Tehnici de manipulare folosite de producătorii de alimente. Cum se produce setarea comportamentului alimentar. Află mai multe pentru a-ți apăra sănătatea!


De ce oamenii nu reacţionează la informarea ştiinţifică, puţină şi foarte rară, din segmentele Mass Media (internet, presa scrisă, radio, televiziune) şi preferă o stare de continuă şi constantă rămânere în urmă, îndobitocire şi nepăsare faţă de propria sănătate ? Cum se produce setarea comportamentului alimentar şi care ar fi etapele şi vârstele la care se produce?

Să presupunem că avem următorul scenariu: un cuplu adult, care nu a căzut pradă capcanelor de publicitate agresivă, consumă produse naturale. Ei vor avea un copil, dar la un moment dat, comportamentul acestuia este modificat inconştient şi va cere părinţilor să îi pregătească mâncarea nesănătoasă, promovată de campaniile publicitare. În ce măsură adulţii sunt susceptibili să cadă pradă acestui tip de comportament şi de ce?

Să luăm acum scenariul opus: cuplul adult consumă de ani de zile produse nesănătoase, pline de e-uri şi conservanţi, dar ei au un copil al cărui raţionament este exact opus şi nu a fost influenţat de sistemul de marketing. Oare părinţii ar putea fi influenţaţi în mod benefic de comportamentul copilului?

Care este mecanismul de funcţionare al marketingului psihologic, cine îl face, cum îl face şi prin ce mijloace ? Doreşte cineva ca noi să consumăm cât mai nesănătos, pentru a ne îmbolnăvi cât mai repede sau pur și simplu nu suntem capabili să învățăm și să înțelegem fundamentele ştiinţifice ale alimentației, lăsând totul în voia sorţii, în nepăsarea totală faţă de propria sănătate ? Care din aceste două ipoteze este plauzibilă de a fi adevărată ? De ce avem atât de multe produse alimentare de sinteză şi atât de puţine din cele obţinute din agricultură ecologică ? Să fie oare preţul de cost singurul motiv ? Mai multe veți afla din emisiunea de mai jos, realizată pe TVR Cluj împreună cu Avram Fițiu,  Secretar General al Federației Naționale de Agricultură Ecologică.

Cristian Mureșanu

http://www.cunoastelumea.ro/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(adevar). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.