezvolte, ele vin sa faca profit maxim, adica sa spolieze si sa jefuiasca, iar cand nu mai e nimic de luat se retrag.

Daca aceste capitaluri ar contribui la iesirea din subdezvoltare atunci nu ar mai exista exista tari subdezvoltate.

Departe de a contribui la dezvoltare, capitalurile straine intretin subdezvoltarea, o alimenteaza prin concurenta ucigatoare care o fac industriilor nationale, prin distrugerea monedelor locale, prin promovarea coruptiei pentru a-si inlesni interesele.

Desi suntem in Europa din punct de vedere geografic ca profil economico-social ne indreptam spre America-latina sau Africa.

Vechii liberali isi dadeau foarte bine seama de asta cand au lansat lozinca “prin noi insine”.

Acum Romania se confrunta cu o dubla indatorare, indatorarea statului la FMI si indatorarea populatiei la bancile occidentale. Ceausescu dupa ce a platit datoria externa a Romaniei a modificat constitutia in sensul ca a interzis contractarea de noi datorii.

Stia el ce stia! Personal nu cred ca exista iesire pentru Romania in actuala conjunctura geopolitica.

Ceausescu ne-a lasat mostenire un stat la cheie: fara datorii, cu o industrie puternica, o agricultura irigata si intensiva. Noi in douazeci de ani am pierdut totul, inclusiv independenta statului. Tara s-a depopulat ,patru milioane de oameni lucreaza in strainatate,s-a inglodat in datorii insurmontabile.

(autor Florian Liviu)

(FLUIERUL)

Acest articol a fost publicat în ROMANIA(sondaje/statistici), SOCIALISM(sondaje). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la 100 de ani de la nașterea lui Nicolae Ceaușescu. EPOCA DE AUR chiar a fost chiar de aur în opinia celor mai mulți români. SONDAJ: 40% dintre români consideră că Epoca Ceaușescu a fost cea mai bună din istoria României.

 1. A.D. zice:

  Lupule,

  Americanii spun ceva despre faptul că datoriile contractate în mod criminal în numele unui popor de către proprietarii Democrației nu sunt legale – ei se refereau la Grecia.

  Apreciază

  • Lupul Dacic zice:

   Toate statele fac la fel inclusiv cel comunist. Diferenta e ca ceilalti folosesc banii pentru popor. Sunt putini, legislatia e simpla, nu sunt enspe mii de ministere, servicii, institutii.

   Apreciază

   • Citadela zice:

    Singurul care a avut o austeritate justificata economic a fost Fidel in Cuba si inca mai duc in spinare consecintele reale ale blocadei economice impuse. NNicu nu avea nici un motiv sa nord-coreenizeze poporul roman si sa ne ia uleiul si zaharul, carnea si cafeaua, etc. Priviti toate tarile care sunt in datorii de zeci de ori mai mari. La 20 de Trilioane datorie cit are SUA, le iau ei oamenilor dumicatul de la gura, lipsindu-i pe oameni de mincare, nu , dau inainte ca si cum datoria nici nu exista! Nu are nici o legatura politica industriala a unui presedinte cu buze conturate si vinetii precum au anumite nationalitati( daca l-ati vazut vreodata de aproape, eu da de la 1 m)… si ce proiecte marete are in cap, si industria alimentara.

    Apreciază

 2. Catalin Didica zice:

  Cu Ceausescu da.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.