Atenționare: Supermarketurile ascund pâinea decongelată sub fulgi


Supermarket

Pâinea decongelată rămâne nesemnalizată la raft, deşi legea prevede ca eticheta de atenţionare să fie vizibilă, lizibilă şi uşor de înţeles.

BUCUREȘTI, 21 mart — Sputnik, Daniel George Nistor. Românii care cumpără o pâine din supermarket nu ştiu dacă aceasta a fost sau nu anterior congelată, pentru că aceste informaţii nu sunt semnalizate în mod vizibil la raft, în pofida faptului că legea îi obligă pe comercianţi să specifice acest lucru.„Consumatorului din hipermarket îi este greu să afle dacă un produs a fost sau nu anterior congelat. Legea cere să specifice, dar unii comercianţi consideră că nu au nicio obligaţie. Pun un fulg de nea pe etichetă, fără să explice ce înseamnă acel fulg de nea”, a declarat Sorin Mierlea, preşedintele InfoCons, o asociaţie de protecţie a consumatorului, potrivit ZF.ro.

„E o întreagă dezbatere pe lege, fiecare o interpretează cum vrea. Problema este că autorităţiile nu fac controale la raft, numai în depozite şi pe linia de producţie. Noi nu cumpăram însă din depozite sau direct din fabrică, ci de la raft”, a mai spus Mierlea.

Spre exemplu, retailerul Mega Image foloseşte imaginea unui mic fulg de nea pentru a semnaliza produsele de panificaţie congelată. Publicul larg nu ştie însă ce reprezintă acel simbol mic poziţionat în colţul din dreapta-sus al etichetei, pentru că pe etichetă nu apare nici o legendă care să explice acest lucru.

„Avem un catalog la raft unde sunt incluse informaţii despre fiecare produs. Am lucrat un an şi jumătate la el”, a spus Adrian Nicolaescu, directorul de marketing al Mega Image.

https://ro.sputnik.md/

Acest articol a fost publicat în ALIMENTATIE(paine). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Atenționare: Supermarketurile ascund pâinea decongelată sub fulgi

  1. un fulg de nea ca pe anvelopele de iarna 🙂

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.