Activitatile industriale si controlul populatiilor


Care ar fi optiunile demne, curate si autosustentabile de acces la energie? Multe si bune. Printre ele motoare electrice functionand pe baza descompunerii si recompunerii apei, centrale electrice producand energie nelimitata si curata din maree, valuri si curenti oceanici, generatoare de energie electrica din vidul cuantic. Toate acestea ar fi la un moment dat ieftine sau gratis. Mineritul este un moft pe care se bate atata moneda tocmai pentru ca este capabil sa creeze acele contexte pe care le cunoastem prea bine in prezent de monopol si mai departe de santaj si control al populatiilor, de creare a dependentei de un sistem centralizat si piramidal prin mentinerea caruia se creeaza o aparență a insuficientei si lipsei, a mizeriei si distrugerii acolo unde, in alte circumstante, acestea nu ar fi avut ce sa caute.

Pentru aceia care inca nu cred ca rationalizarea apei (in urma unor politici abil gandite pentru a parea cu totul altceva decat sunt) reprezinta una din strategiile corporatisto-guvernamentale de control al populatiilor (imbratisata de o buna parte a celor care se intituleaza conducatori si lideri), invit acest public refractar sa ia act de cateva dintre informatiile de interes public care apar pe firmament atunci cand investigam fenomenele de exploatare a resurselor naturale (observand procesele si procedurile pe care le implica).

Spre exemplu, in asa zisa industrie a FRACTURARII HIDRAULICE, pentru extragerea gazelor de sist sunt injectati in sol, sub presiune, 30 de milioane de litri de apa amestecati cu substante otravitoare la fiecare lovitura de strapungere a solului. Dintre cele 596 de substante folosite, 38 sunt clasificate ca fiind extrem de toxice pentru sanatatea umana si pentru ecosistem, alte 8 fiind clasificate ca substante cancerigene.

 

 

La sfarsitul anului 2014, mai mult de 70% din teritoriul Romaniei fusese deja concesionat in mare taina pentru extractia de GAZE DE SIST! Daca mai punem la socoteala si tentativele – stopate pana acum – de furaciune a resurselor metalifere ale Romaniei prin metode de exploatare dintre cele mai distrugatoare pentru biosfera cum ar fi CIANURAREA, nu putem sa nu realizam ca suntem condusi de oameni care, dincolo de setea de avere si, ultimativ, de putere, sunt din ce in cee mai rupti de o decență a exercitarii acestei puteri, fiind gata sa nu mai lase nimic in urma lor DOAR PENTRU CA EI AU TRAIT si orice altceva nu mai conteaza. O astfel de abordare este impotriva principiilor spirituale ale evolutiei si se inregistreaza ca datorie la nivel karmic. De ce? Pentru ca daca acest Pamant este o scoala pentru noi toti iar noi distrugem scoala si ne intoarcem inapoi in timp la stadiul de nomazi cand datoria noastra este sa mergem inainte ca civilizatie multifunctionala, degeaba ne mai ducem la scoala ca sa trecem clasa, cand de fapt realitatea ne atesta ramanerea intr-un stadiu de nebunie a existentei.

In iulie 2011, Franta a devenit prima tara care a interzis fracturarea hidraulica prin lege, iar in Marea Britanie au fost suspendate toate exploatarile si productia de gaz de sist din cauza a mai mult de 50 de cutremure in Lancashire.

 

 

In America, in mai multe state, s-a interzis cu desavarsire aceasta forma de exploatare invaziva a resurselor deoarece panzele freatice au fost contaminate intr-o proportie covarsitoare cu gaze si alte substante chimice – toxice si inflamabile – astfel incat apa de la robinet ajungea sa ia foc in prezenta unei simple scantei.

 

Tot acest tavalug distrugator de politici si practici are legatura cu gandirea imperialist-extremista. Cum vrea sa conduca lumea o minte care gandeste astfel? Prin resurse monopolizate si prin informatii controlate de dragul carora e gata sa sacrifice orice, oricand, oricat, oricum. Pe ce fel de energie se poate pune monopol? Pe cea imposibil de produs prin mijloace accesibile omului de rand: adica energia provenita din carbune, gaze, petrol, sau nucleara. Cum il poti determina pe om sa accepte aceasta situatie? Facandu-l sa creada ca aceasta problema nu il priveste si nu il implica.

