Polițiștii chinezi îi spionează pe cetățeni cu ajutorul unor ochelari cu funcție de recunoaștere facială


Polițiștii chinezi sunt echipați cu niște ochelari speciali care pot fi folosiți ca dispozitive de recunoaștere a feței. Cu ajutorul acestora pot scana pasagerii ajunși pe principalul aeroport din Beijing, pentru a preîntâmpina infiltrarea în Beijing a potențialilor teroriști sau infractorii periculoși. Până în prezent, poliția a prins șapte persoane acuzate de omoruri și alte 26 care au folosit cărți de identitate fals epe timpul călătoriei, notează cei de la People’s Daily, citați de presa occidentală.

Wall Street Journal mai informează faptul că LLVision Technology Co. din Beijing este firma care a dezvoltat dispozitivele și că bazele sale de date sunt înmagazinate peste 10.000 de persoane potențial periculoase, cu antecedente penale. Căutarea unei persoane durează doar 100 de milisecunde. În plus, în afară de a fi portabil, o altă diferență între aceste dispozitive și sistemele tipice de recunoaștere facială este că baza de date utilizată pentru compararea imaginilor este conținută într-un dispozitiv de mână și nu pe un server aflat într-un birou și pe care dispozitivul ar trebui să-l acceseze prin satelit sau internet

Evident, există preocupări privind confidențialitatea în legătură cu această tehnologie și nu toți cred că poliția ar trebui să o folosească. William Nee a declarat pentru Wall Street Journal: „Potențialul de a oferi ofițerilor de poliție individuali tehnologie de recunoaștere a feței în ochelari de soare ar putea duce la un control al populației mult mai strict, al un Big Brother care este tot timpul cu ochii pe cetățenii de bună credință”.

Luna trecută, rapoartele au arătat faptul că Beijingul foloseșțe recunoașterea facială cu precădere în regiunea Xinjiang, dominată de musulmani, o mișcare care a atras critici din partea mai multor grupuri pentru drepturile omului. China lucrează de asemenea la construirea unei baze de date de recunoaștere a feței, care va conține informații despre toți cei 1,3 miliarde de cetățeni ai săi.

grgrgrr

sursa: https://www.engadget.com/2018/02/07/police-china-facial-recognition-glasses/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Reclame
Acest articol a fost publicat în VIATA (Big Brother). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.