9 pacienți stupizi care au crezut că sunt mai inteligenți decât doctorii lor.


Trăim într-o epocă în care oamenii aleg să caute în mediul online un diagnostic atunci când simt că ceva este ciudat cu trupul lor. De cele mai multe ori, această practică nu este deloc indicată.

Ajung, într-un final, la doctor, au un răspuns în care cred, ceea ce face treaba unui medic din ce în ce mai dificilă. Iată câteva exemple ale celor mai stupizi pacienţi care au comis-o destul de tare:

1. Lubrifiantul
„Am avut o pacientă care se plângea de dureri în zona intimă după ce a început o relaţie nouă. Aceasta nu avea absolut nicio boală, aşa că am încercat să îi punem întrebările standard în încercarea de a rezolva misterul.

Am aflat, într-un final, că femeia a folosit dulceaţă de căpşuni pe post de lubriant. A fost destul de greu să nu râdem în hohote atunci când am aflat.”

2. Înainte de toate- muncă!
„Am avut ca pacientă o femeie însărcinată care avea nevoie de copci în zona genitală. Aparent, femeia era agent imobiliar şi nu voia să se vadă că i s-a rupt apa în timp ce prezenta o casă, aşa că a improvizat. Nu a folosit un absorbant sau un scutec pentru adulţi, a folosit un pahar!

În timpul prezentării s-a aşezat, iar atunci paharul s-a spart şi s-a tăiat destul de tare.”

3. Anticoncepţionale
„O pacientă a cerut mai multe pastile anticoncepţionale. Ne-am uitat pe dosarul ei şi am aflat că a primit 28 de pastile în urmă cu două săptămâni. Atunci când am întrebat-o ce s-a întâmplat cu pastilele, aceasta a spus că le-a consumat.

4. Ceva pe nas
„O mamă şi copilul ei au venit la urgenţe pentru că celui mic îi curgea o substanţă verzuie din nas. Acesta avea nasul roşu şi umflat pe partea stângă, iar mama era convinsă că este vorba despre o infecţie a sinusurilor şi cerea antibiotice.

Eram convinşi că cel mic avea ceva blocat în nas, dar mama tot insista că fiul ei nu şi-ar băga niciodată nimic în nas. Atunci când am convins-o să ne lase să-l consultăm mai atent, am găsit o baterie rotundă de ceas blocată în nara lui.”

5. Nu pot să renunţ
„Examinăm sistemul respirator al unui pacient care venea des şi se plângea de probleme de respiraţie. Totuşi, acesta mi-a spus că nu se poate lăsa de fumat pentru că Dumnezeu i-a spus să nu o facă.

Atunci când am întrebat de ce, acesta a spus că sunt oameni care se bazează pe existenţa lui şi că nu ar supravieţui dacă s-ar lăsa de fumat. Eu l-am întrebat dacă aceşti oameni erau cei de la fabrica de ţigări sau cei din sistemul de sănătate, dar nu m-a găsit deloc amuzant.”

6. Am citit online
„O pacientă a intrat în biroul meu şi aproape am început să tuşesc de la mirosul de fum de ţigară care venea de la ea. Pielea ei era foarte uscată şi încreţită şi practic se crapa la fiecare pas.

7. Intervenţia divină
„Tatăl meu a fost medic şi unul dintre pacienţii săi care suferea de cancer era un lider religios destul de cunoscut. După o rundă de chimioterapie, acesta a vomat, iar asta l-a făcut pe unul dintre urmăritorii săi să spună că Dumnezeu a intervenit şi că acesta a vomitat tot cancerul.

Lumea a început să aplaude şi tatăl meu a încercat să le explice că nu are nicio logică, dar pacientul a oprit tratamentul şi a murit la scurt timp după.

8. Tratamentul cu bacon
„În ciuda a ceea ce au recomandat medicii, un pacient diabetic şi-a împachetat piciorul în bacon crud, încercând să scape de bacterii. Pacientul a înţeles că este o ideea proastă de-abia după ce şi-a pierdut patru degete.

9. Protecţie maximă
„Un pacient adolescent a ajuns la clinica noastră cu iubita ta, plângându-se că îi creşteau sânii şi că producea lapte. Nimeni nu avea idee ce se putea întâmpla. Într-un final, am descoperit că iubita lui îi dădea anticoncepţionale cu hormoni feminini pentru protecţie maximă”.

http://stiriklumea.net/

Acest articol a fost publicat în UMOR. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.