Mentinerea in picioare a sistemului energetic si monetar, mai exact a combustibilului fosil ca sursa energetica principala (greu de obtinut, asadar monopolizabila si controlabila de catre cei care pot cumpara tehnologia) precum si a valorii aurului ca etalon de schimb pentru orice, are drept consecinta concentrarea unei cantitati imense de putere in mainile unui numar foarte restrans de indivizi, practic aceia care jongleaza cu aceste masuri ale bogatiei in lume. Prima data acestia strang aur prin toate mijloacele posibile, apoi se folosesc de el ca sa cumpere industrii complexe functionand in sistem centralizat. Aurul ca metal nu are valoare utila, dar masinaria de propaganda a reusit sa induca publicului larg ideea ca aurul are o valoare considerabila, ridicandu-l la rang de moneda universala de schimb. Prin urmare, s-a convenit ca cine are aurul, are banii, asadar poate cumpara sectoare industriale vaste, obscure si complicate, fara de care nu putem exista si pe care nu le putem accesa decat prin intermediul celor care le controleaza si care mai departe permit accesul la facilitati doar in anumite conditii. Se creeaza astfel un fals capital concentrat in mainile a foarte putini indivizi, utilizat mai apoi pe toate caile pentru a impiedica societatile sa se dezvolte liber. Consfintirea de catre mase intregi de oameni a unui astfel de sistem artificial de cuantificare a bunastarii a facut posibila (cel putin pana acum) consolidarea dominatiei – pe diferite arii, sectoare de activitate si nivele de impact – a celor foarte multi de catre altii, foarte putini. Daca mai punem la socoteala si sistemul bancar care a permis celor care detin aurul sa poata imprumuta persoane si institutii cu de 10 ori mai mult capital decat cel pe care il detine creditorul (inventand practic bani din nimic si cerandu-i inapoi dublu sau triplu), putem vedea dimensiunea intregii mascarade puse in slujba dominarii tiranice a 8 miliarde de oameni. De aceea, cand ajungi sa adopti orbeste tot ce ti se spune, sa nu gandesti cu mintea ta si sa nu actionezi conform unui sistem de valori bine pus la punct, devii parte din masa de manevra, sclav inregimentat in propria viata inanimata, lipsita de intrebari, de raspunsuri, de sansa si de libertate.

In prezent se duce o lupta acerba pentru mentinerea in picioare a sistemului energetic vechi de 100 de ani, de altfel extrem de ineficient, doar pentru ca o astfel de frana ofera posibilitatea celor mai smecheri si fara de scrupule sa controleze prin parghiile create de-a lungul timpului (aur, credite, banci, spagi, mass media mincinoasa, politicieni corupti si armate care nu stiu pentru ce se lupta) accesul la resurse al unor populatii intregi. Atata timp cat vom crede ca nu ne putem obtine necesarul energetic decat din carbune, gaz, petrol, fisiune nucleara, baraje monsturoase construite cu resurse imense (si pagube la fel) pe raurile si fluviile lumii – practic tot ce inseamna activitati industriale nespus de costisitoare si de greoaie – acesti smecheri vor fi cei care vor stapani, precum o tumora, aproape toate resursele oamenirii si pe oameni odata cu ele. De ce continua sa se perpetueze un astfel de cancer social? Pentru ca majoritatea celor care ar putea sa schimbe ceva refuza sa se informeze temeinic si, mai apoi, sa faca eforturile necesare pentru a nu mai ingurgita tot ceea ce altii decid pentru ei. Iata numai o simpla tehnologie braziliana (creatie reala) care poate asigura electricitate unei lumi intregi la costuri minime si cu impact de mediu zero..

