Sorin Ovidiu Vîntu acuză Occidentul și SUA că au acaparat România: Americanii au impus o taxă de protecție de 2% din PIB. Occidentalii au cerut drept șpagă pentru aderarea la UE tot sistemul bancar


Sorin Ovidiu Vîntu a realizat pe blogul său un proiect de țară care, spune omul de afaceri, ar duce la o revenire în România a celor plecați să munească acum în Occident și ar aduce o creștere economică sănătoasă. Totodată, SOV mizează pe plan economic pe China, căreia i-ar ceda părți importante din Aeroportul Otopeni, portul Constanța, Tarom sau construcția de autostrăzi.
Fostul patron al Realității TV este de părere că insuccesul României de astăzi are ca vină planul lui Ion Iliescu din anul 1990, din acest motiv milioane de români alegând să plece, cu tot cu familii, în Europa de Vest: „Au preluat cel puțin două milioane de muncitori mediu și superior calificați, aflați la a doua sau chiar la a treia generație de muncitori din tată în fiu, în aceeași profesie. Costurile de calificare de la simplu instalator la mari medici fiind suportate de nația română și făcând astfel ca orice încercare de relansare industrială, indiferent de domeniu, să fie practic imposibilă”.
SOV este de părere că Vestul european are interesul ca România să nu se dezvolte: „Au impus un deficit economic de 3%, deficit care face imposibilă dezvoltarea economică a unor țări aflate în situația României”.
Pentru a putea controla cât mai bine țara, Vîntu mai spune că mai multe domenii-cheie au ieșit din proprietatea statului și au ajuns pe mâini străine: „Au cerut drept șpagă pentru această aderare (în limbaj cinic denumită privatizare) tot sistemul bancar, toată industria petro-chimică cu tot cu resurse, toate rețelele de distribuție, cu prețuri derizorii”.
Alocarea a 2% din PIB doar pentru apărare pare a fi o taxă de protecție, spune SOV. Mare parte din bani ajung la firme din SUA: „Americanii au impus o taxă de protecție de 2% din PIB (Corleone era un îngeraș pe lângă ăștia). Împotriva cui ne protejează, rămâne în continuare un mare mister. Idioțenia aia cum că ne invadează rușii sau că ne bombardează iranienii nemaifiind înghițită nici măcar de cei care o colportează ca sarcină de serviciu”.
Reclame
Acest articol a fost publicat în ROMANIA (distrusa). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.