Un grup de papagali sălbatici se comportă precum vandalii de stradă


În Noua Zeelandă există o rasă de papagali care se „distrează” la nebunie cu conurile rutiere portocalii amplasate pe stradă. Păsările rămân pe marginea drumului la pândă, aşteptând momentul în care nu trec maşini pentru a răsturna conurile rutiere în toate direcţiile. Le aruncă pe jos, le trag pe trotuare. Vinovaţii de aceste „acte de vandalism” au fost descoperiţi de New Zealand Transport Agency, cu ajutorul camerelor ascunse, care au înregistrat păsările în acţiune.

Rasa de papagal se numeşte „Kea“ sau „Papagalul de munte” (Nestor notabilis). Aceştia sunt printre cei mai mici din lume, fiind numiţi şi „clovni de munte“, din cauza naturii jucăuşe şi a obiceiului lor de a trage şi rupe cauciucul de la roţile maşinilor şi nu numai. Ei o fac pur şi simplu cu scopul de a se distra. Sunt extrem de jucăuşi, capabili să facă mici spectacole acrobatice, inteligenţi dar şi foarte distructivi, atacând chiar şi oile, de aici şi proasta reputaţie de păsări ucigaşe.

„Având în vedere problemele pe care le-au cauzat în oraş aceste păsări distructive – spun autorităţile locale – am hotărât să le creăm un loc special de joacă, astfel încât să le menţină ocupate“. […] „Speranţa noastră este că astfel ele vor înceta să mai provoace probleme traficului urban”.

http://epochtimes-romania.com

Reclame
Acest articol a fost publicat în MINUNATELE NECUVANTATOARE. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.