E grav atunci cand in randurile unei populatii intregi se reuseste ascunderea sau disimularea adevarului si se creeaza distorsiuni informationale mergand pana acolo incat se incearca justificarea limitarii accesului liber la aer si apa (corporatia Nestle se lupta in prezent pentru a pune monopol pe apa de baut din diferite regiuni ale lumii, la care, mai apoi, sa ofere acces contracost). E mai putin grav atunci cand, dintr-o astfel de situatie, informatia incepe sa circule si adevarul iese tot mai mult la suprafata pentru cine are ochi sa vada si urechi sa auda. Va fi bine atunci cand tot mai multi indivizi din aceasta lume vor imbratisa propria lor cale de acces catre adevaruri mai inalte, puratoare de scop si sens, implicand respect fata de ei insisi, compasiune fata de mediul inconjurator, responsabilitate fata de tot ce inseamna viitorul copiilor lor din punct de vedere al existentei intr-o societate pe care in sfarsit am putea-o numi EVOLUATA.

Cand cei mai multi dintre noi isi vor fi rezervat in fiecare zi cel putin O ORA pentru investigarea, intelegerea si rafinarea continuturilor propriei minti plus inca cel putin O ORA pentru studiul realitatilor contemporane, implicandu-se, pe cale de consecinta, in sustinerea cauzelor aflate in serviciu fata de altii, atunci lumea va arata ca un paradis prin comparatie cu ce este ea azi. In caz contrar, nu doar factori coercitivi din realitatea fizica, ci si factori karmic-cauzali din realitatea metafizica vor conspira impotriva celor care vor continua sa se inece in materialism si nepasare, indiferent care vor fi motivele sub care se va incerca justificarea unor astfel de atitudini si abordari.

Voi da in continuare doua exemple foarte sugestive de implicare in problemele lumii a doua persoane:

1. una de la cel mai de jos nivel al societatii,
2. alta de la cel mai inalt nivel.

Persoane care desi provin din medii foarte diferite si apartin de curente spirituale diferite, au facut TOT CE LE-A STAT IN PUTERE conform crezului lor.

 

1. MARIA AGUINDA

Pentru ca buturuga mica RASTOARNA carul mare, iata povestea reala a unei femei sarace care a pedepsit ditamai Chevron-ul. Maria Aguinda a reusit sa obtina in 2011 o victorie impresionanta impotriva Chevron. Bunica neinduplecata din Ecuador, fara nici o pregatire legala, s-a luptat cu mega-corporatia si a castigat in instanta 9,5 miliarde de dolari.

Casa Mariei Aguinda din Rumipamba sta de mai multe decenii la marginea unor smarcuri inecate in petrol crud. Acesta s-a tot varsat in zona din 1987 pana in 1990 si responsabilii, cei din marea corporatie, au ignorat complet intreaga problema si nu au luat niciodata initiativa de a curata regiunea poluata sau de a oferi variante in ceea ce priveste reabilitarea zonei si a populatiei.

Multi dintre membrii familiei Aguinda si alti consateni au dezvoltat boli serioase de piele din cauza petrolului. Vanatul, pescuitul si orice alta sursa de hrana au fost compromise complet pentru localnici.

Batrana s-a imbarcat intr-un proces lung (de peste 20 de ani) impotriva companiei Chevron, singura responsabila de acest eco-masacru in forma continuata: „inainte sa nu mai fiu, ei trebuie sa-mi plateasca pentru animalele moarte si pentru ce i-au facut pamantului si apei” – a spus ea.

Chiar daca in aceasta zona Chevron a ruinat in timp vietile a 30.000 de oameni, in 2011, Aguinda a castigat procesul si a obtinut despagubiri pentru comunitate de aproape 10 miliarde de dolari. Desi a durat foarte mult, lupta ei ofera acel precedent paradoxal vizavi de faptul ca omul mic, aparent insignifiant, are o sansa reala atunci cand actioneaza in directia unor scopuri si teluri, deziderate si obiective, in care crede cu adevarat si care trec cu mult dincolo de propria persoana.

2. LEO ZAGAMI

Leo Zagami este cu siguranta, pentru aproape toti cei care l-au citit sau l-au vizionat, o figura pe cat de controversata in randul celor care fac jocurile de putere, pe atat de suprinzatoare, iar, pentru mine personal, nu doar surprinzatoare ci si cu o incredibila capacitate de a ma convinge intr-o buna masura despre onestitatea mesajelor sale!

