STATISTICI BOMBĂ: Doar 41% din ruși sunt ortodocși. „Rusia – a treia Romă” NU EXISTĂ


Sunt bine cunoscute pretențiile Rusiei de a fi considerată „a treia Romă” și „centrul” ortodoxiei mondiale.

Întreaga politică a „noii Rusii” sub V. Putin este construită pe valori conservative în care un loc important îl ocupă mitul unei „Rusii pravoslavnice” care are o „misiune specială” în lumea contemporană de. Acest mit este esențial ca Federația Rusă să poată trata lumea de dincolo de frontierele ei drept „lumea rusă”.

Statisticile oficiale ale Rusiei ne prezintă însă o cu totul altă realitate. Astfel, conform recensământului oficial al Federației Ruse (FR) din 2012, doar 41% dintre cetățenii ruși se declară ortodocși! Adică dintr-un total de 142 de milioane de cetățeni doar 58 de milioane s-au declarat că sunt ortodocși, deși, la același recensământ, 111 milioane s-au autoidentificat ca etnici ruși.

47% din ruși nu sunt ortodocși

Concluzia e una: cel puțin de 53 de milioane de etnici ruși nu sunt ortodocși – o cifră șocantă pentru fanii „maicii Rusii pravoslavnice” din RM! Aceasta înseamnă că circa 47 % dintre toți cei care se autoidentifică ca fiind etnici ruși nu sunt ortodocși!

80 de milioane vs 58 de milioane

Astfel, ateii și persoanele non-religioase, alături de cei “spirituali dar nu religioși” însumează 38% din populația FR adică aproape 54 milioane din totalul de 142 milioane. Mai adăugăm aici și faptul că în FR mai locuiesc 10 milioane de musulmani și 1.7 milioane de păgâni (radnoveri, “etseg din” și neopagani din Caucaz). Mai notăm în context, că în Kazahstan, care este parte a Uniunii Vamale (unde ne îndeamnă dodonii moldoveni) locuiesc 17.7 milioane de oameni, iar 70% (sau în jur de 12 milioane!), se declară adepți ai islamului. O simplă aritmetică ne arată că în fantomatica Uniunea Vamală locuiesc 58 milioane de ruși ortodocși care vor trebui sa încerce să conviețuiască “pașnic” cu aproape 80 de milioane de non-ortodocși (atei, persoane non-religioase, musulmani).

Acest articol a fost publicat în RELIGIE(Rusia), RUSIA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.