Iubirea de sine NU inseamnă Egoism!


” În ziua când m-am iubit cu adevărat, m-am eliberat de tot ce NU era sănătos pentru mine: persoane, situaţii şi, înainte de toate, ceea ce mă trăgea în jos, de mine însumi! La început Raţiunea mea numea asta Egoism. Astăzi ştiu că asta se numeşte Iubire de SINE ”

– Charlie Chaplin –

Din păcate, am fost crescuţi şi educaţi cu credinţe foarte greşite cum că Iubirea de Sine este un păcat. Am fost învăţaţi că trebuie să ne sacrificăm tot timpul pentru ceilalţi şi să ne punem pe noi pe ultimul loc!

Adevărul e că NU poţi să iubeşti pe nimeni cu adevărat atâta timp cât TU nu te iubeşti pe TINE, iar sacrificându-te mereu pentru ceilalţi (copii, părinţi, soţi, prieteni etc), tot ce vei reuşi să faci e să-ţi creezi foarte multe frustrări interioare şi să atragi în viaţa ta tot mai multă nefericire!

Tu, drag om minunat, ai venit în lumea aceasta, în primul rând pentru TINE. De aceea, este absolut necesar să înveţi să-ţi dai o mai mare importanţă, să ai o mai mare grijă de tine şi de sufletul tău, să înveţi să te iubeşti pe tine cu adevărat şi să NU îţi mai sacrifici fericirea TA pentru a celorlalţi!

Şi TU la fel ca şi cei pentru care te tot sacrifici, MERIŢI să fii fericit!

Vin şi te întreb în felul următor: cum ai putea TU să faci pe cineva fericit cu adevărat, atâta timp cât tu NU eşti fericit?

Cum ai putea să-i faci pe ceilalţi să zâmbească când ţie îţi lipseşte total zâmbetul de pe buze?

Crezi că soţul, copiii, părinţii tăi, prieteni, pot fi cu adevărat fericiţi când te văd pe tine atât de nefericit şi de trist?

Eu zic că NU au cum!

Aşadar, dacă vrei să-ţi faci copiii, soţul, părinţii, prietenii etc, fericiţi, renunţa la sacrificii şi începe prin a te face pe TINE în primul rând fericit!

Înţelege că o fiinţă tristă şi nefericită, cu o energie negativă, NU poate transmite celorlalţi decât ceea ce simte ea în interiorul ei, deci negativitate!

Lasă la o parte toate credinţele tale greşite şi începe să te iubeşti mai mult pe tine, să-ţi dai o mai mare importanţă şi să faci tot ce simţi că îţi doreşti pentru a te face fericit!

Reţine că Iubirea de Sine NU înseamnă Egoism, ci este absolut esenţială pentru a duce o viaţă fericită şi în pace cu tine însuţi!

https://cameliaserban.ro/

Acest articol a fost publicat în VIATA INTERIOARA. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Iubirea de sine NU inseamnă Egoism!

  1. Citadela zice:

    Foarte bine explicat!
    Intradevar trebuie mereu sa ne gindim la consecintele pe care deciziile le au asupra noastra, a vietii noastre. Chiar daca am facut multe greseli in trecut, putem oricind sa tragem linie si sa incercam sa nu le mai repetam.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.