Mi-am pus doua intrebari in urma vizionarii filmului care urmeaza:

– In primul rand care este sustinerea de care se bucura Leo Zagami in randul celor care manuiesc puterea din umbra si carora le dezvaluie secretele intunecate intr-un mod pe cat de frapant, pe atat de concis si direct?

– Care sunt intentiile din spatele transmiterii acestor informatii – pe termen scurt, mediu si lung? Cum sunt ele menite sa influenteze controversatul concept cunoscut drept „Noua Ordine Mondiala”?

Ceea ce sesizez eu ca incearca sa faca o astfel de figura desprinsa din randul mai marilor intunecati ai planetei este o REFORMARE. Atat a intunecatilor, cat si a societatii care se straduieste sa se mentina la o linie de plutire invalidandu-le acestora din ce in ce mai mult metodele si politicile.

Iar prima miscare – de altfel nu doar inteligenta ci si extrem de curoajoasa – este sa duca predispozitia oamenilor de a se pune in slujba unui proces evolutiv catre o zona in care nu se mai speculeaza nevoile de baza ale individului: un venit decent, accesul la niste facilitati, posibilitatea universal valabila de afirmare in cadrul unei cariere, dreptul la informare, la exprimare si la miscare. Ne mai fiind strans cu usa, individul ar deveni in felul acesta mult mai angrenat in alegerile lui, neconditionat a le mai face atunci cand nu este pregatit sa isi asume responsabilitatea pentru ele.

Cred ca a venit vremea proceselor mult mai acurate de selectie a celor care vor sa deserveasca intr-un mod decisiv o cale a dezvoltarii personale si sociale in anul de gratie 2018 si mai departe. A te consacra unor practici de capacitare a celor din jur pe crieterii care sa nu mai arate nicicand a tentatie aruncata furibund in farfuria bietului hamesit dupa conditii de viata decente, va fi, din ce in ce mai mult, calitatea cautata si validata in acei oameni care vor avea un cuvant important de spus pe aceasta planeta, in aceste timpuri si mai departe.

Pana cand nu vom reusi sa facem asta, vom asista la debandada si haos, la razboaie purtate in numele unui materialism lipsit de lumina spirituala, datorita caruia diverse tabere si fractiuni tributare unor conceptii de tip ev mediu vor continua sa se lupte la nesfarsit. Vom asista la prezenta unor falsi maestri si falsi profeti in pozitii cheie ale societatii. Vom vedea la tot pasul afisata ostentativ o falsa spiritualitate atat de polaritate pozitiva cat si de polaritate negativa. Vom avea de-a face cu false valori si cu o INSTABILITATE din ce in ce mai mare a societatii, alimentata tot mai mult din spatiile cauzale de unde se asteapta efectuarea tranzitiei – deja programate – catre o noua forma de organizare a vietii pe planeta, fundamentata pe marile adevaruri spirituale ale existentei. Instabilitatea va fi contracarabila tot mai greu daca nu invatam sa ne indeplinim fiecare propriul rol conform noilor auspicii sub care se cere desfasurat actualmente marele joc.

Iar dintr-o astfel de trezire la o cultura si organizare esentialmente spirituala a omenirii, mai deriva un lucru: gruparea reformatoare a intunecatilor lumii realizeaza ca uriasa increngatura de interese obscure creata la nivel mondial in lupta pentru control si suprematie risca sa esueze intr-un haos general din care sa nu ne mai alegem pana la urma nici unii cu nimic. Drept urmare, acea latura a intunecatilor care imbratiseaza REFORMAREA, ajunge sa inteleaga tot mai bine ca iesirea din impas tine de o reinventare a modului in care puterea isi desfasoara lucrarea in aceasta lume, realizand ca nu avem nevoie si nu avem voie sa mai traim actualmente pe stilul medieval tip „enclava” – oaze dezgustator de luxoase ale catorva, inconjurate pana la refuz de mizerie, saracie si distrugere pe o planeta devastata de prostie (cu toate consecintele ce decurg de aici, atat in plan material cat si spiritual, si care ne privesc de-o potriva pe toti).

Sa-l urmarim asadar pe Leo Zagami..

Acest articol a fost publicat în VIATA LIBERA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.