Un oficial chinez: credinţa în Marx este mult mai bună decât «vrăjitoria» credinţei în religie


 

Șeful Departamentului Organizaţional al Partidului Comunist Chinez (PCC), Chen Xi, a avertizat într-un editorial că unii membri ai Partidului manifestă simpatie faţă de „vrăjitorie” şi „conceptele occidentale ale separării puterilor”, adăugând că este vorba de un eşec „moral” esenţial care trebuie eradicat.

Editorialul a fost publicat în ediţia chineză a Cotidianului Poporului, publicaţia oficială a Partidului Comunist Chinez. În momentul publicării, editorialul nu a putut fi găsit pe website-ul în limba engleză al Cotidianului Poporului.

Ca un grup politic marxist, Partidul nostru a privit întotdeauna standardele politice ca fiind un criteriu primar pentru selectarea şi angajarea persoanelor”, a precizat Chen, notând că Mao Zedong a scris că toţi oficialii comunişti trebuie să fie „roşii şi profesionişti”.

Cu ceva timp în urmă, fenomenul ignorării politicii şi al slăbirii politicii a devenit mai proeminent în Partid”, s-a plâns Chen, descriind loialitatea pentru Partidul Comunist Chinez ca fiind „necondiţionată” şi cerând membrilor PCC „să plaseze Partidul pe cea mai înaltă poziţie în inimile lor”.

Unii nu cred în Marx şi Lenin, dar cred în fantome şi zei; ei nu cred în idealuri, dar cred în vrăjitorie; ei nu respectă oamenii, dar respectă stăpânii”, a continuat el, conform unei traduceri publicate de Reuters. Pe lângă „vrăjitorie”, Chen identifică „separarea puterilor” ca o „idee în special greşită” care ameninţă vitalitatea comunismului.

Publicaţiile chineze de stat au încercat să organizeze o campanie împotriva conceptelor occidentale privind societăţile libere, insistând că orice tendinţe care subminează autoritarismul deplin au drept rezultat „haosul” şi „instabilitatea”.

Democraţia în stil chinezesc nu a fost niciodată mai sănătoasă şi China absolut nu are nevoie să importe din alte ţări sistemele lor politice care eşuează”, a susţinut un articol publicat recent de agenţia chineză de ştiri de stat Xinhua.

La rândul său, preşedintele chinez Xi Jinping a suprimat intens majoritatea religiilor, în special creştinii, minoritatea islamistă uigură şi budiştii tibetani.

Partidul Comunist a fost dintotdeauna o organizaţie strict atee, iar membrilor de Partid nu li s-a permis să aibă credinţe religioase. Liderul chinez a implementat amendamente semnificative la legile privind religia, cu scopul de a restricţiona orice gând sau credinţă care ar putea inhiba loialitatea faţă de Partid.

Cu puşcării suprapopulate de influxul de practicanţi arestaţi într-un timp foarte scurt, persecuţia a atins, după 2001, forme complet lipsite de umanitate. O investigaţie Epoch Times a dezvăluit că Partidul Comunist Chinez a pus la cale o „soluţie finală” pentru supra-aglomerarea închisorilor şi lagărelor de muncă din China cu practicanţi Falun Gong, organizând o adevărată industrie de recoltare forţată a organelor de la practicanţii închişi în lagăre de muncă. Organele acestora sunt vândute pe piaţa neagră de organe a Chinei.

Rapoarte noi situează cifra de afaceri anuală obţinută de China din această industrie la peste 9 miliarde USD, cu numeroase sute de mii de victime înregistrate în cei 18 ani de activitate.

http://www.yogaesoteric.net/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.