Adrian Năstase spune că a început un nou război rece între Occident și Rusia: România va trebui să se gândească, din nou, la proverbul care spune că atunci când elefanții se bat sau fac dragoste, iarba este cea care suferă


Adrian Năstase spune că a început un nou război rece între Occident și Rusia: România va trebui să se gândească, din nou, la proverbul care spune că atunci când elefanții se bat sau fac dragoste, iarba este cea care suferă

Fostul premier al României, Adrian Năstase, scrie că încercarea de asasinare a agentului rus Skripal ar putea rămâne în istorie prin consecințele în geopolitica mondială.
Într-un articol de pe blogul său, Năstase afirmă că incidentul „Skripal” este doar un pretext pentru ca Marea Britanie să ceară, de urgență, revenirea sa în Uniunea Europeană, în ciuda referendumului de-acum doi ani.
„In opinia mea, incidentul de de la Salisbury este doar un pretext. Intrebarea este pentru cine? Cine l-a creat? Si rusii si britanicii sunt buni la diversiuni. Eu, insă, nu-i bănuiesc pe liderii rusi că sunt stupizi să semneze atentatul prin utilizarea unui gaz dezvoltat in industria lor de război. Să regizeze acest atentat inaintea alegerilor prezidentiale si a Cupei Mondiale de fotbal, avand unele antecedente, expunând si alte persoane nu doar pe Skripal. Dacă au făcut-o, atunci trebuie să răspundă!”, a notat fostul premier.
Acesta mai spune că România trebuie să atentă la ciocnirea dintre coloși.
„Mi s-a părut interesant si faptul că Marea Britanie a solicitat decizii de solidaritate si din partea NATO dar si a fostilor „colegi” din UE. Presedintele Frantei, după câteva ezitări, chiar a considerat că atentatul din Marea Britanie reprezintă „o agresiune la adresa suveranitătii Uniunii Europene”, afirmatie oarecum ciudată, in conditiile Brexitului. Sau?
Sugerez o ipoteză, dar rămâne intre noi. Este posibil ca Marea Britanie să aibă nevoie de acest incident pentru a justifica revenirea sa in Uniunea Europeană, in pofida refendumului de iesire. In conditiile dificultătilor politice interne legate de Brexit, Theresa May poate spune, după ce membrii UE au inceput să expulzeze, in vrac, diplomati rusi: „iată la cine putem apela atunci când avem o problemă de securitate. Trebuie, deci, să ne intoarcem!”
Asa incât, Skripal ar putea sa devină eroul revenirii Marii Britanii in UE. E adevărat cu pretul declansării unui nou Război Rece.
Din păcate, România va trebui să se gândească, din nou, la proverbul după care atunci când elefantii se bat sau fac dragoste, iarba este cea care suferă”, încheie Năstase.
Acest articol a fost publicat în POLITICA(AdrianNastase). Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.