Putin avertizează despre super-soldaţii modificaţi genetic


Preşedintele rus Vladimir Putin a avertizat că se apropie foarte rapid ziua în care vor fi introduşi în armate super-soldaţii care nu cunosc frica, şi rezultatul va fi „mai rău decât o bombă nucleară”.

 

Într-un discurs adresat unui grup de studenţi, Putin a avertizat că cercetătorii se apropie de o realizare în sectorul ingineriei genetice care le va permite să creeze super-soldaţi. Aceste fiinţe umane cu „trăsături predefinite” sunt chiar după colţ, a mai precizat liderul rus, adăugând:

Ar putea urma tot felul de consecinţe practice. Cineva şi-ar putea imagina că un om poate crea un om nu doar teoretic ci, de asemenea, şi practic. Creaţia poate fi un geniu în matematică, un artist genial sau un soldat, un bărbat care luptă fără frică, fără compasiune, fără regrete sau durere.

După cum înţelegeţi, umanitatea poate intra, şi cel mai probabil o va face în viitorul apropiat, într-o perioadă foarte dificilă şi foarte responsabilă a existenţei sale. Ceea ce tocmai am descris ar putea fi chiar mai rău decât o bombă nucleară.”

Putin a mai declarat că este important să „nu se uite niciodată fundamentele etice” ale muncii ştiinţifice.

Deşi în trecut a fost considerat a fi un subiect ştiinţifico-fantastic, SUA lucrează la rândul său la dezvoltarea „super oamenilor” cu ajutorul programelor DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency). Scopul acelor programe – după cum au informat surse media mainstream precum The AtlanticThe Daily Mail sau Popular Mechanics – este acela de a înlătura frica, durerea şi oboseala, adăugând, în acelaşi timp, trăsături care variază de la putere crescută până la abilitatea de a supravieţui în cazul unei pierderi de sânge masive.

Şi în timp ce DARPA a lucrat iniţial pe exoschelete în cercetările sale de început, progresele în ştiinţa genetică (în special tehnici de editare a genelor de tip CRISPR-CAS9) ajung rapid la punctul în care fiinţele umane vor fi „croite” pentru locuri de muncă „specifice”.

Dat fiind apetitul uman din ce în ce mai crescut pentru putere şi lipsa tot mai accentuată a eticii şi moralei în societatea umană, în special la vârf, dezvoltările tehnologice nu pot conduce decât la catastrofe în condiţiile actuale.

http://www.yogaesoteric.net/

Acest articol a fost publicat în INTERNATIONAL. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

4 răspunsuri la Putin avertizează despre super-soldaţii modificaţi genetic

 1. clonarea cu vodca 🙂 🙂
  e clar ca vine sfarsitul lumii, oamenii au inceput sa se joace de-a dumnezeu.

  Apreciază

 2. simona zice:

  Eu chiar il cred ,chiar daca reprezinta baubaul nostru (Rusia ,Putin ,etc) .Si dupa mine am fost avertizati deja de cartile SF din anii 70 -80 ,ca sa nu mai vorbim de filmele SF cu super soldati , pe banda rulanta .
  Nu vi se pare ciudat ca de-a lungul timpului apare un Leonardo Davincii (pictor ,arhitect ,inginer ,biolog ,anatomist etc) care-ti face schite cu parasute,elicopter ,masinarii zburatoare ,tunul cu aburi,mecanisme cu clichet .Un Jules Verne care -ti descrie un submarin ,elicopter,mersul pe luna ,etc,etc .Ca sa nu mai vorbim ca la doar cativa ani de la aparitia cartii e inventat submarinul (cred ca de spanioli) .E ca si cum cineva trimite informatii din viitor ,multe din cartile SF din anii 50 ,60 azi sunt lucruri banale .

  Apreciază

 3. Eu am sustinut mereu ideea ca productiile SF sunt averismente despre ce urmeaza sa fie, pentru cine are ochi de vazut si urechi de auzit. Iar Terminator este cel mai sever artisment transmis printr-un film genial.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.