Raport al ONU: Pesticidele nu sunt absolut necesare pentru securitatea alimentară globală. Și atunci, de ce suntem otrăviți în continuare?


Canalele oficiale de comunicare sunt folosite adeseori pentru a transmite obsesiv mesajul că este nevoie de cantități tot mai mari de pesticide pentru protecția față de diverșii dăunători a culturilor agricole, precum și a proviziilor de alimente, care asigură hrănirea populației planetei. Dar un recent raport al ONU arată că teoria conform căreia pesticidele sunt indispensabile pentru securitatea alimentară a națiunilor este doar un mit.

Potrivit The Guardian, raportul ONU denunță practicile corporațiilor producătoare de pesticide, acestea fiind acuzate de „negare sistematică a efectelor dăunătoare”, „marketing agresiv, lipsit de etică” și intervenții pe lângă diferitele guverne în vederea obstrucționării proceselor de introducere a restricțiilor la folosirea pesticidelor.

Raportul evidențiază că pesticidele au un impact catastrofal asupra mediului ambiant și a sănătății umane, fără să ajute cu nimic la combaterea foametei, în țările lumii a III-a. Piața pesticidelor este una în care se vehiculează sume mai mari de 50 de miliarde de dolari, an de an, în timp ce numai din cauza intoxicațiilor acute cauzate de pesticide își pierd viața circa 200.000 de persoane anual.

Hilial Elver, raportor special la ONU, a declarat că: „Utilizarea mai multor pesticide nu are nimic de-a face cu eradicarea foametei. (…) Noi suntem capabili să hrănim 9 miliarde de oameni, în ziua de azi. Producția de alimente este în creștere, dar problema principală este legată de sărăcie, inegalitate și distribuție.”

Creșterea producției de pesticide pare să ofere beneficii doar marilor companii, care le produc și le distribuie.

http://www.yogaesoteric.net/

Acest articol a fost publicat în AGRICULTURA - PERMACULTURA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Raport al ONU: Pesticidele nu sunt absolut necesare pentru securitatea alimentară globală. Și atunci, de ce suntem otrăviți în continuare?

  1. simona zice:

    Ai bani mananci ,n-ai bani…Asta-i exact ca tampenia scoasa de jurnalisti :Cate kg de mancare arunci la gunoi?Pai de ce dracu trebuie sa arunc punga cu masline vidate:simplu au un gust de tot rahatul ,ceva vechi ca-n dulapul bunicii pluteste in acel miros al pungii ,sau am cumparat niste rosii care au gust de plastic si exemplele ar putea sa curga .Cu rosiile am dres-o ,am gasit cum se face ,mirosi rosia la codita ,daca miroase puternic a rosie e buna ,daca nu ,nu o cumperi .Nu stiu cum e la legume ,fructe ,paioase etc, dar la flori care si ele sunt plante pana la urma am vazut sigur ca n-a mers s-a scap de musculitele alea negre care se pun mai ales pe roze nici cu zeama de urzici ,nici cu cenusa dizolvata in apa ,a mers doar cu o lingura de piatra vanata ,un pumn de var nestins dizolvate in 10 l de apa, cu asta au stropit si bunicii mei 50 de ani legumele (din asta traiau)si via ,nu-i schimba gustul mirosul si sunt sigura ca nici nu e daunatoare ,doar prea ieftina .Piatra vanata au scos-o de pe piata ,deci folosim pesticide .Pesticidele doar fac ca planta sa se mentina luni de zile fara sa se strice in depozite sau in rafturile magazinelor.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.