Realitatea momentului din punct de vedere al gradului de trezire planetara


Cand constiinta de masa concepe drept posibilila si indreptatita existenta unei noi realitati, atunci aceasta noua realitate va gasi treptat cai sa se manifeste. Pana una alta, mase intregi de oameni isi apara instinctual si vremelnic locul caldut si contextul limitat in care li s-a inoculat ideea ca trebuie sa traiasca, acesti oameni alegand adesea sa se conformeze orbeste, fara sa inteleaga insa ca acest conformism devine o Vale a Plangerii atunci cand ideologia de viata se reduce la EU EXIST si nimic mai mult.

Sa nu uitam ca istoria ultimului secol a fost cea care, urmand perioadei Renasterii, a deschis calea populatiilor din Evul Mediu catre era industriala a facilitatilor de tot felul si, nu in ultimul rand, a drepturilor omului aplicabile pentru multi dintre noi. Totusi, numeroase drame au trebuit retraite pentru ca oamenii sa ajunga sa se raporteze la probleme vechi de mii de ani intr-o alta maniera. Succesul sau insuccesul lor de a face acest lucru este discutabil, insa rezultatele au fost 2 razboaie modiale la nici 25 de ani diferenta unul de altul, 2 bombe atomice care au ras de pe fata pamantului 2 orase cu populatie cu tot, comunismul din Rusia care a facut mai multe victime decat Germania lui Hitler, dictatura lui Mao in China, dictaturile oribile din Africa si diferentierea extrema pe caste in tari cu o populatie foarte numeroasa dar traind in cea mai mare parte la limita supravietuirii.

Eu am o vorba iar timpul ii va confirma calitatea de adevar in spiritul si doctrina curentului de pozitivitate planetara: “NIMENI NU POATE OPRI O TENDINTA, O IDEE, UN OM, A CAROR VREME A SOSIT!”. Restul sunt detalii.

http://www.fortasigratie.ro

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERAn(trezirea). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.